Demokrat Zafer

CEMİYETİN ÜNLÜ İSİMLERİ ARTS CLUB İSTANBUL’DAKİ SERGİDE BULUŞTU

Yeşim Alemdar Manav, Berna Ülger ve sanatçı Asım İşler’in kızı Şegan İşler ev sahipliğinde Arts Club İstanbul’da gerçekleşen sergiye; Beste Yurttaş, Serap Tibuk, Serap Sarı, Mina Karagülle, Nurdan Uzel Serpil Sarıkatipoğlu Sevgi Toprak Tunga ve Hande Yılmaz başta olmak üzere birçok tanınmış sanatsever isim katıldı.

Paris’te yaptığı eserleri 1974 yılında Londra’da bulunan Victoria and Albert Museum, Bibliotheque National de Paris gibi önemli müze ve kurumların koleksiyonlarına girmiş ressam Asım İşler’in “Yaşam ve Güç” Sergisi Arts Club İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.

Yeşim Alemdar Manav ve Berna Ülger’in sahibi olduğu, kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayan ve plastik sanatlardan tarihe, kişisel gelişimden klasik müziğe, felsefeden fotoğrafa kadar birçok alanda eğitim ve seminer düzenleyen Arts Club İstanbul, kültür sanat etkinlikleriyle sanatseverlerle  buluşmaya devam edecek.

Asım İşler Hakkında
Türk resim sanatına soyut dışavurumcu tarzda büyük boylarda ürettiği yapıtlarla damgasını vurmuştur. İlk kişisel sergilerini; 1970 yılında Devlet Avrupa konkurunu kazanarak 4,5 yıl ihtisas yaptığı Paris’te, Paris Güzel Sanatlar Akademisi’nde Dayez, Grenier, Cremonini ile boya resim, gravür ve litografi eğitimi aldıktan, dünyaca ünlü gravürcü  S.W. Hayter’in “Atelier 17’”sinde modern gravür tekniklerini öğrenip,  Sorbonne Güzel Sanatlar Akademisi’nde doktora çalışmalarını yaptığı, 1974 yılında açmıştır. “Galeri FIAP” Paris ve “Cité International Des Arts” Paris’de gerçekleştirdiği tuval ve gravürlerini sergilediği bu ilk kişisel sergilerinin afişlerini bizzat kendisi S.W. Hayter’in “Atelier 17”sinde hazırlamış olan sanatçı, yapıtları aynı yıl Victoria and Albert Museum-Londra, Bibliothèque Nationale de Paris’e satın alınmış Türk ressamımızdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ