Demokrat Zafer

Hitachi Astemo Türkiye’den kız öğrenciler için ‘Etkin Eğitim Eşit Gelecek’ projesi

Kız öğrenciler Hitachi Astemo Türkiye destekleriyle nitelikli geleceğe adım atacak

  • 27 ülkede yaklaşık 140 tesiste 90.000 kişiyi istihdam eden global bir otomotiv teknoloji şirketi olan Hitachi Astemo’nun Türkiye Fabrikası, topluma katkı sağlama noktasında birbirinden anlamlı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. ‘Etkin Eğitim Eşit Gelecek’ projesini hayata geçiren firma, kız öğrencilerin mesleki gelişimine destek olacak bir dizi çalışmaya imza atacak.

Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası, sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor. Firma, kız çocuklarının mesleki eğitime yönlendirilmesi, iş yaşamı ve sosyal hayatta daha da güçlenmesi amacıyla hayata geçirdiği ‘Mesleğim Geleceğim’ projesinin devamı niteliğindeki ‘Etkin Eğitim Eşit Gelecek’ projesine imza attı.

Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde gerçekleşecek olan proje kapsamında kız öğrencilere mesleki gelişim sağlanması hedefleniyor.

Projenin imza töreninde konuşan Hitachi Astemo Türkiye İnsan Kaynakları ve İletişim Müdürü Elif Akça, topluma katkı sağlama noktasında çok ciddi çalışmalara imza attıklarını söyledi. Akça, imzacısı oldukları Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma İlkeleri çerçevesinde çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini belirterek, “Bu yıl 3 büyük sosyal sorumluluk projemizden biri olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusu üzerine yoğunlaşmak ve kız çocuklarının nitelikli eğitim imkanlarına ulaşması hedefimizi gerçekleştirmek için ‘Etkin Eğitim, Eşit Gelecek’ projemizi hayata geçirdik. ‘Bugünün Gençleri, Yarının Güçlü Kadınları Bu Eğitim Programı ile Yetişecek’ sloganı ile yola çıktığımız bu yeni projemizde Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile iş birliğinde olacağız” dedi.

‘Makine Bölümü Kız Çocukları’ sınıfı oluşturulacak

Proje kapsamında Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki kız öğrencilere mesleki gelişim sağlamak amacıyla ‘Hitachi Astemo Türkiye Makine Bölümü Kız Çocukları Sınıfı’ oluşturacaklarını ifade eden Akça, öğrencilerin lise eğitimlerinin sonunda güçlü, mesleği ile ilgili tüm teknik bilgileri almış, üretim alanında kullanabileceği tüm teknik cihazların sertifikalarını tamamlamış ve tüm beşeri konularda da eğitilmiş bir şekilde mezun olacaklarını kaydetti. Akça, öğrencilerin isterlerse 4. yılın sonunda üniversiteye de devam edebileceklerini dile getirerek, “Bu konuda da kendilerine son sınıfta koçluk yapacağız. Öğrencilerimiz 12. sınıfta sektörde aranan tüm yetkinliklere sahip birer meslek erbabı olarak yetişmiş olacaklar” diye konuştu.

Birlikte güçlüyüz

Firmaların otomotiv endüstrisinde özellikle sahada nitelikli kadın çalışan bulmakta bazı zorluklar yaşadıklarını, bu nedenle böyle bir projeye imza atmak istediklerini anlatan Akça, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da firmalarda kadın çalışan sayısını arttırmak için her türlü sosyal projenin içinde olacaklarının altını çizdi. Akça, imzacısı oldukları UN Global Compact Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri’nin (WEP’s) taahhütleri için projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, “Bizlerle aynı sektörde olsun olmasın birçok firmanın, özellikle kadınların iş hayatında daha da güçlenmeleri için bu tarz projelerin içinde olması bizleri çok mutlu eder. Birlikte olalım, birlikle güzel başka projelerde de var olalım. Örnek olalım. Unutmayalım, birlikte güçlüyüz” dedi.

Öte yandan ‘Etkin Eğitim Eşit Gelecek’ projesinin imza törenine Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ve Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Er de katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ