Demokrat Zafer

2022 Yılında Global ve Yerel Ticaret Kuralları Yeniden Yazılacak

Özel sektör bazında Türkiye GSYH’ nın yaklaşık yüzde 60’ ını oluşturan firmaların üst düzeylerinin faaliyetlerinde yer aldığı Vizyon 100 platformu Dijital CEO başlığında gerçekleştirdiği yaklaşık 30 sanal toplantıda her bir toplantıya 8-10 arasında CEO ya da Genel Müdürün katılımıyla toplamda yaklaşık 300 üst düzeyi bir araya getirdi.

İşbirliği Kültürü Şirketlerin Genlerine İşlenecek

Dijital CEO sanal toplantılarında ortaya çıkan yönetici görüşleri ile ilgili sonuçlar paylaşıldı. Vizyon 100 Platformunun Kurucu Üyesi ve Dijital Stratejist Bülent Kutlu ticaretin yeni kurallarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kutlu ‘’ Dijital CEO sanal toplantılarında yöneticilerimizin çok değerli görüşlerini aldık. Özellikle ön plana çıkan önemli konulardan birisi de İşbirliği Kültürü’nün şirketlerin genlerine işlenmesi gerekliliği oldu. Üretimde maliyetlerin artışı ile beraber hammadde krizinin ortaya çıkması tüm şirketlerin ana faaliyetlerini doğrudan etkilemeye başladı. Çip krizi, enerji krizi, lojistik krizi derken bir de hammadde krizinin global çapta görünür hale gelmesi önümüzdeki dönemin ticaret kurallarını kökten değiştirecek gibi görünüyor.’’ ifadelerini kullandı.

2022 Yılı Ticarette Yeni Kuralların Belirlendiği Yıl Olacak

Önümüzdeki dönemde ticarette “ortak kapasite kullanımı”, “beraber üretme”, “küreyerelleşme”, “üreticiden tüketiciye doğrudan ulaşım”, “üretimde nitelikli eleman eksikliği” gibi kavramların daha fazla kullanılacağını belirten Kutlu ‘’ Bunların çoğu bir noktayı bize işaret ediyor. Şirketler arası işbirliği kültürünü. 2022 yılı ticarette yeni kuralların belirlendiği yıl olacak. Şirketler eski alışkanlıklarından bir an önce vazgeçmeliler. Artık yeni bir dönemdeyiz. ’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ