Demokrat Zafer

ÖMER GÜNAY İLE MEYDANCIK HAK ETTİĞİ DEĞERİ,HİZMETİ ALACAK..!!

Meydancık’ın hak ettiği değeri ve hizmeti alması anlamında Meydancık Mahallemizde muhtar adayı olan , güçlü ekibi ve kendine özgü projeleri ile Meydancık’ta yaşayan insanların,esnafın umudu olan   Sayın Ömer Günay ile detaylı  bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle değerli Muhtar adayım bizleri, ekibimizi tekrardan 5 yıl sonra evinizde eşiniz hanımefendi ile birlikte konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bizler sizi yakından tanıyoruz ama tanımayanlar için kısaca Ömer Günay’ı tanıyalım sonrasında da sorulara geçelim isterseniz.?

MEYDANCIK’TA DEĞİŞİM ZAMANI..!!

—- Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan ve gazetenizde mahallemiz  için özel sayfa ayırmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ben Mustafakemalpaşa Güvem köyünden gelen bir ailenin  Bursa’da doğan bir evladıyım. 1864 Kafkasya sürgünü  ile Anadolu’ya göç eden Kafkasyalı bir ailenin evladı olmaktan Bursa’da büyümekten mutluyum. Bunun haricinde Çocukluğum Karamazak Mahallesi’nde geçti,doğum yerim Emir Sultan Mahallesi. Gençliğim ve Çocukluğum Karamazak Mahallesi’nde geçti ,dolayısıyla bu bölgeyi çok iyi bilen biriyim, nasip oldu 1993 yılında buradan ev alma  durumum oldu. 32 yıldan beri bu mahallede ikamet ediyorum .Askerlikten sonra Tofaş’ta çalışmaya başladım orada teknik görevlerde bulundum. Onun haricinde sendikacılık  deneyimim oldu temsilci olarak görev yaptım. Tofaş’ın 22 yıl ekmeğini yedik, emekli olduktan sonra genç emekli olduğumuzdan dolayı yeniden iş aradım sonrasında Burulaş’ da 11 sene kadar vardiya amirliğinde bulundum. Bu anlamda belediyedeki çalışmaları işleyişi, tarzı, sevk ve idareyi biliyorum. 3 çocuğum var İkisi kız biri oğlan. Hepsini burada büyüttüm. Biri Uludağ Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimi aldı,diğeri Uludağ Üniversitesi’nde Maliye bölümünden mezun oldu diğeri de Sakarya Üniversitesi Makine mühendisliği bölümünden mezun oldu üçü de güzel bir şekilde mesleklerini edindiler onu söyleyebilirim hepsi de halihazırda çalışıyorlar.

O  SENE , BU SENE..!!

***2019’da Meydancıkta 100 oya yakın bir oyla seçimi kaybetmişsiniz muhtar adayım. Bu seçim Tabii biraz daha fazla iddialısınız gördüğüm kadarıyla?

—- Tabii bu seçimde daha iddialıyız, dediğiniz gibi 2019’da kıl payı ile kaybetmiştik seçimi ama bu seçimde hem ekibimizle hem projelerimizle iddialığı olduğumuzu ayrıca söylemek istiyorum. İlaveten eklemek istediğim 2019 seçimlerinden sonra Bursa Birleşik Kafkasya Derneği’nin başkanı oldum ve halihazırda başkanlığa  devam ediyor.Sivil toplum örgütlerinde görev yapmak gerçekten çok deneyim ve güç kazandırıyor kişilere şu anda Bursa’da Valilik dahil belediye başkanları dahil birebir herkesle temas halindeyim diyaloglarım bulunmakta. Buradaki deneyimlerim de ayrıca Mahalle için çok faydalı olacaktır bunu özellikle belirtmek istiyorum.Seçim öncesi Bütün belediye başkan adayları ile Derneğimizde sohbetler gerçekleştirdik halihazırda gerçekleştiriyoruz. Sonuçta biz bütün partilere dernek olarak eşit mesafedeyiz.

Azalarımızı da bu arada sizlere tanıtmak isterim; Emine Kavran,Fırat Öztaş,Vedat Ertop,Hasan Ekler,Edibe Güncü,Murat Demirbeyli,Recep Küçük ve Turgay Ala’dan oluşmakta.

**** Peki Ömer Muhtar adayım  en önemli soru sizin muhtar olmanız durumunda Meydancık’ta neler değişecek?

MEYDANCIK’IN ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜ YOK..!!

—- Ben bütün belediye başkanlarımızla adaylarla bir araya geldiğimizde hep aynı şeyi söylüyorum. Hanlar bölgesinde yapılan o değişim bence çok güzel. Cumhuriyet caddesi ve Kayhan bölgesine biraz daha dokunmak lazım. Gökdere’de yapılan düzenleme güzel oldu. Güvenlik açısından epey yapılacak çalışma var sanırım. Gökdere daha güvenli bir şekilde vatandaşın etkinlik yapacağı konuma gelmeli. Meydancık ve İncirli caddesine geldiğimizde durum sıkıntılı bu bölge özel bir çalışma ile yeniden cazibe merkezi haline dönüşebilir, dönüşmelidir.

Güzel bir Bursa istiyorsak merkezler de değişim şart, çok sayıda turist ağırladığımız Bursa’mızda; ne yazık ki merkezlerimiz harabe görünümünde çirkin gözüküyor. Bursa’mız ve merkezlerde ki çirkin görüntüye neşter vurmak lazım. Sit alanı ve anıtlar kuruluna takılan imar yapılanması yeniden değerlendirilmeli ve Bursa’mızın tarihi yapısını bozmayacak bir şekilde yeniden yapılandırılmalıdır.  Nostaljik Tramvay hattı güzergahında bulunan binalarımızdan başlanarak değişim sağlanmalı, bu bölge kafeterya, marka firmalarla cazibe merkezi haline dönüştürülmelidir. Köhnemiş boşalmış dükkanlarımızın canlandırılması önemlidir. Ve Meydancık merkezde kalan Bursa’ya ışık saçan yapıya bürünmeli, güzelleştirilmelidir.

İSTİKLAL CADDESİ GİBİ OLABİLİR..!!

Mutlaka ama mutlaka Hanlar bölgesini Cumhuriyet Caddesi,  Kayhan ile birlikte Meydancık ve de İncirli Caddesi ile taçlandırmamız gerekiyor. Buraları  İstiklal Caddesi gibi Taksim gibi hak ettiği hale getirmemiz lazım.Bizim burada bir nostaljik trenimiz var bu nostaljik trenin amacına uygun bir şekilde bu bölgenin yeniden düzenlenmesi lazım.Gelen turistler Zafer Mahallesi’nden binecekler trene  direkt İncirli’ye bu bölgeye kadar gelecekler, burada güzel yerler olacak güzel dükkanlar olduğunda tabii buradaki kahvelere gidecekler gezecekler. Hanlar bölgesinin devamının getirilmesi lazım ve böylelikle buraların da projelendirilmesi lazım. Ben bunu bütün başkanlarımıza anlatıyorum ben bunu anlatmaya devam edeceğim. Bu bölge işin ilginç tarafı garip tarafı merkezde olmasına rağmen bakir yani ellenmemiş bir sürü alanımız var bu alanların mutlaka güzel bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Bu boş alanların güzel bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Bu aslında bizim için çok büyük bir şans burada yapılacak imar değişiklikleri ile daha güzel binalarla bu bölgenin çok daha güzel hale gelmesi  lazım. Bir kere o İncirli Caddesi’nin sağının solunun geri dönüşüme girilmesi lazım.

MEYDANCIK PLATFORMU ŞART..!!

O binaların biraz daha geri çekilip oralarda mutlaka insanların nefes alacakları yerlerin  açılması lazım.Daracık yol nostalji tren geçiyor ama hiç özelliği olmayan bir cadde. Nostaljik tren aslında güzel bir şey ama onun etrafının  düzenlenmesi mutlaka güzelleştirilmesi mutlaka bir getirisinin olması lazım. Mesela bu İstanbul’daki İstiklal caddesini biliyorsunuz sağlı sollu ne kadar güzel ortasında da nostaljik tren var , çok güzel bir yer. Biraz güzelleşmesi durumunda burası Cumhuriyet Caddesi’nin devamı gibi olur ve çok daha fazla değerlenir diye düşünüyorum.

Ayrıca bizim mahallemizde bulunan Devlet Hatun Türbesi’nin etrafının  mutlaka yoldan görünür şekilde açılması lazım en son bir çalışma yapıldı orada ama yeterli değil şimdi gider oradan da fotoğraflar da çekeriz.

Bir de benim hala daha uhde olarak içimde.Yeşil’den Emirsultan’a kadar o  yolun kapatılması, bizim Meydancık’tan arkadan Emirsultan’a yol verilmesi ya da bu Şible Sokak’tan direkt yol genişletilerek yolun direkt oradan Emirsultan’a verilmesi lazım.Böyle bir düzenleme de gerçekten mahallemize çok güzel bir değer katacaktır diye düşünüyorum. Bu konularla ilgili mutlaka hayata geçmesiyle ilgili ısrarcı olacağız. Bunu değerli Büyükşehir Belediye başkanımıza da söylemiştim not almıştı kendileri ama tabii bununla ilgili çok ciddi dirayetli çalışma yapmamız gerekiyor inşallah Muhtar olmamız durumunda bu konu ile ilgili çok ısrarcı olacağız.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK..!!

Özkan Bey bizim mahallemiz gerçekten merkezde çok güzel bir mahalle Yeşil ile  Emirsultan arasında alt  tarafımızda da Yıldırım var bizim burada ekonomik durumu iyi olan komşularımız sattılar ya da kiraya verdiler evlerini gittiler Balat’a oraya buraya. Aslına bakacak olursanız bizim Mahallemizden daha güzel bir yer yok kesinlikle. Ama biz ne yapmamız lazım burasını Cazip bir hale getirmemiz lazım.Adam burada villa gibi evler yapacak çok da güzel olacak kalkacak sabah namazında yürüyüş yapacak ama mutlaka bunun olması için buranın cazip hale gelmesi lazım, güzel bir hal alması lazım .Gerçekten birçok projemiz var bu ve bunları kademe kademe herkesi anlatıyoruz e İnşallah Muhtar olduktan sonra da bunların hayata geçmesi İle ilgili yoğun bir şekilde ekibimizle birlikte çalışacağız.Benim Çocukluğum Karamazak’ta geçti Karamazak da bir adım yer kalmadı her yer beton oldu bizim buradaki avantaj birçok bina yıkıldı yıkıldı  ama imar yok diye yapılamadı.Buraya öyle bir imar vereceksin ki bu Mahalle renk değiştirecek.

***Değerli muhtar adayım  Ömer Bey tabii yavaş yavaş da röportajın sonuna geldik, son olarak buradan Meydancık Mahallesi’nde yaşayan insanlarımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz neler söylemek istersiniz?

KARARLI VE DİRAYETLİ BİR MUHTARLIK ANLAYIŞI GELECEK..!!

—- Muhtarlığı önemsiyorum çünkü; herkes önce kendi mahallesinden başlamalı temizliğe. Komşuluk ilişkileri aynı semtte oturan dostlarımız ile hem hal olmak, sorunları paylaşıp çözüm üretmek bizce çok önemli. Eskiden mahallelerimizde bulunan yaşlılarımız çevre konusunda hassas olurlardı. Ben de artık 63 lü yaşların birikim ve tecrübeleri ile kazandığımız deneyimleri mahallemiz için bir fırsat olarak gördüğüm için adayım. İnşallah seçildiğim zaman hep beraber değişim için çalışacağız. Yaşanabilir huzur dolu bir Meydancık gönül bahçemizden geçen.. 40 yıla yakın oturduğum mahallemizin, çocuklarımızı büyüttüğümüz mahallemizin daha güzel, yaşanabilir bir mahalle olması için çalışacağız. İşte bu yüzden. Hangi belediye başkan adayına oyunuzu verirseniz verin ama muhtarlıkta tercihiniz biz olalım, İyi bir ekip ile çalışmaya devam ediyoruz. Çalışma bizden destek sizden hayırlı olsun inşallah.

DAHA GÜZEL  BİR  MEYDANCIK İÇİN PAZAR GÜNÜ DESTEKLERİNİ  BEKLİYORUM.

Biraz önce de söyledim Meydancık gerçekten çok güzel bir mahalle çok bakir bir mahalle, çok özel bir mahalle. Bu Mahalle güzel hizmetlerle çok daha güzel olabilir çok daha insanlar için cazip hale gelebilir. O yüzden birçok projemiz var bu projelerimizi ben değerli belediye başkanlarımla  paylaştım,paylaşıyorum. Ama tabii bunların hayata geçmesi için İnşallah Pazar gününden sonra Muhtar olmamız durumunda mahallemizde yoğun bir şekilde çalışacağız ekibimizle gecemizi gündüzümüze katıp STK başkanlığında ve daha öncesinde edinmiş olduğumuz tecrübelerle birikimlerle mahallemize bu hizmetlerin gelmesi için uğraşacağız,çabalayacağız ve de başaracağız. Son olarak ben buradan Meydancık’ta yaşayan herkesin Pazar günü  yapılacak Muhtarlık seçimlerinde desteğini bekliyorum geçtiğimiz seçimlerde de sağ olsunlar bize güzel bir destek sağladılar ama işte kıl payı da olsa kaybettik. İnşallah bu sefer başaracağız. Ben onların Pazar günü  desteklerinin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü vakit kaybetmeye Meydancık’ın lüksü yok. Son olarak ben başta Meydancık’ta yaşayan herkese,tüm Meydancıklılara sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

ÖMER GÜNAY’LA MEYDANCIK’TA DEĞİŞİM BAŞLAYACAK..!!

Birbirinden özel ve de güzel projelerle Meydancık’ın hak ettiği hizmetleri alması için uğraş vereceğinin üstüne basa bırak vurgulayan STK Başkanlığı sürecinde de Bursa’da hem kurumlar arası diyaloğu hem de kişisel bilinirliği ile adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Ömer Günay Beyefendiye değerli başkanımıza  bizler de 2019’da kıl payı kaybetmiş olduğu Muhtarlığı Pazar günü kazanması dileğiyle çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ