Demokrat Zafer

ARMAGEDDON TURK’TEN 5. TEKLİ ‘KATİP ARZUHALİM’

ANADOLU LO – FI 2 (2024)
KATİP ARZUHALİM

“Anadolu’yu hissedebileceğim bir yolculuk olmalı bu, uzun sürmeli, yavaş yavaş yaklaşmalıyız gideceğimiz yere. Erciyes Dağı’nın başındaki karları uzaktan görmeliyiz. Elbette ki cennete doğru gidiyoruz.
Cennetin Doğu’suna..
Anadolu orda yalnız uyuyor…”
Elia Kazan

Armageddon Turk, 2021 yılında yayınlanan “Anadolu Lo-fi” albümünün devamı niteliğindeki “Anadolu Lo-fi 2” albümünü, 3 yıllık aradan sonra Garaj Müzik etiketiyle dinleyicisiyle buluşturuyor.

Orkun Tunç ve Zag Erlat’tan oluşan prodüktör ikili, bu albümde de birbirinden değerli ve genç müzisyenlerin katkılarıyla, Anadolu türküleri ve anonim eserleri kendine özgü bir şekilde, “lo-fi hiphop”, “chillbeat” soundlarda yorumluyor.

İndirme Linkleri
•  Fotoğraflar  •  Basın Bülteni  •  Ses Dosyası  •  Klip  
Anadolu’nun yüzyıllardır varoluş arayışlarına, başlangıçlara, inançlara, farklılıklara ev sahipliği yapmış olması, kalabalığı ve farklılıklarla birlikte ortaya çıkan zenginliği Armageddon Turk’e ilham oluyor. Bu albümü ise, tüm dünyada doğal afetlerle, savaşlarla yitirdiğimiz çocuklara adıyor. Duygularına ise Filistinli şair Mahmud Derviş şu dizeleriyle tercüman oluyor:
Benim mezarım, ey ana,
benim mezarım belli değil

Her yerde yaşayanım ben.
Yürürüm, bacaklarım yok.
Konuşurum, dilim yok.
Görürüm, gözlerim yok.
Ben her yerde yaşayanım.
Bu yüzyılın tanrısıyım ben,
Ey ana,
Çocuğuyum acıların.

Mahmud Derviş

Albümün kapağındaki “saz çalan kız figürü’’, bu sefer Anadolu’nun doğusunda yitirdiğimiz genç hayatlar için enstrümanını çalıyor. Kapak, ilk albümde olduğu gibi Armageddon Turk’un hayal dünyası illüstratör Beril İrman’ın çizimiyle, beraber ortaya çıkardıkları bir çalışma.
‘‘Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle’ albümden yayınlanan beşinci çalışma. Neredeyse her şarkıda farklı enstrümanlara yer verilen albümde, ‘‘Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle’ şarkısına trompet ile Tan Güven eşlik ediyor.

İllüstrasyon ve animasyon videolar ise Ankara’dan genç sanatçı Aslıhan Coşkun’un elinden.

Armageddon Turk ikilisi, özellikle yurtdışında; Gorillaz, Moby, Pet Shop Boys, Kelis, Mel C, Gala, Erasure vb. isimlere yaptıkları remixlerle tanınıyor. Türk artistlerden de; Teoman, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nazan Öncel vb. isimlerle çalıştılar. Gülden Karaböcek’in gençlik yıllarında kaydettiği “Şaka Yaptım” şarkısına, “ARADA” filmi için yaptıkları remix, ülke çapında isimlerinin duyulmasına sebep oldu. 2023 yılında plak olarak basılan ‘Anadolu Lo-fi’ albümü hem yurt içi hem de yurt dışında büyük ilgi gördü.

                                                                          
KATİP ARZUHALİM YAZ YARE BÖYLE
Performed, Produced by Armageddon Turk; Orkun Tunç & Zag Erlat
Mix & Mastering: Zag Erlat
Trompet: Tan Güven

Anadolu Lo- fi 2
All Music Performed, Produced by Armageddon Turk; Orkun Tunç & Zag Erlat
Executive Producer / A&R: Orkun Tunç
Mix & Mastering: Zag Erlat
Product Manager: Aslı Serindağ
Album Cover Concept + Idea: Orkun Tunç
Illustration: Beril İrman
Garaj Müzik, 2024

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ