Demokrat Zafer

Sonbaharda bir seçim olacağı ortada

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Normal Sorular’da Furkan Kahraman’ın sorularını yanıtladı.

Normal Sorular’ın konuğu CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca

İsmet Karaca’nın açıklamaları şu şekilde;

“Bursa gündemi de ülke gündemi de yoğun. Geçen hafta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. ‘Milletin Sesi’ mitingimizin ikinci adresi Bursa. Bizim içinde onurdur mitingin Bursa’da yapılması. CHP’nin Bursa’ya ne kadar değer verdiği ve önemsediğini gösteriyor bu. Sayın Genel Başkanımız ‘Bursa içimde bir yara’ demişti. Bursa kamuoyunun gündemine taşıdığımız, çözüm üretmeye çalıştığımız çok konu var. Bursa’da bir Cumhuriyet Halk Partisi potansiyeli var yıllardır. Hedefe ulaşamadığımız bir çok seçim yaşadık. Bütün bunları ortaya koyduğumuzda Bursa’da ‘Milletin Sesi’ mitingi yapılması için gerekli tüm koşullar oluşmuş oluyor. Bunu da layıkıyla yapacağımızı düşünüyorum.

‘SONBAHARDA ERKEN SEÇİM OLACAĞI ORTADA’

“Yaklaşık 30 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin çeşitli kademelerinde siyaset yapan birisiyim. Her zamanda saha siyasetini sevmişimdir.  2 yılı aşkın zamandır İl Başkanıyım parti binasında yaptığım basın açıklamaları bir kaç tanedir. Genelde olay yerinde yaparım açıklamalarımı. Hatta önümüzdeki açıklamamda Geçit Mahallesi’nde olacak. Gittiğim her yerde şuan ki durumun farklı olduğunu söyleyebilirim. İktidar Partisini savunarak bize karşı gelen insanlarla karşılaşırdık, şu anda bir tane iktidar partisini sahiplenen kimseyle karşılaşmıyoruz. Biz yakın dönemde Bursa kamuoyu araştırması yaptırdık. Yine Bursa’da ve Türkiye’de seçimleri çok yakın tahmin eden araştırmaların sonuçları var elimizde. İki ayrı firmanın son sonuçlarını karşılaştırdığımızda tablo çok net Bursa’da iktidar partisi çok hızlı bir şekilde eriyor. İktidar Partisine oy vermiş  4 seçmenden 1’i artık tamamen karşısında ve geri dönüşü yok. Bu oran hızla artıyor. Tarafsız yapılan araştırma sonuçları ortada. Bursa’da birinci bölgede Osmangazi, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerimizde CHP’nin birinci parti olmasına ramak kaldı. 6 ilçenin ortalaması alındığında AK Parti ve CHP’nin arasında çok az bir fark kaldı. İkinci bölgede ise oy oranımız hızlı bir yükseliş içerisinde. Kısa sürede ikinci bölgede de arzuladığımız sayıya ulaşacağımızı düşünüyorum. Yıldırım çok büyük bir seçim bölgemiz. İnegöl’e Genel başkanımızın çok özel bir çabası var. İlçelerde parti  örgütlerimizde yoğun bir çalışma içerisinde. Sonuca bakıldığında seçimde çok farklı bir tablo olduğunu göreceğiz hep birlikte. Sonbaharda bir seçim olacağı ortada artık.”

(SANDIK GÜVENLİĞİ KONUSU) “Orada bir bilgi eksikliği var. O dönemki görevli arkadaşlarımızın da tek bir oyun peşinde olarak çaba sarf ettiklerini biliyorum İlçe seçim kurulundan aldığımız tutanaklar var. Seçimin olduğu akşam bir can havliyle açıklama yapıldığını düşünüyorum. Kamuoyuna yansıdığı gibi bir durum söz konusu değil.  Bu dönem öyle bir durum söz konusu dahi olmayacak. Bursa’da 7 bin sandık olur diye tahmin ediyorum. 7 bin sandığın tamamına hakim olacağız, her oyun takipçisi olacağız. Çok daha farklı bir çalışma içerisindeyiz şuan da. Her okulda bir hukukçu olacak sandık başında. Seçim bitene kadar görevde olacaklar.”

(BURSALI SEÇMEN NEDEN CHP’Yİ TERCİH ETSİN) “Bursa’daki yurttaşlarımız için değil, bütün Türkiye’de bu geçerli. Zengin bir ülkeyiz, kaynaklarımız var, insanlarımız çalışkan, dünya ile ticari anlamda entegre olmaya yatkın. Buradaki tek sorun doğru yönetilmemek. Benzer bütçelerle ya da daha az bütçelerle bile  dünyada hiç bir kentte 10 tane metro hattı aynı anda devam etmiyor İstanbul’dan başka. Kaynakları kamunun çıkarları uğruna kullanıyorsanız bu ülkenin çözülmeyecek hiç bir sorunu yok. Biz vatandaşa şunu söylüyoruz; ‘Bizi bir defa deneyin, CHP’yi başarısız buluyorsanız bir sonraki seçimde ona göre değerlendirirsiniz’ Bu ülkenin kaynakları doğru kullanıldığında bütün sorunlar çözülür.  Fabrikalarımız var dünya ile rekabet ediyoruz. Kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriydik. Ama şuan da aynı şey geçerli değil. 4 milyon hektar çoraklaşıyor. Kentleşme ve inşaat yüzünden bir çoğunu kaybettik. Temel gıdamızın ham maddesi dışarıdan geliyor nereye kadar?  Ramazan pidesinin susamı Etiyopya’dan buğday ve unu Rusya’dan geliyor. Bu ülke bu hale geldi. 7 tane gübre fabrikası satıldı, neden sattınız? Bilinçli ve programlı tarım yok ediliyor. Köprü yaptırıyorlar araç geçse de geçmese parası alınıyor. Böyle bir yönetme biçimi yok. Ülke yaşanmaz hale geldi her tarafta yangın var. İnanamayacağınız şeyler yaşanıyor ülkede.”

“Bir değişim talebi hızla yükseliyor. Geçmişte AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımız da artık rahatsız bu durumdan. Biz bütün kadrolarımızla bu ülkeyi yönetmeye hazırız. Seçmen bir dönem CHP’yi tercih etsin. Bu ülkenin kaynaklarını doğru kullanarak bu sıkıntıları aşacağız. 20 yıldır kara propanganda var karşımızda. Bir çok kesim tedirgin oluyor. Bu ülkede inanç özgürlüğünün teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Herkes inancını özgürce yaşayacaktır, yaşamalıdır. Genel Başkanımız o tedirginliği atmak için helalleşmek istedi.”

(GENÇLERİN İLGİSİ) Şuan da iki kamuoyu araştırması neticesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu ilk kez oy kullanacak seçmende yükseliyor. Gençlerimizin çekim merkezi oluyor Cumhuriyet Halk Partisi.

(HIZLI TREN EYLEMİ) “Sayın Bakan açıklama yaptı. Bizim gururlandığımız nokta şu, tersine yürümek lazım. Şuan ki iktidar Bursa’yı siyasi rahatlıkla değerlendiriyor. Bizim hattımız 105 km. 10 yıldır yapılamadı. AK Parti’nin 10 yıldır yaptığı  yolu ben 4,5 saatte yürüdüm. Doğru bir iş yapıyorsanız bizde destek veririz. Temel atılırken 3 tane bakan vardı orada müjde verildi sürekli, beş kere güzergah değişti. Ciddiyetle yapılsaydı çoktan bitmişti 105 kilometrelik hat. 6. kez açılış tarihi değişmiş oldu. En iyi ihtimal 2 sene bakanın açıklamasına göre. Biz yarın açılsın isteriz, ancak bu çok mümkün görünmüyor. Görünen tek gerçek CHP İktidarının yaptıracağı. Ama bizde kamu kaynaklarını bu şekilde kullananlara hesap soracağız. İntikam alma duygusuyla siyaset yapmıyoruz. Ancak şu var adalette hissedilir.”

(ELEKTRİK FATURASI KONUSU) ” Bizim oradaki ilk günden itibaren amacımız şuydu; ülkedeki yangın tepkisinin sesini yükseltmek, vatandaşın yaşadığı sıkıntılara ortak olmak o duyguyu kamuoyu ile paylaşmak. Elektrik faturasını ödemeyip karanlıkta da kalırız. Mesele bu değil. Bu ay elektrik faturasını ödemeyip elektriği kesilen 3 milyon insan var. 47 milyon abonenin yarısının bile düzenli ödeyebildiğini düşünmüyorum. Ülkede böyle bir yangın var, faturalar 3 kat artmış. Bizde bu sıkıntılara ses olmak istedik. O yüzden faturamızı büyülterek parti binasına astık, 1700 lira civarındaydı pankartımızda. Elektriği ödedik, hatta gecikme ve açma kapama cezasını ben kendim ödüyorum. Tepkimiz buydu vatandaşın yaşadığı sıkıntıya ortak olarak daha yüksek bir sesle dile getirmekti. Bankalardan 5 liralık banknotlar toplamak ile uğraştım. İki mesajımız vardı, CHP’nin elektriği kesildiği ülkede kaç milyon kişinin elektriği kesiliyor, ikinci mesajda İktidarın Türk Lirasını getirdiği son durum.”

‘BURSA TARİHİNİN EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR’

Yaptırdığımız her iki araştırma sonucuna göre Sayın Aktaş’ın oyları parti oylarının da altında kalmış durumda. Bursa yerel yönetim tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Sayın Aktaş’ın döneminde başlayıp biten bir çalışma yok. Her başkanın bir izi vardır Bursa’da. Ama Alinur Aktaş için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Aktaş dönemiyle ilgili dişe dokunur hiçbir şey yok. Belediye borç batağında bu kadar bütçe olduğu halde. CHP İl Başkanı’nı kamuoyuna şikayet ediyor. Söylediklerinin büyük bir çoğunluğu doğru değil. Böyle bir siyasi sorunluluğu olan Bursa gibi 4. büyük şehri yöneten büyükşehir belediye başkanının doğru bilgiler vermesini beklerdik. BESAŞ ile ilgili aylardaki ekmek üretim rakamlarını istiyoruz. Toplu satış yapılmadığını söylediler Renault’a ekmek verdiler. Vatandaş ekmek kuyruğunda beklerken onların hakkını fabrikalara verdi. 550 tane BESAŞ Büfesi var dediler, adres istiyoruz. BURULAŞ 222 milyon lira zarar etmiş. Pandemi koşulları vardı kabul ediyoruz ancak geçen seneye göre iki katına çıktı bu rakamlar. Hiçbir Belediye meclis üyesi BESAŞ’ı BURULAŞ’ı inceleyemiyor, yasak. İlk seçimde geliyor gelmekte olan.

‘YEREL SEÇİMİN KADERİNİ GENEL SEÇİM BELİRLEYECEK’

Siyasi Parti’nin genel başkanı bir il için aday açıkladıysa o gün koşullar geldiğinde oturup konuşulacaktır. Yerel seçimin kaderini genel seçim belirleyecek. Öncelikle bütün yoğunlaşma Cumhurbaşkanı seçimine odaklanacağız. AK Parti iktidarından ülkenin kurtulması gerekiyor. Yerel seçimlerin çok daha kolay sonuca gideceğini düşünüyorum. Aday konusunda da yeri zaman geldiğinde oturup konuşacağız. Bursa büyük bir seçim bölgesi adayın şimdiden çıkıp çalışmasında fayda var. Geçen sene çok az bir farkla kaybetti biliyorsunuz. Belki de sahaya inmede geç kaldık. Şimdi fırsat var, zaman var, enerji var beraberde çalışıyoruz. Gittiğimiz yerlerde baya da ilgi görüyoruz.

KARACA’DAN DOBRA AÇIKLAMALAR!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ