Demokrat Zafer

İZNİK ÜRETEN KADIN KOOPERATİFİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

İznik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi İlçemize gelen yerli yabancı Turistlere İznik tanıtımını ve hediyelik eşya ile İznik yörelerine has el yapımı gıdaları ve El emeği göz nuru ile yapılan sanatlarını, Müşküle iğne oyalarını satarak bir taraftan aile bütçelerine katkı sağlıyor diğer taraftan ilçemizi tanıtıyorlar.

Yakın ilimiz olan Kocaeli’nden gelen misafirler eli boş dönmedi. Misafirlerimizi İlçe tanıtımı ve tarihiyle anlatarak gezdirme şansımız oldu. İznik TV ve İznikbaskent.com sahibi Süleyman Bilir olarak her yerde dört medeniyete başkentlik yapmış olan şirin ilçemiz olan İznik’i bizlerde tanınması için elimizden geleni eksik etmiyoruz

Kop Başkanı Sayın Havva Çandar önderliğinde bir araya gelen hanımların, güçlerini birleştirerek kurduğu kooperatif, ilçede üretim yaparak yerel ekonomiye büyük bir katkı sağlıyor. Kop Başkanı Çandar konuşmasında “Bu oluşum sayesinde, üreten, eken, biçen, el emeğini sanata dönüştüren birçok kadınımız, Elele verip birlikte birçok başarı hikayesine imza atıyorlar at mayada devam edeceğiz “dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ