Demokrat Zafer

En farklı ve özel kavşakla Bursa’ya en yeni yol

Bursa için yeni bir heyecan oldu. Ovaakça’dan Konaklı’ya yapılacak Yeni Çevre Yolu için hazırlanan kılavuz planda, Mudanya Kavşağı yanında bir de en görkemli kavşak olarak planlanan Görükle Kavşağı’yla bağlantı yer aldı.
Küçükyenice Köyü bölgesinde planlanan kavşakla benzeri olmayan Görükle Kavşağı arasına yol yapılacak. Fakat tünel, viyadük, yarma, dolgu imalatlarının maliyeti yükselteceği, projenin de 6-7 yıldan önce bitmeyeceği kaygısı var… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

En farklı ve özel kavşakla Bursa’ya en yeni yol

Daha önce de tekrarladık… 1989 yerel seçiminden bu yana Bursa Büyükşehir Belediyesi gündeminde trafik ve ulaşım öncelikli konu oldu. Adayların da, seçilenlerin de gündeminde çözüm projeleri var.

Son olarak…

28 Kasım 2021 günü büyüyen yeni bir bölgenin büyüyen trafik sorununa dikkat çektik:

Beşevler’den Akçalar’a kadar Bursa’nın en batısında yepyeni bir kent oluştu. Bölge yeni konut alanları ve yapılaşma nedeniyle inanılmaz hızla büyüyor.

Üstelik…

Aynı bölgede, Beşevler Küçük Sanayi’den sonra Çalı’da, Hasanağa’da, Kayapa’da giderek gelişip büyüyen Organize Sanayi Bölgeleri sıralanıyor.

Dahası…

Konut alanlarıyla, sanayi bölgeleriyle büyüyen bölge tek bir yoldan, Çalı-Hasanağa yolundan ulaşım sağlıyor. Kamyon ve TIR’larla otomobiller iç içe.

Sonra da…

Bursa’da eşi benzeri olmayan yeni bir projeyi duyurduk:

Bu yolda genişletme yapılırken, sanayi bölgelerini Bursa-Karacabey ve Çevre Yolu üzerinden otoyola bağlamak için de Görükle Kavşağı projelendirildi.

Elimize ulaşan ilk görselini incelerken şunu gördük:

Projesiyle, bağlantılarıyla, görselliğiyle ve işlevselliğiyle Bursa’da böyle bir kavşak yok.

İşte…

Bursa’nın hızla büyüyen yeni kent bölgesini İzmir Yolu’yla buluşturmak üzere planlanan görkemli Görükle Kavşağı şimdi yeni bir misyon yükleniyor.

Çünkü…

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde projeye hazırlık ihalesi yapılan yeni Çevre Yolu ya da Kuzey Çevre Yolu ile Grükle Kavşağı birleşiyor.

Bu da…

Ovaakça-Konaklı arasında yapılacak 31 kilometrelik yeni yolun kılavuz planında ortaya çıktı.

Planda…

Yeni yol üzerinde Küçükyenice Köyü bölgesinde geniş bir kavşak yer alıyor ve bu kavşak da yapılacak bir başka yolla Görükle Kavşağı’na bağlanıyor.

Konuştuğumuz teknik adamlar, Küçükyenice ve Görükle kavşakları arasındaki en yeni yolun da Yeni Çevre Yolu projesi içinde olduğunu söylediler.

Kısacası…

Kuzey Çevre Yolu, ulaşımı çeşitlendirip İzmir Yolu’na da nefes aldıracak.

Proje ne zaman biter, maliyeti ne olur?

Açıkçası… Yeni Çevre Yolu ve kavşakları için heyecanlanınca dostlara ne zaman biteceğini ve maliyetin ne olacağını sorduk.

İhalede 700 gün süre verildiğini anımsatıp şunu söylediler:

Yolun 9 kilometresi, yani üçte biri tünel ve viyadük. Bu da yüksek maliyet demek. Tünellerin yanı sıra yüksek yarma ve dolgular fazla. Zemin zayıf olması da ekstra maliyet.”

Yolun 6-7 yıldan önce bitmeyeceğini düşünüyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ