Demokrat Zafer

Bölgeyi en iyi tanıyan benim

12 bin üyenin olduğu Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Dağ-Der’in seçimlerine kısa bir süre kaldı. Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi’ye bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Genel Başkanı için 4 aday yarışacak. Mevcut Başkan Yaşar Türk tekrar aday olduğunu açıkladı. Başkan Yaşar Türk, “Pandemiye rağmen 3 yıl boyunca ilklere imza attık. 300’e yakın projelerimizi hayata geçirdik. Bölgeyi en iyi tanıyan benim.” Dedi.

Dağ-Der Başkanı Yaşar Türk’ten çarpıcı açıklamalar! İlkleri biz yaptık…
 HABER: İLKNUR YILMAZ / GÖRÜNTÜ: EMRE ÇELİK

Bursa’nın en güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olan Dağ-Der genel kurula gidiyor. Mayıs ayında yapılması planlanan genel kurul için 4 aday mevcut.

3 yıldır Dağ-Der’in başkanlığını yürüten Yaşar Türk’ün yeniden aday olduğu açıkladı. Yaşar Türk, enBursa.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Yaşar Türk, başkanlık sürecinin pandemi dönemine denk geldiğini belirtti. Türk, “Zorlu bir süreçten geçtik. Ona rağmen ben ve ekibim Dağ-Der’de 19. dönemde ilkleri yaptık. Geleneklerimizi yaşatmak adına 4 dağ ilçesine temsilci açtık.  Sadece Bursa’ya bağlı kalmayarak, Ankara’da yaşayan hemşerilerimiz için temsilci açtık. İstanbul içinde hazırlıklarımız devam ediyordu araya seçim girdi.” dedi.

’36 yıl sonra Dağ-Der bizim dönemimizde kamuya bağlı bir dernek oldu’ diyen Yaşar Türk, “Kamu derneği olduğumuz için avantajlarından yararlandık ve birçok projeye imza attık. Vergi muafıyla birlikte öğrencilere daha fazla katkıda bulunduk. Bu yıl 256 öğrenciye 250 lira olmak üzere burs vermeye devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘SANAYİ DEĞİL, TARIM ÖNCELİKLİ ÇALIŞMALIYIZ’

Dağ ilçelerine sanayi bölgelerinin kurulamayacağını açıklayan Türk, “Kırsal kesimin daha ön plana çıkması mümkün. Topraklarımız tarıma elverişli. Ürün çeşitlerini artırmak gerekiyor. Bu sürecin daha zenginleşmesini istiyoruz. Kırsal turizminin canlanmasıyla ilgili projemiz oldu. Siyasi partilerimizle birlikte dağ bölgesinin kalkınması için 5-10 yıllık çalışmalar yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

‘ÇANAKKALE’DE EN FAZLA ŞEHİT VEREN BİZİM BÖLGE’

Anıt projesinden bahseden Türk, “Vatanımızı korumak için Çanakkale savaşında cephede savaşan ve şehit düşen 5 bine yakın askerimiz var. Bursa’da en fazla şehit sayısı bu bölgede mevcut. Şehitlerimizi anmak için bir anıt yaptırmak istiyoruz.” diye belirtti.

Maddi geliri yeterli olmayan hemşeriler için hayır marketi açtıklarını ifade eden Yaşar Türk, “eş zamanlı pandemiyle birlikte eğitim de nasibini aldı. Dolayısıyla öğrencilerimize daha iyi eğitim görmeleri için tablet dağıttık. İnternet olmayan dağ ilçelerine Bursa AK Parti Milletvekili Ahmet Kılıç ile birlikte internet sorununu çözdük.” İfadesini kullandı.
İş birliği yaparak istihdamı sağladıklarını açıklayan Türk, “Kızılay ile birlikte vatandaşlarımıza iş imkanı sunduk. 30 branşta meslek kursları açtık. 600’e yakın aşçımız var. Onlarla birlikte yöre yemeklerini ön plana çıkartan proje yaptık.” dedi.

Yaşar Türk, şöyle devam etti:

“Dağ-Der yaptığı hizmetlerle birlikte kaliteyi artık düşüremez. Kamu derneği olma süreci zor bir süreçti. O yüzden kolay kolay heba edilmemeli.

‘PROJELERİMİZİ İKİYE KATLAYACAĞIZ’

Hemşerilerimize düğün salonu kazandırdık. Pandemiye rağmen 300’e yakın projeyi hayata geçirdik. Kısıtlamalarında kalkmasıyla birlikte şimdi daha da fazla proje gerçekleştireceğiz.
Dağ-Der’in gelir arttırıcı bir takım kaynakların bulması gerekiyor. Bu saatten sonra modern dilenci gibi o noktada kalmamalı. Kendi ekonomisini yaratmalı. Bunun içinde çalışmalarımız olacak. Dağ-Der’in aşçılar komisyonunu hayata geçirmesiyle birlikte ve insanlarında dinlenebileceği bir tesis yapmayı planlıyoruz.

Gençler için bir halı saha kazandırmak istiyoruz. Yeni bir yapılanmaya ihtiyacı var.

Dağ-Der tüzük değişikliğiyle birlikte kendini yenilendirmeli.  Yeni bir kültür merkezi açarak hem spor kompleksi hem de kütüphane olarak 30 ya da 50 öğrencinin barınabileceği yurt yapmayı planlıyoruz.”

Başka Yaşar Türk, konuşmasını “Bölge ve yöre halkı en iyi tanıyanlardanım. Tecrübe ve deneyimlerimizle birlikte daha iyi işlere imza atabileceğimizi düşünüyorum. Dağ-Der’de çoğu adayla görüşüyoruz. Biz demokratik bir ortamda seçime gidiyoruz diyerek tamamladı.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ