Demokrat Zafer

Kabul Etmiyoruz!

Bursa Valiliği’nce getirilen yasaklar siyasi partileri de hareketlendirdi. Sol Parti Bursa Örgütü sert bir açıklama yaptı.

Basın açıklamasında;

DEĞERLİ BURSALILAR,
SOL Parti Bursa İl Örgütü olarak, valilikçe, 2 Haziran’a kadar Bursa’da uygulamaya sokulan etkinlik ve eylem yasaklarını kabul etmiyoruz. Bu yasaklar haklarımızı gasp etme amaçlıdır, keyfidir ve yasa dışıdır.

AKP iktidarının emekten, bağımsızlıktan ve laiklikten yana ilerici, devrimci güçleri sindirme politikaları şaşırtıcı değildir. Yasaklar, iktidarın bizzat kendi eliyle yarattığı bu muazzam yoksulluğa karşı, halkın biriken öfkesini bastırmaya yöneliktir. Bu yasaklar, sömürülen emekçilerin, sokaklarda katledilen kadınların, üniversitelerinde laik, bilimsel ve parasız eğitim için direnen gençlerin, doğanın talan edilmesine karşı mücadele eden köylülerin seslerini bastırmaya yöneliktir. Bu yasaklar, bir avuç sermayedarın ve bunlarla çıkar ortaklığı kurmuş olan AKP’nin bekası
içindir. Bizler, AKP iktidarının kolluk kuvvetlerini de arkasına alarak uyguladığı baskı ve sindirme politikalarına karşı durmaya devam edeceğiz. Bursa’da ve ülkenin dört bir yanındaki festival, konser, tiyatro, piknik yasaklarında, Gezi’de arkadaşlarımıza ve Kaftancıoğlu’na verilen iktidar yanlısı kararlarda görülmektedir ki iktidar, seçimler yaklaşırken baskı politikalarını arttırmakta, seçimleri bu yolla kazanmayı ummaktadır.

Bursa valiliği ve AKP bilmelidir ki; İktidarınız tarafından yoksullaştırılan halkımızın çıkarları için, emekten, doğadan, bilimden, özgürlükten ve laiklikten yana devrimci, demokratik bir cumhuriyet inşası için toplumun katmanlarıyla buluşmaya devam edeceğiz. Tüm bu engellemeler ve yasaklarınızın halkımızın belleğinde bıraktığı iz ne yılgınlıktır, ne de korkudur. Halkımızın bilincine şimdiden kazınan, 2022 Türkiye’sinde konserlerden, pikniklerden bile korkan, gerici, yobaz, sanata ve neşeye düşman bir iktidar görüntüsüdür.

SOL PARTİ
BURSA İL ÖRGÜTÜ
31 Mayıs 2022″ ifadeleri yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ