Demokrat Zafer

ÇGD lokalinin yıkılma girişimi Meclis gündeminde

ÇGD Bursa Şubesi, 32 yıldır kullandıkları lokalin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından “İkinci Derece SİT” alanı bahanesiyle yıkımına karşı tepkiler büyüyor.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın mecliste yaptığı konuşmasında, “Şehrin hafızası olan ÇGD lokalini yıkma girişiminden biran önce vazgeçin” çağrısında bulundu.

Kültürpark’ta bulunan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)’nin idari ve sosyal tesislerini yıkmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. 32 yıldır Kültürpark’ta bulunan ÇGD lokalinin 2. Derece Sit Alanı içerisinde kaldığı gerekçesiyle derneğe tebligat gönderen belediye, 2 Aralık’ta bitecek olan kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğini ve bu tarihe kadar yapının boşaltılması gerektiğini bildirmişti. Oysaki BTVKBK’nın onayladığı 2. Derece Doğal Sit Alanı Kültürpark’ın tamamını kapsıyor. ÇGD lokalinin de içinde yer aldığı Kültür Parkta, Büyükşehir Belediyesi’ne ait zabıta birimi, Lunapark, restoranlar, kafelerde bulunuyor. Yıkım kararının sadece ÇGD lokali için uygulanacak olması durumun keyfi bir karar olarak yorumlanmasına neden olmuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu kararını meclis gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın simgesi Kültürpark’taki Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) lokalini yıkmak için tebligat göndermiştir. Burası Bursa’nın hafızasıdır. Uğur Mumcu’dan Aziz Nesin’e, Yaşar Kemal’den Cem Karaca’ya bütün sanatçı ve gazetecileri ağırlamış olan mekan yıkılarak adeta bu anılar yok edilmek istenmektedir. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni uyarıyoruz, bu yanlıştan bir an önce dönülsün.”

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ