Demokrat Zafer

İYİ Partiden Melbourne’de iftar!

İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı, Çankırılı İş İnsanı Mehmet Ali Karamemiş’in ev sahipliğinde Avustralya’nın Melbourne şehrinde…

İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı, Çankırılı İş İnsanı Mehmet Ali Karamemiş’in ev sahipliğinde Avustralya’nın Melbourne şehrinde iftar programı düzenlendi.

Usta Restaurant’ta gerçekleşen iftar programına Melbourne’da yaşayan Türk iş insanları ve aileleri katıldı.

Avustralya’daki şirketlerinin yönetimini oğulları ve profesyonel yöneticilere teslim eden ve uzun yıllardır Ankara’da yaşayan Çankırılı İş İnsanı Mehmet Ali Karamemiş pandemi sebebiyle 22 aydır gidemediği Avustralya’ya Mart ayında gerçekleşen oğlunun düğünü sebebiyle gitmişti.

Avustralya’ya gidişinden bu yana yoğun bir tempoda çalışan Mehmet Ali Karamemiş, Avustralya’daki dostlarını da unutmadı. Türk toplumuna yönelik iftar programı düzenleyen İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı Karamemiş “Türk toplumu üyelerinin Avustralya’da birlik görüntüsü vermesinin kendisini mutlu ettiğinin altını çizerek, temennisinin bu birlikteliğin yaşatılması olduğunu söyledi. Türkiye‘deki siyasi yöneticilerin ayrıştırmacı, kutuplaştırıcı tutumunun yurt dışında yaşayan Türkleri etkilememesi gerektiğini ve birlik beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini belirten Karamemiş, iftara katılan vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

İftar sonrasında parti politikaları hakkında bilgi veren Karamemiş, “Bugün Melbourne’da İyi Parti olarak bir ilki bu iftar programıyla yaşadık. Buradaki arkadaşlarımla eskiden beri dostluğum sürüyor, dört yıldır Türkiye’de aktif siyasetin içindeyim. Türkiye’deki siyaset hayatında bir sürü iyi şeyler de oluyor, olumsuz şeyler de oluyor. Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin ‘Millet Bizi Çağırıyor’ sloganıyla adım adım Anadolu’nun dört bir köşesini dolaşıyoruz. Diaspora ve lobi çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu biliyor, genel başkanımızın talimatıyla bu konuda çalışıyoruz. Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı oluşturduk. Hangi etnik kökenden olursa olsun yurtdışına dağılmış soydaşlarımızı, vatandaşlarımızı Türk milletinin bir temsilcisi olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARI ARTIRIYORUZ”

Yurtdışında yaşayan Türk toplumu üyelerini ve sorunlarını yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen İyi Parti Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş, “Avustralya’da 3 yıl önce başlattığımız çalışmalara pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldık ama bundan sonra daha sık programlar yapacağız. Dünyanın tüm bölgelerinde bunu yapıyoruz.” dedi.

MAALESEF SİYASETTEN ETKİLENİP KAVGALI HALE GELENLER VAR
Türkiye’deki siyasi hava konusunda rahatsız edici durumlar olduğu bilgisini veren Karamemiş şunları söyledi:“Bildiğiniz gibi ülkemizde bizi yönetenlerin ayrıştırmacı, kutuplaştırmacı, ötekileştirmeci siyaseti maalesef yurtdışındaki vatandaşlarımıza da yansıyor. Biz hep beraber bir olalım, birlikte güçlü olalım diyoruz. Türkiye’deki siyasetin çirkin dilini burada biz birbirimize söylemeyelim. Biz bunlarla Avrupa’da karşılaştık. Türkiye’deki siyasetten etkilenerek birbiriyle kavgalı halde olan vatandaşlarımızı gördük.  Avustralya’da böyle bir şey duymadım, bundan sonra da olmaz inşallah. Biz İyi Parti olarak yurtdışındaki Türk diasporası olarak adlandırdığımız bütün yuttaşlarımızın yanında olacağız. Her zaman onlara destek vereceğiz, bunu bilmenizi isteriz. Önümüzde bir yıl içinde seçim var. Genel Başkanımız Meral Akşener hanımfendiyi başbakan, Millet İttifakı’nın adayını da cumhurbaşkanı yapmak için söz verdik. İktidara doğru yürüyoruz.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ