Demokrat Zafer

Adaylık düşünen başkanlara Kılıçdaroğlu’dan Bursa’ya mesaj!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen görüşmenin detaylarını bugünkü köşesinde paylaştı…

Kılıçdaroğlu’dan Bursa’ya mesaj! Adaylık düşünen başkanlar ne yapacak?

Hafta içi… TBMM’deki yasama çalışmalarına katılıyor, hafta sonları Bursa’da saha ziyaretler yapıyor, toplantılara katılıyor, etkinkilerde bulunuyor.

Dahası…

Bazen esnaf ziyaretinde, bazen çarşı-pazar turlarında sokaktaki vatandaşı dinliyor, dile getirilen sorunlara kulak veriyor.

Sempatik tavırları, sıcak yaklaşımı ve iletilen her konuya duyarlı yaklaşımıyla da sahada iz bırakıyor.

Siyaseti…

Böyle bir halkla ilişkiler geniş çerçevesinde yürüten CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın Salı akşamı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Öncelikle…

Geçtiğimiz hafta Bursa’ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın iftar programlarına katılım sağladığını ve 3 lidere de “Hoşgeldiniz” dediğini aktardı.

Liderlerle görüşmesi yanında, katıldığı iftarlarda CHP adına büyük teveccüh gördüğünü özellikle ekledi.

Aynı şekilde…

Bulgaristan’daki Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin iftarına da katıldığını ve HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ile görüştüğünü söyledi.

Sonra da…

Bursa’daki son gelişmeleri aktarıp analizler yaparken, “Sahada çok aktif çalışıyoruz” dedi ve gözlemini aktardı:

Ziyaret ettiğimiz her yerde, konuştuğumuz herkes hayat pahalılığına tepki gösteriyor. İnsanlar ekonomik temlelli büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bunu da açık açık tepki göstererek dile getiriyorlar.”

Şunu da ekledi:

Üstelik şehir içinde de, kırsal kesimdeki köylerde de aynı tepki gösteriliyor. Zamlara ve pahalılığa tepki gösteren toplum Millet İttifakı’na ilgi gösteriyor. Sahadaki durum bu şekilde gelişiyor.”

Bunun üzerine…

Kılıçdaroğlu da Bursa Milletvetili Erkan Aydın üzerinden Bursa örgütlerine şu mesajı gönderdi:

Sahadan kopmayın. Ramazan ayında iftar davetlerine ilgi gösterin ve katılın. Kırsal bölgelere özel önem verin, bize uzak kesimlere yoğunlaşın.”

CHP’de adaylık düşünen başkanlar istifa edecek

Kılıçdaroğlu… Geçen ay Antalya toplantısında “içe dönme zamanı değil” deyip kongrelerin yolunu kapatmıştı.

Ne var ki…

Seçim hızla yaklaşırken gündeme parti içi hesaplar geldi. Çünkü, “milletvekili adayı olmayı düşünen CHP il ve ilçe başkanlarının haziranda istifa” etmelerinin isteneceği konuşuluyor.

Seçime 1 yıl kala planlanan istifalarla seçim döneminde parti örgütlerinde boşluk olmaması amaçlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ