Demokrat Zafer

2022 OCAK SAYISI İLE eliz edebiyat DERGİSİ 14. YAŞINA GİRDİ!

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 157. SAYISI ÇIKTI

Ocak 2022, 157. sayısı ile yeni yıla başlayan ve edebiyat ortamına seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük, çeviri türlerindeki yeni ürünlerle okurlarını selamlamaktadır.

eliz edebiyat dergisi, Ocak 2022, 157. sayısı ile yine dopdolu…

Günümüzün pandemi, yasaklı, kapanma yani #evdekal! koşullarının nispeten gevşemesi rehaveti gerektirmez diyerek, yolculuğunu sürdürüyor eliz edebiyat dergisi... İçeriğiyle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan yeni sayı, izler çevrelerin, okurların ilgisine sunulmuştur

Abone ve okurları, şair ve yazarları ile yaşam uğruna dayanışma ve direnme dolu sayılarla ilerleyen eliz edebiyat, edebiyatseverlerin ilgi ve desteğini beklemektedir. Aylık olarak çıkmakta, 14. Yılında da yazardan okura elçilik görevi üstlenmektedir.

Bu sayı için emek ve ürün vermiş imzalar (alfabetik soyadı sırasıyla):

Cihan ADIMAN / Şura AYKAN / Naci BAHTİYAR / Sultan BAŞ / Şükrü BİLGİÇ / Arda CEVAHİR / Yener ÇETİN / Fazlı ÇOBAN / Filiz KALKIŞIM ÇOLAK / Bülent ELİTOK /

Orhan EMRE / Duran ER / Yasemin EVREN / Yusuf FERHAT / Edith de GMILDE / İbrahim EROĞLU / Necmi GÜRSAKAL / Volkan HACIOĞLU / Hilmi HAŞAL / Hasan ILDIZ /

Gülsüm IŞILDAR / Aytekin KARAÇOBAN / Bahri LOŞ / Meriç ÖZ / Şennur ÖZ / Basri ÖZAKIN / Hüseyin PEKER / Ümit YILDIRIM / Samim SADIK / Halûk CENGİZ / Özlem SAT / Avdê ŞEDDADİ / Mehmet TEKTEMUR / İrfan TEMEL / Volkan TEPE

Derginin Ocak 2022, 157. sayısını zenginleştirmiş kalemler ve ürünlerine dair bilgi özeti aşağıdadır:

Ön kapakta “elizi” bulunan şair Bülent ELİTOK, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmiş ile tanıtılmaktadır. Şair KONAK KEDİSİ YA DA SOSYETE ÇIKMAZI başlıklı ilginç şiiriyle toplum-kadın-emek-bilinç sarmalındaki umutsuzluğu işlemiş. İzleği ve söylemi düşündürücü!

Arka Kapak içinde, 1994, Muğla doğumlu genç şair, Yener ÇETİN, fotoğraflı özgeçmiş ve RUHUMDA UZUN BİR GEMİ” ile “AYIN GELDİĞİ HER YERDE SÖYLENİRDİbaşlıklı şiirleriyle tanıtılmaktadır. Adı geçen şairin eserleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştır.

Arka kapakta; Hollandalı şair Edith de GMILDE, fotoğraflı biyografisi yanında “ÇİÇEKLERDEN SONRA ÇİÇEKLER” / “RİTİM” / “EYLEMLER” / “ARTIK YANIMDA OTURMAYAN ADAM İÇİN” / “VEDA” / “SUITE IN MİNEURadlı şiirleriyle tanıtılmaktadır. Şiirlerin Türkçesi İbrahim EROĞLU‘ya ait…

Hilmi HAŞAL; “Geldik Buraya – 13” başlığı altında okuma/ deneme seyrüseferini sürdürüyor: Bu sayıda, halen sürmekte olan Pandemi koşullarının gerginliğini dile getiren “BARKOD” başlıklı şiirle bireyin ruhsal atmosferini çizmektedir.

Naci BAHTİYAR; 2021 ŞİİRİNDE GÜLE SÖZ DÜŞÜREN KİTAPLAR – 3” başlıklı yazıda: Arzu Demir; Karanlığı Uzan, Gültekin Tezcan; Bir Enkaz Güzellemesi, Şerif Tezgörenler; Yelesi Sarı Kısrak adlı şiir kitapları üzerine durmuş. Şairlerin ve kitaplarının tanıtılmasına katkıda bulunurken, sorumlu okur olmanın, çalışkanlığı da gerektirdiğini anımsatmaktadır.

Samim SADIK / Halûk CENGİZ; Edebiyat Günlüğü-157 ile tarihteki gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın 1881’deki nabzını tutarken, not edilmişler

günlüğü aynı ilgi yatağında akmakta… İlginç bir seyri-serüven… Akış devam ediyor!

Sultan BAŞ; “EDEBİ METİNLERDE EŞYA-BİREY İLİŞKİSİ VE NESNELERİN ANLAMLARI başlıklı deneme-inceleme metninde, anlatıyı özel kılan izlek-konu eksenli insan-mekân-eşya kavramlarını sorgulamış. Nesne/ eşya adlarının simgelediği anlamları ve etkilerini de irdelemiş. Edebiyat kuramı ve içselleştirilmiş hayat ayrıntıları merak uyandırıcı!

Arda CEVAHİR: Uzunca bir başlık sayılan, “BİR PRAKSİS ŞAİRİ: DİYALEKTİK AKIL OLARAK ÖZGÜN ERGEN VE VAROLUŞSAL POETİKASI” ile deneme-inceleme kıvamında Özgün Ergen’in, Uçurum Saatinde İlkyaz Şöleni kitabını mercek altına almış.

Yasemin EVREN: “BALIK SIRTI PALTO” başlıklı anı-deneme metni ile eliz edebiyat 157de yer almış.

Hüseyin PEKER: Ümit Yıldırım ile yaptığı söyleşide, yazarı, Güle Yaza Edebiyat adlı yapıtı dolayısıyla konuşturmuş. Kısa söyleşi türüne giren ilginç bir çalışma.

Şükrü BİLGİÇ; “ÇITLA(T)MALAR-25” üst başlığıyla süren yazı dizisinde “CANAN, ÜZÜM GÖZLÜM, KARA KIZIM” alt başlığı ile ölüm-yas-anı-yas (anı-deneme türünde) yazısıyla, düşünme/ dertlenme/ eleştirme eylemine devam etmektedir.

Bu sayıda, şiirleriyle yer alan diğer şairler de ilgiyle okunabilir. Şiir severlerin merakla ve keyifle değerlendirecekleri/ eleştirecekleri varsayılmaktadır. Derginin (157. Sayı) şiirleri (alfabetik soyadı sırasına göre) şu imzalara ait:

Cihan ADIMAN / Şura AYKAN / Yener ÇETİN / Fazlı ÇOBAN / Filiz KALKIŞIM ÇOLAK / Bülent ELİTOK / Orhan EMRE / Duran ER / Yusuf FERHAT / Necmi GÜRSAKAL / Volkan HACIOĞLU / Hasan ILDIZ / Gülsüm IŞILDAR / Aytekin KARAÇOBAN / Bahri LOŞ / Meriç ÖZ / Şennur ÖZ / Basri ÖZAKIN / Özlem SAT / Avdê ŞEDDADİ / Mehmet TEKTEMUR / İrfan TEMEL / Volkan TEPE

Derginin iletişim adresi ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.

Bursa, Mudanya’dan çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için ayrıntılı bilgi verilmektedir.

Dergi yönetimi her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir!

Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur.

Abonelerin, edebiyatseverlerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir.

Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır.

Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak yolculuğumuza eşlik etmenizi bekliyoruz!

İlginiz, desteğiniz önemlidir!

Şimdiden teşekkür ederiz.

ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA DESTEK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal – Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584 8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal – İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, abone / katkı bedelini yatırıp destek olabilirsiniz…

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 150.00 (Yüz Elli) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 20.00 TL karşılığı (normal posta ile gönderilir)

30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)

Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:

adresindeki “Duyuru – 157” metninin son bölümündedir.

YAYIN KURULU ADINA

Hilmi HAŞAL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ