Demokrat Zafer

LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİNE CUMHURBAŞKANI OLACAK KİŞİ O MAKAMA YAKIŞMALI VE GÜVEN VERMELİDİR.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday, 13’cü Cumhurbaşkanı’nı analiz ettiği yazısında; ”

Hiç uzatmadan ve siyasi algı yapmadan yaşatılan felaketlerden sonra son söz olarak kendi düşüncelerimi söyleyeceğim:
Altılı masanın yani Millet İttifakının, Emek ve Özgürlük ittifakının, Tek Adam faşizmine ve karşı olan tüm kurum ve kuruluşların tek ve tartışmasız adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
Laik, çağdaş sosyal hukuk devletini yeniden inşa edebilecek, tarikat, cemaat ve sapkın yapılanmalardan kurtaracak tek aday Kemal Kılçdaroğlu’dur.
İktidar destekli soyguncu çetelere, halkların hakkını talan eden, el koyan gerici bağnaz ve siyasal İslamcı tüm vakıf ve derneklere hesap sorabilecek tek aday yine Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
Ülkedeki büyük çoğunluk ve özellikle emekliler açlık sınırını altında ölüme mahkûm edilmişken onlara haklarını verebilecek ve eşitliği en iyi uygulayacak adayda Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
Ülkemdeki yetişmiş beyinler, mağdur edilirken tek özellikleri Bilal Oğlanın İmam Hatipten arkadaşları olmalarından dolayı onlarca maaş ve imtiyaz sahibi onlara hadlerini bildirecek parti CHP ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
Ülkede meydana gelen deprem afetini felakete hatta katliama çeviren ve yaşamların kurtulabilmesi için gerekli ilk 3 günde askeri, polisi, madenciyi, devletin tüm kurumlarını bölgeye göndermeyip bekleten sorumsuzlara hesap soracak liderde Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
Kemal Kılıçdaroğlu, saygın ve güvenilir bir Devlet Adamıdır. Hesap Adamıdır. Bütçe yapmayı ve önceliklerine göre kullanmayı bilir.
Laik bir ülkede Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi 10 bakanlığın bütçesinden fazla olmasına, inançlara saygısız davranmasına ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edilmesine ve lüksle saltanat sürmelerine izin vermeyecek kişidir Kemal Kılıçdaroğlu.
Bunları yazmam sakın genel başkana güzelleme olarak ele alınmasın.
Hatta Güler Buğday’ın idealindeki aday, seçilmesini istediği tek aday Kemal Kılıçdaroğlu olarak sanılmasın.
Ancak altılı masadaki adayların geçmişteki hataları ve AKP ile olan birliktelikleri ve sağ anlayışın ülkemize verdiği zaralar göz önüne alınırsa o masada güvenilecek Tek Aday tecrübesi ve güvenirliği ile Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
Yine emek ve özgürlük ittifakı, diğer Tek Adam ucube sistemine karşı olan ittifaklar ve sol/sosyalistlerin destek verebilecekleri ve seçilmesi garanti olan tek aday Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
Hukukun yok edildiği Tek Adam cuntasının emrine girdiği için siyasal tutsak olan Selahattin Demirtaş’ın, Osman Kavalanın ve bilim insanı gezi mağdurlarının haksızlığına son verecek anlayışın teminatı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
Kadını ve erkeği eşdeğer tutan, bunun teminatını veren ve İstanbul sözleşmesini anında getirecek kişidir Kemal Kılıçdaroğlu.
Yeter artık kimse ipe un sermesin, armudun sapı üzümün çöpüyle uğraşmasın.
Ülke yangın yeri, insanlar aç susuz çaresiz.
Felaket bölgesinde her gün bir başka cinayete tanık olup yaşatılanları gördükçe ülke olarak yaşamaktan bıkıp usanıyoruz.
Kimse küçük oy hesapları ve geleceklerini garantilemek için gerici ve bağnazlıklara itibar etmesin.
Ülkeyi felakete sürüklemiş olan bu ucube sistemin değirmenine su taşımasın.
Kendilerinin bugünlere gelmesine yardımcı olmuş, demokrasiyi kadük hale getirtmemiş; hak ve hukuk adalet diye dünyada eşi benzeri olmayan bir eyleme imza atmış ve tarihe geçmiş bir lidere daha fazla haksızlık yapmasın.
Üstelik ahlakın yozlaştığı, sübyancıların saygı görüp korunduğu, kadınların aşağılandığı bir atmosferde katil “Taliban’dan farklı düşünmüyoruz” diyen bir şahsın ülkede tek adam olduğu ülkemde KEMAL KILIÇDAROĞLU tek adaydır.
Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu; “Eline, Diline, Beline” sahip olmayı bilen bir anlayışın ve innacın temsilcisi olarak en büyük şansımızdır.
Kullandığı saygın ve seviyeli dil ile ve tüm kesimleri barıştıran birleştiren tek aday olabilme özelliği ile ülkenin ihtiyacı olan tek adaydır.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ