Demokrat Zafer

NURSEL KÖSE, İLK ROMANI “5. KAN”I MİLLİYET SANAT’A ANLATTI!

Oyuncu Nursel Köse, soluk soluğa okunan ilk romanı 5. Kan’da, bütün hastalıklara son verecek aşıyı keşfeden Dr. Kraeuter’in sonu hüsranla biten serüvenini aktarıyor. Milliyet Sanat’ın Temmuz 2022 sayısında Seray Şahinler sorularını yanıtlayan Köse, daha iyi bir dünya için en büyük umudunun doğada olduğunu söylüyor. “Doğanın kendini yenileme potansiyeli inanılmaz,” diyen Köse şöyle devam ediyor: “İnsan kendi mezarını kazan bir canavara dönüşebilir ama sevmek her şeyin üstesinde.”

Oyunculuğun yanı sıra edebiyatla ilişkisini de uzun yıllardır sürdüren Nursel Köse, daha önce yayımlanmış şiir ve deneme kitaplarının ardından ilk romanı 5. Kan’ı okurlarla paylaştı. 5. Kan’da, tek bir aşıyla dünyayı bütün hastalıklardan kurtarmak isteyen Dr. Kraeuter’in ve onun izinde olan evlatlığı Saniye, eşi Max ve ekip arkadaşları Yavuz’un serüvenini anlatan Köse “Daha iyi bir dünya mümkün,” diyen herkesi bu yolculuğa davet ediyor.

“Yazmak oynamaktan daha zor.”

Oyuncu olmanın ve çok fazla senaryo okumanın daha rahat yazmasına katkı sağladığını söyleyen Nursel Köse yine de kitap yazmanın oynamaktan daha zor olduğunu söylüyor: “Kitap yazmak bambaşka bir şey. Bir kere büyük bir yalnızlık hâkim. Hiçbir yardımcınız yok. Kendi başınıza uğraştığınız bir mesele. O yüzden daha zor.”

“İnsanlık için umudumuzu yitirmiyorum.”

Kanın, insanı birçok yönden etkileyen bir konu olduğunun altını çizen Köse, “altın kan” olarak nitelendirilen kana da değiniyor: “1960’larda Avustralya’da bir kadında görülmüş, Avrupa’da da var. Hakikaten çok farklı ve değerli bir kan. O insanlar için değil tabii çünkü kan kaybettiğinde aynısını bulması mümkün değil. Bütün bunlarla birlikte insanlığa şunu söylemek istiyorum: Asla umudumuzu kesmeyelim. Doğada her şeyin karşılığı var. Bugünkü teknolojinin, bilimin sınırlarına ulaşıldığı müddetçe insanlık için umudumuzu yitirmiyorum.”

Nursel Köse’nin Seray Şahinler’e verdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Temmuz 2022 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ