Demokrat Zafer

Bir dakikamızı bile boşa harcamadan yeni bir Bursa için yol alacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve dün mazbatasını alan Mustafa Bozbey, bugün Tarihi Belediye Binasında gerçekleşen devir teslim töreni ile göreve başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey göreve başladı

 MAHMUT VURAL- CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

31 Mart yerel seçimleri sonucunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey dün gerçekleştirilen törenle BUSKİ önünde mazbatasını aldı.

Başkan Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Bina önünde gerçekleşen devir teslim töreni ile göreve başladı.

Yapılan devir teslim törenine CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Bursalı vatandaşlar, Bozbey’in devir teslim öncesi yaptığı konuşmaya yoğun ilgi gösterdi.

“YENİ BİR BURSA İÇİN YOL ALACAĞIZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmasına Bursalılara “kahramanlar” diyerek başladı. Bozbey, tarihi bir ânı burada yaşadığını ifade ederek “5 yıllık icraatları hep birlikte hayata geçireceğiz. Sizin gösterdiğiniz güven öyle iyi geldi ki bugünden sonra daha çok çalışacağız. Bir dakikamızı bile boşa harcamadan yeni bir Bursa için yol alacağız” dedi.

“HERKES BURSA’YI KONUŞACAK”

Başkan Bozbey başlayacağı görevi dayanışmaya, özgürlüğü ve adalete açılan kapı olarak nitelendirdi. Bozbey “Bursa da yeni bir dönem başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını 3 milyon 500 bin Bursalı adına onurla devraldık. Sizinle çalışmak bu güzel kentin yöneticisi olmak öyle güzel duygu ki bu onur, bu mutluluk göreceksiniz bize çok güzel işler yaptıracak. Öyle güzel işler yapacağız ki herkes Bursa’yı konuşacak. Bu kentin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

“HİÇBİR BURSALI KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK”

Bursa’nın hakkını koruyacaklarının altını çizen Bozbey, “Önceliğimiz kadınlar ve çocuklar olacak. Gençler olacak ve emekliler olacak. Can dostlar da olacak. Yani bütün Bursa olacak. Bütün çalışma arkadaşlarımıza sahip çıkacağız ve onların haklarını da savunacağız. Bugünden itibaren ben tüm Bursalıların Belediye Başkanıyım. Biz hizmet için geldik, 5 yıllık süreçte elbette ki kırmızı çizgimiz var. 3 milyon 500 bin halka eşit hizmet götürmek. Annelerin babaların içleri huzurlu olacak artık hiçbir Bursalı, kendini yalnız ve çaresiz hissetmeyecek” ifadelerini kullandı.

Artık tüm Bursa’nın gülümseyeceğini ifade eden Bozbey, herkesin Ramazan Bayramını kutladı. Başkan Bozbey, konuşmalarını “Vira Bismillah başlıyoruz” diyerek sonlandırdı.

“MUSTAFA BOZBEY TARİH YAZMIŞTIR”

Bozbey’den sonra konuşan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, konuşmalarına vatandaşları selamlayarak başladı. Yesiltaş, “Bursa tarih yazmıştır, Cumhuriyet Halk Partisi tarih yazmıştır, Mustafa Bozbey tarih yazmıştır. Kente hayırlı olsun. Öyle bir nefes alacağız ki hepimizin kardeş içinde yapacağı bir belediyecilik anlayışıyla başlıyoruz. Bugün inanın duygu dolu anlar yaşıyoruz. Dile kolay 47 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bursa’da iktidar oldu. Yerelde taşıdığımız bu başarıyı genele taşıma zamanı” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey’den çelenk sunumu 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ