Demokrat Zafer

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞANLARININ BANKA PROMOSYON İŞLEMLERİNİ YARGIYA TAŞIYORUZ!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı; yaşanan gelişmeyi gazetemizle paylaştı. Şanlı; “Kamu görevlilerinin aylık ücretlerinin nasıl ve ne şekilde ödeneceği, promosyon ödemesi ve banka işlemleri ile ilgili konular Maliye Bakanlığı Tebliği ve 2007/21 nolu Başbakanlık Genelgesi ile belirlenmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı, 01.11.2019 tarihinden itibaren merkez ve taşra teşkilatlarının “Kurum Maaş Ödeme” protokollerinin KATILIM BANKALARI ile yapılması tavsiyesinde bulunmuştur.

Türk Diyanet Vakıf-Sen; böyle bir sınırlamanın çalışanların hem promosyon miktarı yönünden, hem de ilçe ve illerde katılım bankalarının bulunmaması sebebiyle, hizmet alınamayacağından doğru bir yaklaşım olmadığını belirtmiştir. Yaşanacak olumsuzluklar, aksaklıklar ve mağduriyetler Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine ve Türkiye Katılım Bankaları Birliğine 2019, 2020 ve 2021 yıllarında yazılı olarak ve sözlü olarak tekraren bildirilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı, sadece katılım bankalarıyla anlaşma yapılması yönündeki yazısı ile merkez ve taşra teşkilatlarının çoğunluğunu kapsayacak olan, BANKA PROMOSYON İHALESİ için 6 Katılım Bankasına teklif götürerek süreci başlatmıştır.

Banka Promosyon İhalesinin; Birincisi; 02 Mart 2022 Çarşamba günü, İkincisi; 10 Mart 2022 Perşembe günü yapılmıştır. Yapılan iki ihalede de katılım bankalarının verdiği teklifler yeterli bulunmayarak, komisyonca kabul edilmemiştir. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir ihale açmıştır. Yapılan üçüncü ihale 21 Mart 2022 Pazartesi günü yapılmıştır. Üçüncü ihalede, en son Ziraat Katılım Finans Kurumu ve Kuveyt Türk Katılım Finans Kurumu yaklaşık 77 bine yakın kişiyi kapsayacak tekliflerini vermişlerdir.

Verilen bu teklif (3 yıllık) aylık 80.-TL. olarak verilmiştir. Türk Diyanet Vakıf-Sen; yapılan ihalelerin öncesinde olduğu gibi, üçüncü ihalede de çalışanlarımızın menfaati yönünde tavır almış ve verilen bu teklifi kabul etmemiştir. Kurum yetkililerine yaşanan ve yaşanacak problemler dile getirilmiştir. Komisyon 7 üyeden oluşmaktadır. 4 üye Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcisi, 3 üye sendikaların temsilcileridir. (Türk Diyanet Vakıf-Sen, Diyanet-Sen ve Öz Büro-İş Sendikası) Gerekli hukuki girişimler Sendikamızca yapılacaktır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ