Demokrat Zafer

Asırlar Süren Bir Umut Yolculuğu

Yıllardır makine mühendisi ve dış ticaret firmasında ürün müdürü olarak görev yapan Selahattin Köksal, Nemesis kitap tarafından yayınlanan ilk kitabı Taht’ı okurların beğenisine sundu.

Taht’ı gerçek dünya ve fütüristik aksiyon temalarını bir araya getiren sürükleyici bir kurguyla kaleme aldığını belirten Selahattin Köksal, kitabın D&R’da, seçkin kitabevlerinde ve online olarak satışa sunulduğunu söyledi.

Küçük yaşlardan itibaren kendisinde bir yazma tutkusu olduğunu ve üniversiteden mezun olduktan sonra bu tutkusunu hikayeler denemeler blog ve araştırma yazılarıyla pekiştirdiğini dile getiren Köksal Taht kitabının kurgusunu da bu şekilde oluşturduğunu dile getirdi.

KOŞULSUZ SEVGİ ZAMANDAN GÜÇLÜDÜR

Kitabında senelere yayılan bir umut yolculuğu olduğunu ifade eden Köksal kitabının içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi: “Kitabım yalnızca bilimkurgu severler için değil herkesin kendinden birşeyler bulabileceği bir tarza sahip. 1970’te Amerika’ya yolculuk yapan bir adamın kendisinden sonraki nesiller üzerindeki etkisi, torununun 2013 yılında yaşadığı hastalık ve babanın çaresizlik duygusu, savaşın olumsuz etkileri gibi birçok olumlu olumsuz duyguyu içten bir şekilde okurlarıma yaşatmayı istedim. Öte yandan kitabın fütüristik bir tarafı da var. Kitapta 3230’lu yıllarda yaşanan ayrı bir hikaye de yer alıyor. Baştan alakasız gibi görünse de bu iki hikaye zaman içinde birleşiyor. Geçmiş ve gelecek arasında umudun ve sevginin zamandan güçlü olduğunu bize anlatıyor. En karanlık anlarda umut ve sevginin gücünün insanları nasıl ayakta tutabildiğine şahit oluyoruz. İnsanların aslında geçmişte de gelecekte de benzer duygulara sahip olduğunu ve umudu asla kaybetmemeleri gerektiğini bir kez daha hatırlıyoruz”

NFT KOLEKSİYONU BULUNUYOR

Taht’ın Dünyada ilk defa kendi NFT koleksiyonu olan kitap olduğunu kaydeden Selahattin Köksal, şunları söyledi: “Kitapta yer alan karakterlerin illüstrasyonlarını NFT olarak satışa sunduk. Karakterlerin farklı alternatiflerinin de bulunduğu bu NFT’ler ile görsel anlamda da bir imaj yaratmaya hem de okuyucuyla eser arasında bir bağ kurmaya çalıştım. Ayrıca NFT’yi alanlarla dijital imza günleri ve söyleşilerle buluşmayı da istiyorum. Yazmak benim için bir tutku; şu anda ikinci kitabımın hazırlıkları devam ediyor. Farklı eserlerimle okuyucularımla buluşmanın heyecanı içerisindeyim”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ