Demokrat Zafer

TUBA ÜNSAL ve ERDEM AKAKÇE, MİLLİYET SANAT’A ANLATTIKLARI “SONBAHARA SON GÜLLER” OYUNUYLA BİRAZ GÜL KOKUSU ALMAYA DAVET EDİYOR!

Özen Yula’nın yazıp yönettiği, KüçükÇiftlik Park’ta kurulan Antep Sazı’nda seyirciyle buluşan “Sonbahara Son Güller”, 1980’lerin Türkiye’sini çağdaş bir yorumla sahneye taşıyor. “Sonbahara Son Güller”in güçlü kadrosunda yer alan Tuba Ünsal ve Erdem Akakçe, Milliyet Sanat’ın Şubat 2022 sayısında Ece Saruhan’a, seyircilerini 11 Eylül 1980 gecesine geri götürüp Gaziantep’te bir geceyi yeniden yaşatan oyunu anlatıyor. “Sonbahara Son Güller”in “umudu gıdıklayan” bir oyun olduğunu söyleyen ikili “Bu oyunla seyircimizi tünelin ucundaki ışığı hatırlamaya, biraz gül kokusu almaya davet ediyoruz,” diyor.

18 Şubat’ta KüçükÇiftlik Park’ta perde açmaya hazırlanan, Özen Yula’nın yazıp yönettiği “Sonbahara Son Güller”, seyircilerini Türkiye’nin yakın tarihinde bir yolculuğa çıkarıyor; ayıplarımızla ve kayıplarımızla yüzleştirirken birlikte yeni bir tarih yazabilme umudunun sırtını sıvazlayan bir yolculuğa… Tuba Ünsal tarafından kurulan To Be House of Production’ın yapımcılığında, Hep Yeni Kal ve KüçükÇiftlik Park’ın katkılarıyla sahnelenen “Son­bahara Son Güller”de Tuba Ünsal ve Erdem Akakçe, Murat Akkoyunlu, Serkan Altıntaş, Hazal Arduç, Yasemin Baştan, Onur Büyüktopçu, Cem Engin, Şirin Kılavuz, Ceren Taşçı, Özlem Tokaslan ve Aytaç Uşun’la birlikte rol alıyor. Ünsal’ın “Seyirciyi oyunun sadece izleyicisi değil bir parçası olmaya davet ediyoruz,” dediği “Son­bahara Son Güller”de seyirci, sahnenin ve kulislerin iç içe geçtiği oyuna, kendileri için hazırlanan çilingir sofralarında oturarak ve Antep lezzetlerinden oluşan menünün tadına bakarak dahil oluyor.

OYUN BAM TELİME DOKUNDU”

Özen Yula’nın yüreği de kalemi de çok kuvvetli bir yazar olduğunu vurgulayan Erdem Akakçe duygularını “Oyunun 1980’de bir Antep gazinosunda geçen hikâyesi tıpkı Tuba gibi benim de bam telime dokundu. Kadromuzda çok yakından tanıdığım insanlarla yeni tanıştığım arkadaşlarım bir arada. Bu orijinallik de beni çok heyecanlandırdı,” diye anlatıyor.

SAHNE KADINLARIN, SAHNE RENGÂRENK”

Son­bahara Son Güller”de tüm karakterlerin son derece incelikli olduğuna değinen ikiliden Tuba Ünsal “bağrı çok yanık” Seniha’ya, Erdem Akakçe ise “gözünü budaktan sakınmayan” Hamdi Bey’e hayat veriyor. Tüm renkleriyle ve sesleriyle sahnede kadınların olduğu oyun için Ünsal “Oyundaki her kadın ayrı bir renk. Sahne kadınların, sahne rengârenk,” yorumunu yapıyor.

Tuba Ünsal ve Erdem Akakçe, darbenin toplumun her kademesine neler yaşattığını gözler önüne seren “Sonbahara Son Güller”in, kendilerine olduğu kadar seyircilerine de umut vermesini diliyorlar. Ece Saruhan’ın röportajının tamamı Milliyet Sanat’ın Şubat 2022 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için: milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ