Demokrat Zafer

10 Milyon TL değerinde Ramazan çeki

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayına özel devreye aldığı ‘Kart 16’ uygulamasının tanıtımı gerçekleşti.

İhtiyaç sahiplerine 10 Milyon TL değerinde Ramazan çeki

RAMAZAN ACAR – ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com 

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin hayata geçirdiği ‘Kart 16’ uygulaması ile toplamda 10 milyon TL değerindeki Ramazan çekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Merinos AKKM’de gerçekleşen Kart16 tanıtımını BURFAŞ Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz gerçekleştirirken toplantıya Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak, Bursa Bakkalcılar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs ve birçok bakkal esnafı katıldı.

‘Kart 16’ uygulaması ile  ihtiyaç sahiplerine toplamda 10 milyon TL değerindeki Ramazan çekleri İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ramazan çekleri ile sadece mahalle bakkallarından alışveriş yapılabilecek. Ayrıca geçen yıl 20 bin TL tamamlandığında ödeme yapılan bakkallara bu sene bu rakamın 10 bin TL’ye çekildiği müjdesi, Alinur Aktaş tarafından verildi.


Geçen senenin Kart16 şampiyon bakkalı

Tanıtımda yaklaşan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Ömer Furkan Banaz, “Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında başlattığımız kart16 projemiz esnafımıza ve ihtiyaç sahiplerine can suyu oldu. Bu yıl 100 bin çek dağıtımı yapıp toplamda 10 Milyon TL değerinde çek dağıtacağız. Geçtiğimiz yol bu programla hiçbir problem yaşamadık. Bu sene de inşallah hayırlısıyla projemizi uygulayacağız” diye konuştu.

Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs, “2021 tarihinde Türkiye’de ilk ve tek olan bu organizasyon İstanbul ve Ankara’da da gerçekleştirmeye çalışıldı ama başarılı olamadılar. Bu anlamda bizim isteğimizi geri çevirmeyen Alinur Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun da her yıl bir gelenek olarak uygulanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak, “Alinur Bey Başkan seçildi ve esnaflarımızın yanında oldu. Örneğin İnegöl’de bize bir yer verildi ve orada bir bina inşa ettik. Yöneticilerimiz elimizden tuttuğu sürece biz esnaflar inşallah daha iyi olacağız. Bu anlamda projeye destek sunan BURFAŞ Genel Müdürümüze de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasından satır başları;

Ramazan ayında yardımlaşmayı daha çok ön olana alıyoruz. Dolayısıyla Ramazan bu manada yardım anlamında önemli bir zaman. İçimizde bir buruklukta var. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yardımlar anlamında yapıldı densin diye değil güzel ve iddialı işler yaptık. Bizi onlarca belediye aradı ve Kart 16 projesini nasıl yaptığımızı sordu. Bu işe girişenlerde oldu fakat sonrasında vazgeçtiler. Ben mahalle bakkallarının önemini bilen, zamanında veresiye alışveriş yapmış biriyim. Bugün’e kadar yıl boyunca 13 bin 500 kişi Kart 16 uygulamasından yararlandı.

Ben inatla söylüyorum ki Kart 16 ile alkol ve sigara alamazsınız. Sonuç olarak bu bir vebaldir. Bu para bizim cebimizden çıkmıyor, milletten aldığımız parayı millete harcıyoruz. Bu projemizden hayırlısıyla gerçekleştiğinde inşallah daha güzel müjdeler de vereceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ