Demokrat Zafer

DAĞDER’den siyaseti uzak tutacağız!

DAĞDER Başkan Adayı Erdal Kadir, birliktelik vurgusunda bulunarak, “Hemşerilerimizin arasında birlik ve beraberliği sağlayacağız. Siyaseti DAĞDER’den uzak tutacağız” dedi.

Resmi bir tarih açıklanmasa da mayıs ayında yapılacağı ifade edilen Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi’ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞDER) kongresinde başkan adayı olacağını açıklayan ilk isim olan Erdal Kadir, projeleri hakkında bilgi vererek kendisine yönelttiğimiz sorulara da samimi yanıtlar verdi.

-Merhabalar. Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

-Bursa doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Turizm ve servis işletmeciliği ile uğraşıyorum. 11 senedir kısa adı KAYDER olan Büyükorhan Kayapa Köyü Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin Başkanlığı yapmaktayım. Bursa’da çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilikler yaptım. STK’lardaki tecrübelerimi çatı derneğimiz DAĞDER’e taşıyıp en güzel şekilde, durmadan Dağ Yöremiz ve Dağlı hemşerimize hizmet etmek istiyorum. Hiçbir siyasi beklentisi olmayan tek derdi Dağ Yöresi olan bir Dağlıyım.

-DAĞDER için başlıca projeleriniz nelerdir?

-Başlıca projelerim şunlardır: Siyaset ile dernekçiliği ayrı tutmak, burs dağıtımında adil davranmak.  DAĞDER Kültür Merkezinin 7/24 üyelerimize ve hemşerilerimize açık olmasını sağlamak.  Gençlere ve bayanlara yönelik aktiviteler.  Futbol, voleybol, basketbol, satranç gibi alanlarda turnuvalar düzenlemek.  Danışıkları her ay bir gün dağ ilçelerimizde ve Bursa merkezdeki hemşerimizin kalabalık olarak yaşadıkları yerlerde düzenlemek. Tarım ve hayvancılığa yönelik hemşerilerimize bilgilendirme ve eğitimler vermek. Kırsal kalkınma ve turizm projeleri üretmek.  Bursa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yıldönümünde devlet erkânının katılacağı büyük bir tören yapmak, yöremizde ve Bursa’da ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardımlarda bulunmak.  DAĞDER Kültür Merkezinin önünde belli günlerde köylü pazarı açmak kermesler düzenlemek.  Sosyal sorumluluk projelerinde yer almak.

 

-Sizce Dağ Yöresinin kalkınması için hangi adımlar atılmalı?

-Öncelikle yöremizi turizme kazandırmamız gerektiği kanısındayım. Bunun için de yöremizde terk edilmiş eski evleri Anıtlar Kurulu ile ortak projeler geliştirerek restore etmeliyiz. Tarihi yönümüzü kalkındırırken, diğer taraftan da doğal zenginliklerimizi tanıtmalıyız.  Yöremizin ve hemşerilerimizin kalkınması için köylerde, ilçelerde ve dernek merkezimizde tarım, hayvancılık, kültür, eğitim, teknoloji ve çeşitli dallarda seminerler vereceğiz. Ortak projeler ile kırsal kalkınma ve turizm projesi düzenleyerek yöremizin tanıtımını sağlayacağız.

-Dağlı gençlerin geleceğine dair nasıl çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?

-DAĞDER Kültür Merkezinde çeşitli branşlarda kurslar açarak iş hayatına atılacak üyelerimizi meslek sahibi yapma hedefindeyiz. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere, dernek merkezinde yöremiz öğretmenleri tarafından özel dersler verilmesini sağlayacağız. Diğer taraftan da eğitim dalında bilgi yarışmaları düzenlemek istiyoruz. Yöremizdeki öğrencilerimizi bilim ve teknoloji dalında seminerlere götürerek gelişimlerine katkı sunacağız. Tabi bir de gençlerin geleceğe emin adımlarla yürümesi için yol gösterici çalışmalar gerçekleştirmek gerekiyor. Bu noktada gençlere yönelik, DAĞDER Kültür Merkezinde kötü alışkanlıklardan uzak durma konulu seminerler düzenleyeceğiz.

-Sizce Dağ Yöresi’nin sorunları yeterince ifade ediliyor mu?

-Bu noktada eksiklikler olduğu aşikârdır. Göreve geldiğimiz takdirde bizler; yöremizden yetişmiş bürokrat, iş adamları vs. akil insanlar ile sık aralıklarla toplantılar yaparak yöremizin sorunlarını tespit edip çözüm önerileri geliştireceğiz.  Dağ ilçelerimizde her köyde ve Bursa’mızda hemşerilerimizin olduğu her mahallede temsilciler atayarak oralardaki hemşerimizin DAĞDER’den haberdar olmasını sağlamak ve sorunlarına çözüm bulabilmelerinin önünü açacağız. Sorunu olan köylerimiz ve hemşerilerimizin her zaman yanında duracağız.

-Dağ Yöresi’nin öncelikli konusu nedir?

-En büyük hedefimiz şu anda hemşerilerimiz arasında olmayan birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır.  Kongre tarihi belli olmamakla birlikte Mayıs ayında olması bekleniyor. Şuan resmi açıklama yapan sadece ben oldum. Başka adayın çıkıp çıkmayacağı belli değil… Maalesef derneğe gelen üyelerimiz muhatap olacak kimseyi bulamıyor ve dernek kapalı oluyor. Allah’ın izniyle seçildiğimiz takdirde 30 gün boyunca hemşerilerimize açık olacak bir DAĞDER olacak. Üyelerimiz ve hemşerilerimizin arasında birlik beraberliğimizi sağlayacağız. Siyaseti DAĞDER’den uzak tutacağız.  Kendi branşlarında tecrübeli, genç ve dinamik bir yönetim oluşturuyoruz. Göreve geldiğimiz takdirde her siyasi partiye eşit, her görüşe açık bir anlayış ile hemşerilerimize hizmet etmeye çalışacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ