Demokrat Zafer

BERTEKS’TEN SAVUNMA SANAYİNE YERLİ VE MİLLİ ÇÖZÜMLER!

Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO, 10- 13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Ulusal ve uluslararası birçok firmanın ürünlerini sergileyeceği fuarda Berteks Tekstil San. ve Tic A.Ş, yerli ve milli en yeni ürünleriyle yerini alacak.  100 yıllık alt yapısı ve güçlü üretim hamleleriyle savunma ve havacılık sanayi için paraşüt kumaşlarından elektromanyetik kalkanlama kumaşlarına ve yanmaz kumaşlara kadar birçok inovatif ürün sunan Berteks Tekstil, teknik tekstil ürünleri ile fuar boyunca katılımcılarla buluşacak.

Savunma, deniz, havacılık ve uzay sanayisindeki en gelişmiş teknolojiler, 10- 13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda sergilenecek. Berteks Tekstil, teknik tekstil grubu ürünleriyle Saha Expo’da yer alarak taşıt tekstillerinden savunma sanayiine yönelik elektromanyetik kalkanlama kumaşlarına, akustik kumaşlarından alev almaz kumaşlarına kadar inovatif ve yenilikçi teknik tekstil ürünlerini katılımcılarla buluşturacak.

100 yıllık tecrübe…

2022 yılında 100 yılını dolduracak olan Berteks Tekstil, zengin altyapısı ve son teknolojiye sahip üretim tesislerinde ürettiği kumaşlarıyla birçok alanda çözümler sunuyor. Savuma ve havacılık sanayisine yönelik teknik tekstil ürünleriyle de dikkat çeken Berteks Tekstil’in, 5 kıtada 50’yi aşkın ülkeye ihracatını gerçekleştirdiği kumaşlar arasında dünya standartlarındaki uçaklarda kullanılabilecek taşıt tekstilleri, özellikle savunma sanayisinde kullanılabilecek elektromanyetik kalkanlama, termal, paraşüt kumaşları, akustik ve mineral taş içerikli alev almaz kumaşları yer alıyor. Ürettiği kumaşlar Las Vegas’taki Bellagio Hotel ve Wynn Hotel’de, New York’taki Empire State binası ofislerinde, Los Angeles’taki Apple ofislerinde; taşıt tekstilleri  Avrupa ve Rusya metrolarında; akustik kumaşları dünya genelindeki birçok opera salonunda kullanılan Berteks Tekstil A.Ş, son 20 senedir ihracat ağırlıklı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

“İç pazarda Türkiye’nin daha güçlü bir çözüm ortağı olmak en büyük arzumuz”

Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, Saha Expo fuarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek “Hiçbir şey yüz yüze görüşmenin etkisini yaratmıyor. O yüzden dijital çalışmalar ve kataloglar devam edecek ama bizim sektörümüzde ziyaretlerin ve fuarların ortadan kalkma ihtimali yok” dedi. Yüz yüze fuar katılımlarının ve B2B görüşmelerinin öneminin altını çizen Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, şöyle konuştu: “Teknik tekstilde, üretim kabiliyeti çok yüksek bir firmayız. Havacılık, savunma sanayi, taşıt sektörüne yönelik mukavemeti yüksek, inovatif kumaşlarda dünya için ciddi bir partneriz. Üretimimizin yüzde 85’ini ihraç etmekteyiz. Entegre beş fabrika ile teknik tekstil konusunda yerli ve milli çözümlerimizle bugün 5 kıta 50 ülkede varız. Mukavemeti yüksek, yanmazlık özelliği bulunan, antibakteriyel ve su itici özellikli kumaşlarla stratejik sektörlere önemli projeler üretiyoruz. Üretimimizin sadece yüzde 15’ini iç pazara sunuyoruz. İç pazarda Türkiye’nin daha güçlü bir çözüm ortağı olmak en büyük arzumuz. Kendi savunma sanayimiz ve havacılık sektörümüze daha çok proje üretmek, yerli ve milli çözümlerimizle güçlü bir partner olarak yanlarında durmayı çok isteriz. Paraşüt kumaşları üzerinde uzun bir zamandır çalışmaktayız. Burada hedefimiz önce iç pazara hizmet sunmak.”

Berteks Hakkında:

1922 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Berteks Tekstil A.Ş. Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 80.000 m²`lik alanda kumaşın tüm üretim aşamalarını bünyesinde gerçekleştirebilen entegre üretim sahasında 1.200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Berteks Tekstil 100 yıllık bir tarihle günümüzde 4. neslin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile teknik, teknoloji ve estetiği buluşturan yüksek standarttaki üretim kalitesi sayesinde firmalar arasındaki öncülüğünü korumaktadır.

Tekstil sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı 19. Yerinde Ar-Ge Merkezi ve Ticaret Bakanlığı Turquality Marka Destek Programı kapsamında olan Berteks Tekstil A.Ş. ev tekstili üretiminin %85’ini başta Avrupa, Avustralya ve Amerika olmak üzere 5 kıtada 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ