Demokrat Zafer

GENÇ Büyükorhan; “Biçtiğiniz Rol İçin Değil Siyaseti Vatandaşımız İçin Yapmak İstediğimiz İçin Geliyoruz!”

Genç Parti Büyükorhan Kongresi’nde önemli mesajlar! Genç Parti Bursa İl Başkanlığı kadrolarını seçime hazırlıyor. Büyükorhan’da Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Okan Polat, Divan Katip Üyeliklerini ise Tekin Dinçer, İbrahim Kurt, Ekrem Ortalık ve Hasan Umur’un yaptığı kongrede Hasan Taş güven tazeledi, kongrede “birlik ve beraberlik” mesajı verildi. Kongreye İl Yönetimi, İlçe Başkanları ve siyasetin renkli isimi Ayhan Özbek’te katıldı.

İl Başkanı Tuncer Mutlu’nun şehir dışında olması nedeniyle telefonla misafirlere hitap ettiği kongrede; “Bugün ülkemizin uluslararası arenada düşürüldüğü durumu yurtdışında olduğum için bir kez daha çıplak gözle gördüm hicap duydum. Türkiye’nin düşürüldüğü bu durumu Genç Parti iktidarında hep birliği ile düzelteceğiz. Bursa’da neler oluyor diye soran arkadaşlarımız var. Özetleyelim. Bursa şehir merkezi iktidarın rant alanı olmuş, her şeyi parsel parsel pazarlıyorlar. Son örnek Samanlı-Vakıf hattına yapımına başlanılan Lojistik Merkezi. Sadece söz konusu alanda kalsa diyebileceğimiz bu Lojistik Merkez ileriki yıllarda demirtaş nahiyesine kadar uzanacak! Bursa Ovası’nın bereketli toprakları artık yok. Ovanın ¼ ü beton yığını. Zeminen eskiden güldür güldür çıkan su 200 metreye kuyu açıldığında çıkıyor. Vatandaşların yaşadığı ekonomik darboğaz nedeniyle hırsızlık olayları tavan yapmış vaziyette. Marketlerde ürünlere elektronik kilit takılıyor. Evlerin demir yada çelik kapıları çalınıyor. Yakın zamanda idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nda Bursa’da 50’ye yakın küçükbaş kesim yerinden çalındı! Buna benzer birçok olayla günlük hayatımızda karşılaşıyoruz. Son söz Genç’ler gelecek dertler bitecek!” dedi.

İlçe Başkanı Hasan Taş; “Genç Parti olarak 17 ilçemizde sürdüğümüz saha çalışmalarından gördüğümüz vatandaşlarımızın Kurucu Liderimiz sayın Cem Cengiz Uzan’a duyduğu güveni ve özlemi an ve an hissediyoruz. Büyükorhanımızın Dağ Yöremiz için önemini görüyoruz. Bursa’nın bereketli topraklarına sahip olan Büyükorhan çiftçisi kaderine terk edilmiş, ürettiği ürünün değerini alamıyor. Hayvancılık ise keza batmak üzere! Süt taban fiyatının yıllardır sürüncemede kalması, ihaleye bile çıkartılmaması hayvancılığı bu diyarda bitirecektir. Üniversiteli gençler bu memlekete geldiğinde yaşam standartının düşük olduğu bu yörede kimsesizliği yaşıyor. Medeniyetin beşiği yol olsada her yere yol getiren iktidar bu maharetini Dağ Yöresine gösteremedi. 1 saat 15 dakika süren yolculukla Bursa’nın en uzak ilçesi konumuna düşen Büyükorhan’ı 86 kilometrelik yolculuğu neden 45 dakikaya düşüremezler. 5 yıldır yerinde sayan Doğancı Tüneli’ni neden bitiremezler! Peki bunun kurtuluşu var mı? Var elbet. Dağın saklı yazı yerine görünür olmasını sağlamak için koyları ve dereleri uygun spor şartlarının yapılacağı parkurlara çevirmek, turizm gelirlerini artırmak mümkün. Güneş tarlalarından elde edilecek bir tesis yapılarak vatandaşları rahatlatmak mümkün. BESAŞ kanalı ile bir yem ve süt işletme şirketi kazandırarak öldürülen hayvancılığı tekrar diriltmek mümkün. Şehir hayatından bunalan vatandaşlarımızın günlük streslerini boşaltacakları tesisleri kazandırmak mümkün. İktidar yapmıyorsa emin olun ki; Genç Parti iktidarında biz bunların hepsini gerçekleştireceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ