Demokrat Zafer

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ BAŞLIYOR”

Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı; “DEMOKRASİ ŞÖLENİ BAŞLIYOR” dedi. Şanlı gazetemize yapmış olduğu açıklamada; “Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, her zaman doğruları yapmaya, doğrudan yana taraf olmaya azami özen gösterdik. “Sen doğru dur eğri belasını bulur” gerçeğinden hareketle, inandığımız doğrulardan hiçbir zaman, hiçbir şey karşılığında ve hiç kimseye karşı taviz vermedik. Çalışan, üreten, yol gösteren ve hak ettiğini alan bir sendikal anlayışla ülkemizde memur sendikacılığının kutup yıldızı olduk. Her zaman uzlaşma ve diyalog kapılarını açık tuttuk. Türk Diyanet Vakıf-Sen’e güç veren üyelerimizin ve kamu çalışanlarının hakları için gerektiğinde asla mücadeleden kaçmadık. Hukuki, meşru ve demokratik her zemin, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in mücadele alanı oldu. Kamu çalışanlarını ilgilendiren her durum ve gelişmede tek kriterimiz, çalışanların hak ve kazanımları oldu. Savunduklarımızı ve taleplerimizi, hiçbir çıkar ve beklentinin pazarlık malzemesi olarak görmedik. İşte bu sendikal duruşumuzla da sadece üyelerimizin değil bütün toplumun ve hatta sevmeyenlerimizin dahi itimat ve teveccühüne mazhar olduk.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, ortaya koyduğu sendikal mücadele ile adam gibi sendikacılığın adresi olmasının yanı sıra büyük Türk milletinin his ve düşüncelerine her zaman samimiyetle tercüman olması vasfıyla da milli ve manevi  bir sivil toplum kuruluşu olarak tebarüz etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası ve Türk Milleti’nin yararı söz konusu olduğunda, sağımıza solumuza “Kim var?” diye bakmadan “Biz varız” diye gözümüz kapalı göğsümüzü siper ettik. Türk Diyanet Vakıf-Sen’in milli ve manevi duruşunu, siyasal ve sosyal koşulların rüzgarları değil, töremiz ve inancımızdan beslenerek hücrelerimizin her zerresine kök salmış olan ilkeler tayin etmektedir. Dün ne dediysek bugün de aynı iddianın ardındayız, Doğu’da ne söylediysek Batı’da da noktası virgülüne kadar aynı kelamın sahibiyiz.  “Bizim ilkemiz, önce ülkemiz” diyerek çıktığımız yolda siyasi saik ve talimatlar doğrultusunda değil, uğruna canımızı dahi feda edeceğimiz inandıklarımız gereğince Devletimiz ve milletimizin yanında saf tuttuk.

Türk Diyanet Vakıf-Sen’in bu tarihi ve milli yolculuğuna omuz veren, sendikamızı Türk memur sendikacılığın yolbaşçısı kılan sendikamızın Şube Başkan yardımcılarına, işyeri temsilcilerine, ilçe temsilcilerine ve gücümüzün kaynağı olan bütün üyelerimize en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün emektarlarımız şundan emin olsun ki, sendikacılığın tarihini yazanlar, bugün muhatap olduğumuz tüm olumsuzluk ve engellemelere rağmen adam gibi sendikacılığın mimarı olan sizlerden övgüyle söz edecekler. Bu takdiri, fazlasıyla hak ediyorsunuz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda, “demokrasi şöleni”miz 11 Eylül 2021 Cumartesi günü şubemizin genel kurulunu oluşturacak delege seçimleri ile başlıyor. Delege olmak isteyen üyelerimiz, 06-10 Eylül tarihleri arasında dilekçe ile sendika şubemiz veya temsilciliklerimize dilekçe ile baş vuruda bulunabileceklerdir. Bütün üyelerimizi demokrasi şölenimize katılmaya, destek vermeye ve fikir , düşünce ve  varlıklarıyla katkı sunmaya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

     

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ