Demokrat Zafer

Bursa’da Fetih Coşkusu!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri açılış töreni Tophane Meydanı’nda gerçekleşti.

Bursa'yı fetih coşkusu sardı 

GÜLİN ÖZDEMİR – RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN 

Bursa’da Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri açılış töreni Tophane Meydanı’nda gerçekleşti. 2 yıldır kısıtlı bir şekilde gerçekleştirilen Fetih Şenlikleri, birbirinden renkli etkinliklerle önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bursa’da bayram havası yaşatıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasından satır başları; 

“Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bursa’mızın fethinin 696. yılı kutlu olsun. Fetih, yeniden imal etmek, yeniden inşa etmektir. Yeniden gönüllere girmektir. Medeniyetin adıdır Fetih. Osman Bey, devlete giden yolun Bursa’dan geçtiğini çok iyi biliyordu ve kuşatma altıda aldı.

Fetih diyip geçemeyiz. Uzun bir süreci kapsamaktadır. Tarihini bilmeyenler geleceğine yön veremez. Atalarımızdan aldığımız kutsal görevi geleceğe taşıyacağız. Amacımız bu şehiri korumaktır. Bursa’nın kurtuluşun 696. yılını kutladığımız bugünde, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hepinize saygılar diliyorum”

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun konuşmasından satır başları; 

Bursa’nın Feti’nin 696. yıl dönümü kutlu olsun. Bursa deyince akıllara Osmanlı geliyor. Osmanlı gittiği yerde gül açmıştır.

Bugün, 2 türlü medeniyet anlayışı var. Biri yaşatmak, imar etmek adına çaba sarfeden medeniyet anlayışı. Bir diğer tarafta sadece kendisini değerli kılıp, insanları katagoriz eden, saç rengine, göz rengine göre onları hakkı hukuku gören bir medeniyet anlayışı… Bunun yansımalarını çok görüyoruz. Yanı başımızda savaştan kaçan her türlü riski göze alarak bir yerlere sığınmaya çalışan insanların gördüğü muameleye bakın. Elleri kelepçeli denize atıldılar. Üzerindeki kıymetli eşyaların alınması. Soğuk kış gününde çırılçıplak bırakılarak ölüme terk edilmeleri…

Ülkemiz, kim varsa kimliğine bakmadan insanlık götüren, yardım götüren, nerede ateş varsa su götüren bir medeniyet.

Dünya’nın bize ihtiyacı var. Biz davet edilenleriz. Çünkü biz gittiğimiz yere insanlığı ve insanlığın haysiyetini götüren ve taşıyanlarız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ