Demokrat Zafer

ELECO 2021 13. ULUSLARARASI ELEKTRİK-ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI BAŞLIYOR

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada; “Öncelikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı yetiştiren, fedakarlığın ve şefkatin timsali, toplumun şekillenmesinde söz sahibi olan, kutsal ve şerefli bir mesleği ifa eden, medeniyet yürüyüşündeki neferlerimiz olan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyoruz.

Değerli kamuoyu, değerli basın mensupları ve değerli meslektaşlarımız;

Bilindiği üzere Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak 1999 yılından bu yana düzenlemekte olduğumuz ELECO konferanslarımızı; bir yıl ulusal ve bir yıl uluslararası olarak gerçekleştirmekteyiz. Dünyada ve ülkemizde etkisini arttırarak sürdüren Covid-19 Korona virüsü salgınından dolayı ve katılımcılarımızın sağlığını korumak amacı ile çevrimiçi ( online ) video formatında yapmanın uygun olacağına karar verdik. 13. Uluslararası ELECO konferansımız 25 Kasım Perşembe günü saat 10:00’da açılış töreni ile başlayacaktır.

Bursa Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) adına Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen konferansımız 25-27 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecek olup 30 oturumda 129 bildiri sunulacaktır.

Yurtdışından ve ülkemizin çeşitli üniversitelerinden bilim insanlarının katılacağı konferansta, Güç Elektroniğinden Enerji Sistemlerine, Elektrikli Makinalardan Endüstriyel Otomasyona, İletişimden Elektromanyetik Alana, Nesnelerin İnternetinden Akıllı Sistemlere, Sinyal İşlemeden Sensörlere, Biyoelektronikten Mekatroniğe, Biyomedikalden Yapay Zekaya kadar uzanan EMO‘nun meslek alanlarıyla ilgili konular ele alınacaktır.

Bursa Uludağ Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yanı sıra; insanlığın yararı için teknolojiyi ilerletmeye odaklanmış dünyanın en büyük teknik meslek örgütü olan IEEE’nin Türkiye Bölümü ve bilimsel çalışmaları her zaman destekleyen TÜBİTAK’ın katkılarıyla ile birlikte düzenliyoruz. Konferansta sunulan bildiriler IEEE indekslerinde yer alacaktır.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 salgınından dolayı 25-27 Kasım 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan ELECO 2021 Konferansının detaylı program ve oturum linklerine www.eleco.org.tr web sitesi üzerinden erişilebilir.

25 Kasım Perşembe günü saat 10:00’da açılış oturumuyla başlayacak konferans kapsamında 3 gün boyunca 10:00-19:00 saatleri arasında 30 oturumda 129 bildiri sunumu gerçekleştirilecektir.

Konferansta sunulacak bildiriler konularına göre aşağıdaki gibidir.

1.Gün

  • Elektrik Güç Sistemleri,
  • Elektronik,
  • Kontrol Sistemleri,
  • Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Kalitesi ve Verimliliği.
  1. Gün
  • Elektrik Makinaları,
  • Elektromanyetik Alanlar,
  • İşaret ve Görüntü İşleme,
  • Elektrik Güç Sistemleri,
  • Yüksek Gerilim Tekniği,
  • Akıllı Sistem Uygulamaları.

3.Gün

  • Güç elektroniği ve uygulamaları,
  • Elektrik Makinaları,
  • Dijital Sistemler,
  • Haberleşme sistemleri ve tekniği.

Ayrıca alanında uzman bilim insanları tarafından 7 çağrılı konuşma gerçekleştirilecektir. Bu çağrılı konuşmalar kapsamında teknolojideki gelişmeler, uygulamalar, gereksinimler ve yapılan çalışmalar ile ilgili sunumlar yapılacaktır.

Detaylı konferans programı ve oturum linkleri www.eleco.org.tr web sitesi üzerinden takip edilebilir.

“Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin” diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünde belirttiği gibi bilime daima sadık kalacağız. Şartlar ne olursa olsun ilim ve bilimin ışığında ülkemizin istikbali için ara vermeden araştırmaya, geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz.

25-27 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 13. ULUSLARARASI ELECO 2021 konferansımızın ülkemiz adına faydalı olması temenni ediyor, sizleri Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu adına saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ