Demokrat Zafer

“Çerçeve İçi Çerçeve Dışı” Temasıyla Gerçekleşen 2. Yeditepe Bienali Sona Erdi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayeleri, Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliği ile düzenlenen Yeditepe Bienali, ikinci kez sanatseverlerle buluştu.

230 sanatçının 282 eserinin sergilendiği 2. Yeditepe Bienali’ni dört farklı mekanda 42.072 sanatsever ziyaret etti.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Yeditepe Bienali Yönetim Kurulu ve Yeditepe Bienali Küratörü Berkan Karpat’ın katılımıyla yapılan basın toplantısının ardından 07 Ocak 2022 günü, restorasyonu devam eden Süleymaniye Külliyesi İmareti Darüzziyafe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılan 2. Yeditepe Bienali 13 Mart 2022’de sona erdi.

“Çerçeve İçi Çerçeve Dışı” temasıyla sanatseverleri ağırlayan 2. Yeditepe Bienali’ndeki eserler, Süleymaniye Külliyesi İmareti Darüzziyafe, Nuruosmaniye Camii Mahzen, Fatih Cam Küp Galeri ve Yedikule Hisarı olmak üzere dört ayrı mekanda sergilendi.

Münich Haus der Kunst Sanatçılar Kurumu’nda başkan olarak görev yapmakta olan, disiplinler arası yapıya sahip eserleri ve bilimsel sanat çalışmaları bulunan Berkan Karpat’ın küratörlüğünü üstlendiği 2. Yeditepe Bienali, alanında uzman akademisyenler ve sanatçıların da danışmanlığı ve katkılarıyla hayata geçirildi.

Geleneksel sanatların modern dönemde kendi mekânlarından olan kitap ve mimariden uzaklaştıktan sonra sergi mekânlarında kendilerini bir çerçeve içinde göze ve muhataba sunmalarına dair yanıtların arandığı, dört farklı mekanda misafirlerini çerçevede değilse de eşikte karşılayan ve onları “içeri” davet eden 2. Yeditepe Bienali, eserlerin dijital dünyadaki varlığı hakkında da düşünmeyi mümkün kıldı.

Türk İslam Sanatları’nın disiplinlere ayrıldığı günden bugüne kendine has bir sergileme tarzının varlığını ve bu konudaki bilincini sorgulayan 2. Yeditepe Bienali’nde 230 sanatçının 282 eseri sergilendi ve bu eserler dört mekanda 42.072 sanatsever tarafından ziyaret edildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ