Demokrat Zafer

Bu kongre yenilenme kongresidir. Yeniden doğuş kongresidir

Memleket Partisi yarın Ankara’da olağanüstü kongresini düzenleyecek. Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Av. Güner Aklan, Bursa’dan parti meclisine 4 kişinin aday olduğunu ifade ederek, kongrenin yenilenme ve yeniden doğuş kongresi olduğunun altını çizdi.

GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN

Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’ndeParti Sözcüsü ve Genel Başkanvekili olan Gaye Usluer ile partinin Genel Sekreteri Hakkı Akalın’ın aralarında bulunduğu toplu istifa yaşanmıştı.

Muharrem İnce’nin yaşanan istifaları, ‘kuruluş sancıları’ olarak nitelendirdiği ve bundan kurtulmak için olağanüstü kurultaylarını toplayacaklarını açıklamasının ardından gözler partiye çevrildi. Yarın Ankara Crowne Plaza’da toplanacak olan parti, yeni yönetimini de belirlemiş olacak. Kongreyle ilgili düşüncelerini ifade eden Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Av. Güner AklanGürsu ve Mustafakemalpaşa’da ilçe başkanlarının görevden alınması iddiasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Bursa’dan parti meclisine 4 kişinin aday olduğunu ifade eden Aklan, “Bursa’dan parti meclisine 4 arkadaşımız aday oldu. Memleket Partisi Mudanya İlçe Sekreteri Melek Karaarslan, Memleket Partisi Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Bozkurt ve Memleket Partisi Kurucu Üyesi Ruşen Sever parti meclisine aday oldular. Memleket Partisi Genel Disiplin Kurulu Üyesi Cavit Kaya ise Genel Disiplin Kuruluna yeniden aday. Bu arkadaşlarımız yarın yapılacak olağanüstüsü kurultayda bu görevlere aday olacaklar. Bu kongre yenilenme kongresidir. Yeniden doğuş kongresidir. Geçmiş dönemde parti meclisinden ayrılanların tamamlanması süreci bitirilecek. Şu an için parti meclisi ve genel disiplin kurulu seçimi olacak. Genel başkanlık seçimi olmayacak. Partide tekrar yeni kadroların oluşması anlamında iyi bir fırsat olacak” diye konuştu.

Başkan Aklan, Mustafakemalpaşa ilçesinde görevden alınan kimsenin olmadığını ifade ederek, Gürsu ilçesinde gerekli toplantıların gerçekleşmediği için yönetimin düştüğünü tespit ettiklerini ve oraya geçici bir kurulun atandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ