Demokrat Zafer

Efsaneydi sadece geriye “Adı” kaldı!

Bir efsane olarak akıllarda kalacak olan Müşküle Kavuk Dinlenme tesisleri efsaneleşerek tarih oldu. İznik İlçesi Müşküle mahallesinde 1994 yılından 2021 tarih itibarıyla hizmet veren Müşküle Gürol Kavuk Dinlenme Tesisleri efsaneleşerek tarih oldu, bir efsane olarak akıllara kazındı. Geçtiğimiz günlerde Tesislerin devri yapılarak anahtarı İznik Zabıta memurlarına teslim edildi.

İznik belediyesi tarafından ihale edilen Müşküle Çınar Altı diye bildiğimiz yer, el değiştirdi. Gürol Kavuk kimdir biraz tanıyalım 1956 İznik Müşküle köyü Doğumlu iki evlilikten 3 çocuk babası olan Yıllarca müşküle köyünde muhtarlık yaparak hizmet veren (Rahmetli) Fevzi Kavuk ve Nurten Kavuk’un büyük oğlu olan Gürol Kavuk kardeşleri Gülcan Kavuk ve Zeki Senayi Kavuk olmak üzere 3 kardeşler

İznikbaşkent.com haber site sahibi İznik TV program yapımcısı ve sunucusu Süleyman Bilir ile yaptığı konuşmasında neden İznik müşküle boş bir alana yatırım yapmak istediniz amaçlarınız ve planlarınız neydi sorularına Gürol Kavuk” 1994 Yılında Babam Fevzi Kavuk’un başlayıp yarım bıraktığı tesisin devamını getire bilmek için köy muhtarlığından kiralayarak bu boş olan alanı çevre düzenlemeleriyle her yıl çalışmalar yaptım. Daha sonralarını ve gelişmeleri köylüm ve gazeteci olarak sizler daha iyi biliyorsunuz “ dedi.

İşletme sahibi Gürol Kavuk’un yanında yıllarca çalışmış olan elamanı ona ekmek kapısı sunan arkadaşı tesisleri kapatıldığını duyduğu anda gelerek üzüntüsünü paylaşan Bursalı Vedat Çağlan adlı kişi bilgi aktardı.” Doğup büyüdüğü köye çok büyük yatırımları oldu ama bir günde bu yatırımları birileri silip attı. Vedat Çağlan adlı kişi 1994 yıllarında daha tesis kurmadan önce Bursa’da Gür yapı A.Ş olarak Bursa’da ilk pus Doğrama, Mutfak tezgâhı mermeri ti döktüren ve yine İlk pus doğramayı Bursa’ya sokan Kişidir.

Yaklaşık 70 kişi Maaşlı ve sigortalı yanında çalışan 35 tane bölge bayisi olan 1994 yılının ilk paket PVS Doğramayı satışa sunan kişidir gölgesi ile de binlerce kişiye ekmek vermiştir. Gür yapı A.Ş olarak Çok büyük paralar harcayarak bu tesisi işler hale getirmiştir farklı bir bölgeye böyle bir yatırım yapsaydı örneğin Bursa’da Özlüce Fatih sultan bulvarına doğru uzun lafın kısası Doğup büyüdüğü köye çok büyük yatırımları oldu ama bir günde bu yatırımları birileri silip attı.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ