Demokrat Zafer

ANNELERİN GÖZYAŞLARININ RENGİ YOKTUR. ACILARI YARIŞTIRMAYIN. TEK ÇÖZÜM: BARIŞ BARIŞ BARIŞ…

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday yazdığı makalede;

“Kim ne derse desin, kim nasıl kategorize ederse etsin, hangi fanatizm hatta faşizm anlayışı ile anneleri ve acılarını ayrım yaparak ucuz milliyetçilik yaparsa yapsın bende karşılığı yoktur.
İster Cumartesi anneleri, ister Diyarbakır anneleri olsun, hepsi bu ülkenin anneleri ve kaybedilen evlatlarda bu toprakların evlatları.
Şöyle düşünelim bu topraklarda doğan evlatlarımızın önüne nasıl yaşamları koyuyoruz veya onları nasıl çaresizliklere ve mecburiyetlere mahkum ediyoruz ???
Kendi evlatlarımızın bir kısmını kanlı terör örgütü kandırıyor, kaçırıyor veya çaresizlikten mahkum edip kendine militanlaştırıyor.. adına terörist diyoruz.
Yine ülkemin en fakir ve yoksul kesiminin çocuklarının ellerine kınalar koyup bayraklarla, davul zurna ile ve arkadaşlarının desteği ile askere ve vatan savunmasına yolluyoruz…
Bazı evlatlarımız hain kanlı terör örgütüne kurban giderken bazı evlatlarımız bize ait olmayan savaşlarda yada Tek Adam Şahsın devletinin verdiği kararlarla bize ait olmayan savaşlarda şehit oluyorlar.
Bazen de terör örgütünün istemeden kandırarak veya kaçırarak evlatlarımızı yok etiklerine tanık oluyoruz.
İşte hepsi bu toprakların ve bu ülkenin kıymetli ve değerli olması gereken evlatları olan bu gençlerin başına gelen haksızlıklara anneler tavır koyuyor.
Evlatları için göz yaşı döküp acı çekiyor.
Kimisi PKK terör örgütünün hesabını TBMM De temsil edilen ve büyük bir halk desteği olan HDP partisinin kapısında bekleyerek hesap sorup çözüm bekliyor.
Kimi ise 12 Eylül Faşist darbesinden bu yana işkencelerde yok edilen, derin devletin kaybettiği ve ağırlıkla faşist ve sağcı iktidarların sorumlu olduğu evlatların anneleri 911 kez Galatasaray dan evlatlarını bulmak için sesleniyorlar.
Bunun için diyorum ki Annelerin gözyaşlarının rengi yoktur.
Tüm evlatlarımızın yaşadığı ve muhatap oldukları olumsuzluklardan hepimiz sorumluyuz.
İşte bu nedenle ben hiç pes etmeden yıllardır diyorum ki,
Tüm sorunların çözümü için:
Bu vatan hepimizin.
Bu topraklar bizlerin yurdu ve vazgeçilmezi bunun için eşit yurttaşlar olarak “BARIŞ BARIŞ BARIŞ” diyorum
Tüm annelerimizin acılarını paylaşıyorum.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ