Demokrat Zafer

ÖZGÜR YAZARLAR OKUYUCULARIYLA BULUŞUYOR

Özgür Yazarlar grubu imza gününde okuyucularıyla buluşuyor. Ankara, Mersin, İzmir, Hatay ve İstanbul ‘un ardından Eskişehir ve Bursa’da da imza günü duzenleyen yazarlar, okuyucularıyla sohbet etme imkanı bulurken, eserlerini de imzalayacaklar. 17 Eylül ‘de Eskişehir ‘de kitaplarını imzalayacak olan yazarlar 18 Eylül Pazar günü de Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde okuyucularıyla bir araya gelecekler. Gemlikli yazar Erol Erkılınç ve cezaevinde olduğu için organizasyona kitaplarıyla katılabilecek olan Metin Turan’ın yanı sıra yazarlar Umut Şener, Namık Kemal Cibaroglu, Süleyman Altunoglu, İsa Balcı, Rıza Tekin, Baki Altın, Şeref Ozkudere ve Mansur Ayık Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde saat 13 00’de başlayacak imza gününde yer alacaklar. Özgür Yazarlar Grubu adına organizasyonla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

ÖZGÜR YAZARLAR GRUBU

Emeğin ve sosyalist mücadele deneyim/mirasının, sanat-edebiyat alanında yeterince ve hakkıyla ele alınmadığını düşünüyoruz.
12 Eylül darbesinin yol açtığı toplumsal tahribatın ve buna karşı direnme tavrının; edebiyatta, roman, anı-anlatı, şiir, öykü, kuramsal-teorik yazın, güncel siyasal değerlendirme türlerinde hak ettiği yeri bulmadığını gözlemleyen ve bu gözlem sonucu bir araya gelmiş bir edebiyat grubuyuz.
Gözlem ve kaygılarımız doğrultusunda kalemlerimizi emeğin ve devrimci mücadelenin gerçekliğine batırarak yazıp üretiyoruz.
Kalemlerimizin mürekkebi toplumsal gerçekler; ahlakı ise gerçeği savunma tavrımızdır. Bağımsız ve demokratik bir ülkede özgürce yaşama ve üretme düşü ise engin penceremizdir. Bu anlayışla üretmeye devam ediyoruz.
Üretimlerimizin okurlarla buluşması için Ankara, Mersin, İzmir, Hatay ve İstanbul’da söyleşi-imza etkinlikleri düzenledik. Şimdi de 17-18 Eylül tarihlerinde Eskişehir ve Bursa’daki edebiyatseverlerle, okurlarla buluşmaya hazırlanıyoruz. Daha önceki deneyimlerimize dayanarak verimli olacağına, dayanışma ve paylaşımı büyüyeceğine inandığımız etkinliğe okurları bekliyoruz.

Özgür Yazarlar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ