Demokrat Zafer

Demokrat Kadınlar Atakta! “Bursa Demokratların Kalesidir! Hep Öyle Kalacak!”

Demokrat Parti Bursa İl Kadın Kolları Teşkilatı; Olağan Kongre sonrası atağa geçti. Bursa genelinde oluşturdukları 9 ekiple sahalara çıktı. İl Kadın Kolları Başkanı Nur Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada;  “Bugün karşınıza partimizin İl Kadın Kolları Başkanı olarak değil, iki evladı olan bir annenin Bursa’ya ve ülkeye genel bakışını dilim döndüğünce gözlemlerimi paylaşacağım. Bir kadın olarak 2022’ye girmeye günler kala korkuyoruz. Neden mi? Üzerimizdeki dindirilemeyen ölçüsü olmayan şiddet nedeniyle! 2021 yılında 180 civarında kadınımızı, bacımızı eski eş yada boşanma aşamasındaki kocanın vahşeti nedeniyle hayatını kaybettik. Bunların sorumluları ise birkaç yıl yattıktan sonra ellerini sallaya sallaya dolaşırken benim bacımın mezarı dahi bakımsızlıktan çürüyor, gömüldükten sonra o mezarlara gidilmiyor, kaderlerine terk ediliyor. Demokrat Kadınları olarak o mezarları sahipsiz ve kaderine terk edilmiş bir görüntü ile baş başa bırakamayacağız! Vefat eden bacılarımızın çocukların büyük bir çoğunluğu ise ortada kalıyor ne baba tarafı ne anne tarafı sahipleniyor öz evlatlarına! İl Başkanlığımız bünyesinde oluşturduğumuz komisyonla gözlerindeki yaş dinmeyen evlatlarımıza da Demokrat Anneler olarak biz sahip çıkacağız, gözlerindeki kanayan yarayı biz tedavi edeceğiz, biz sahip çıkacağız.” Dedi.

“Kaderine Terk Edilen Sadece Evlatlar Değil!”

Bursa’nın en büyük sorunu nedir diye gazeteci arkadaşlarımız soruyor. Tek sorun ahlaksızlık! Kaderine terk edilen sadece evlatlar değil ki; Huzur Evi’nde yaşasın diye cami avlusuna sanki bir kediymiş gibi bırakılan yaşlılarımız! Ki; o büyüklerimiz bizleri okutasıya yetiştirinceye kadar ne cefalar çekti! Büyüklerimizi ziyaret ederek öz evlatlarıyla buluşturacağız. Huzur Evlerinde hüzünün değil huzurun sesi duyulacak. Demokrat Kadınlar olarak biz bunu gerçekleştireceğiz. Her evin sorunu tencerenin kaynamasıdır. Ancak; ülkenin geldiği nokta belli. Bugünün rakamları ile resmi enflasyon yüzde 19, asgari ücrete yapılan zam ise yüzde 50,20! Oysaki; gerçek öylemi! Çarşı-pazarda enflasyon yüzde 80 ile mutfaktaki tencereyi yakmış yok etmiştir. 20 yıllık iktidarın sığ görüşlü ekonomi modeli Türkiye’yi getirdiği durum ortadadır. Şubat 2022’de asgari ücretlinin eline geçecek olan 4 bin 250 liranın alım gücü şimdiden yüzde 7,06’sı eridi! Bu durumda evdeki tencereyi nasıl kaynatacaksın! Demokrat Kadınlar olarak evdeki tencereyi kaynatmaya kararlıyız. Yapacağımız tek yatırım kadınlarımızı birkaç ihtisas kooperatifi çatısı altında birleştirerek üretim halkası içine alarak ev ekonomilerine destek olmak. Sosyal Yardım alarak evdeki tenceresini kaynattığını zanneden zümreye ulaşarak 450 lira ile bu işin dönmeyeceğini onlara açık seçik anlatıp kurulan kooperatiflere yönlendirecek ayda 2 bin liranın üzerinde bir gelir kazanabilecek olduklarının, sosyal güvencelerinin de kooperatifler kanalı ile sağlanacağının altını çizeceğiz. Tarım Kooperatiflerini geliştireceğiz, ekilen dikilen arsaların yüz ölçüm miktarlarında artışa geçerek boşaltılan köylere tersine dönüşün kooperatifler kanalı ile olacağını anlatacağız. Demokrat Kadınlar büyük bir azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürecek, il merkezlerinde yaşanan hayat dramlarına son verecektir.” Dedi.

“Sokak Canlılarının Yaşama Özgürlüğü Bazı Cani ve Sapıklar Tarafından Ellerinden Alınamaz!”

Demokrat Kadınlar sadece insanların sorunlarına değil tabiat canlılarının sorunlarına da eğilecektir. Doğa dernekleri ile ortak faaliyetlere imza atacak sokaktaki canlara derman olacaktır. Bursa’da 6 milyondan fazla kedi ve köpek varlığı olduğu tahmin edilmektedir. Hayvansever dostlarımız tarafından bu rakamın yüzde 40’ına ulaşılmasına rağmen yüzde 60’ına yakınına ulaşılamamaktadır. Demokrat Kadınlar olarak biz bu yüzde 60’a ulaşarak ihtiyaçlarını karşılayabilmek. Hayvana uygulanan şiddette de karşı olup her demokratik ortamda itirazlarımızı bu konuda yapacağız. Son çıkan hayvanlara uygulanan şiddet karşılığı cezalar yeterli değildir. Genel Başkanımız sayın Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekilimiz sayın Cemal Enginyurt’un önderliğinde gerekirse TBMM’de çıkan yasanın açmazlarını yüksek perdeden seslendirerek ortak bir kamuoyunun oluşmasını Demokrat Bursa Kadınları olarak sağlayacağız.

“Kilometrelerce Şehrin Dışına Yaptığınız Hastanenin Bedelini Acemler’deki Gökdelen ile Ödüyorlar!”

Bursa’da eğitim, sağlık başlı başına sorun. Yıkılan okul sayısı 44’leri bulmuşken bunlardan sadece 18’i sıfırdan yapılmış 22 bin 800 öğrencinin göçebe eğitimi ise sürmektedir. Pandemi koşullarında göçebe eğitim ile sadece öğrencilerimiz değil öğretmenlerimizin de sağlıkları tehlike altındadır. Bununla ilgili yapmış olduğumuz kısa dönem çalışmasında yıkılan okulların yapım işlemlerinin en az 3 yıl olduğunu gördük. 72 okulunda yıkılacağı bilgisine ulaştık. Bursa’da eğitim yazboz tahtasımıdırki kaderine terk ediliyor. Demokrat kadınlar olarak kararlıyız oynanan bu tiyatro oyununu da bozacağız! Sağlık sistemine gelince şehir içinde çeşitli bahanelerle 4 hastaneyi yıkıp Bursalıları yolu olmayan şehrin kilometrelerce dışındaki Şehir Hastanesine mahkum ettiler. O gün hastaneler yıkılmasın diye bağıran Demokratları dinlememenin cezasını şimdi Bursa’nın kalbine diktikleri 13 katlı Acemler’deki hastane inşaatı ile ödüyorlar. Hastane 2016’da 250 milyona mal olacaktı. Sene 2022 yapılan kaba inşaatın yüzde 70’i harcanan miktar sıkı durun emniyet kemerlerinizi bağlayın harcanan matrah 1 milyar 112 milyon! Yazık değil mi! Cebinizden harcar gibi harcadığınız para unutmayın Bursalıların kara gün parası! Demokrat Kadınlar olarak kördüğüm olan sağlık sistemine de el atarak çözeceğiz!

“Sünni Teneffüs ile Yaşıyoruz!”

Asgari ücretin yükselmesi ile birlikte 2022 yılının ocak ayından sonra yeni işten çıkarmaların olacağını biliyor ve görüyoruz. Hükümet’in bu konuda adım atmak için gayreti yok, o nedenle bu işi Türkiye’nin Demokrat Anneleri olarak biz üstleneceğiz. İŞKUR finanse etmezse yüzbinlerce kadın işçimiz işyerleri ile ilişkisini kesmek durumunda kalacak buna izin vermemeliyiz. Devlet işçisinin yanında olmalı. Biz Demokrat Kadınlar olarak bunu sağlayacağız. Demokrat Kadınlar ülkenin sigortası olmaya devam edecektir. Bursa’da hangi makamla konuşulması gerekiyorsa biz onu yapacağız, gidip konuşacağız. Devlet vatandaşının yanında olmalıdır. Bugün Hükümet tarafından atılan ekonomik adımlar sadece vatandaşa sunni teneffüs sağlamıştır. Yapılan yatırımların kalıcı olmasını Demokrat Kadınlar olarak biz sağlayacağız.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ