Demokrat Zafer

MHP’li Vekilden Mudanya Atağı!

“MHP Genel Sekreterimiz Bursa Milletvekilimiz Sn. İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekilimiz Sn. Hidayet Vahapoğlu, İl Başkanımız Sn. Cihangir Kalkancı’nın katılımlarıyla Mudanya’da düzenlediğimiz toplantıda; Mudanya muhtarlarımız, STK’larımız ve hemşehrilerimizle bir araya gelmiş, istişarelerde bulunmuştuk.” sözler MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymeler’e ait. Seymenler; Mudanya sorunlarının tartışıldığı toplantı sonunda hazırladıkları raporların TBMM Gündemine geldiğini belirtti.

Seymenler; “Anlatma ve Aydınlatma başlıklı toplantımızın bitiminde Mudanya mahalle muhtarlarımız Genel Sekreterimiz ve Bursa Milletvekilimize köylerde yaşanan imar ve ruhsat sıkıntıları ile ilgili durumlarını aktardılar.

Muhtarlarımız, 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir yasası ile köylerin mahalle statüsüne geçişiyle birlikte depreme karşı konutunu yenilemek ya da tarım ve hayvancılık amaçlı ek depo, ahır yapmak gibi çeşitli sebeplerden dolayı ruhsat almada yaşanan sıkıntıları ve karşılaşılan yıkım kararlarını dile getirdiler.

Daha sonra MHP Mudanya İlçe Başkanlığı olarak muhtarlarımızın sıkıntılarını raporlayıp İl Başkanımız Sn. Cihangir Kalkancı’ya sunduk. İl Başkanlığımız kanalıyla milletvekillerimize raporlar iletilmiştir.

Bu doğrultuda Bursa Milletvekilimiz Sn. Hidayet Vahapoğlu muhtarlarımızın bu taleplerini dile getirmiş, İçişleri Bakanlığına, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bu konular ile ilgili soru önergesi vermiştir.

Sn. Hidayet Vahapoğlu’nun verdiği soru önergesinde ilgili Bakanlıklardan; bu sorunların çözümü için yapılan mahalli tespitler ve çalışmalar hakkında bilgilendirilme talep edilmiştir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ