Demokrat Zafer

İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TARİH DERSLERİ SERİSİNİN 3’ÜNCÜ ETKİNLİĞİ, “MARCO POLO ve ORTAÇAĞ’DA YENİ SINIRLAR FİKRİ” 3 NİSAN’DA GERÇEKLEŞİYOR!

“Dünyanın Sınırları” başlıklı Tarih Dersleri’ne İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin internetsitesi üzerinden kayıt yaptırılabilir.

“DÜNYANIN SINIRLARI” BAŞLIKLI TARİH DERSLERİ SERİSİNİN

ÜÇÜNCÜ ETKİNLİĞİ,

“MARCO POLO ve ORTAÇAĞ’DA YENİ SINIRLAR FİKRİ” BAŞLIĞIYLA

3 NİSAN’DA

İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞECEK!

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Dünyanın Sınırları” başlıklı Tarih Dersleri serisi devam ediyor! İtalya’nın önemli yayınevlerinden Laterza tarafından hazırlanan ve büyük ilgi gören seriyi İtalyan Lisesi işbirliğiyle Türkiye’ye getiren İtalyan Kültür Merkezi, yaz dönemi dışında her ay, uzman akademisyenlerin sunumlarıyla insanların tarih boyunca çizdiği sınırların masaya yatırıldığı konuşmalara ev sahipliği yapıyor. İlgi duyan herkesin katılımına açık olan ve ücretsiz olarak düzenlenen serinin üçüncü etkinliği, “Marco Polo ve Ortaçağ’da Yeni Sınırlar Fikri” başlığıyla 3 Nisan Çarşamba akşamı saat 19.00’da Beyoğlu’nda bulunan İtalyan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. İtalya’da Ortaçağ Tarihi dersleri veren akademisyen Amedeo Feniello, Marco Polo’nun 700. ölüm yıl dönümünde, ünlü gezginin esir düştüğü bir hücrede kaleme aldığı seyahatnamesini odağına alarak o zamanlar bilinen dünyanın çok ötesinde bir yolculuğu yeniden yaşatacak.

İtalya’da akademik ve bilimsel yayınlarıyla tanınan Laterza yayınevi tarafından hazırlanan Tarih Dersleri serisi, İtalyan Kültür Merkezi ve İtalyan Lisesi işbirliğinde bu yıl Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor. Tarih, hukuk, hümanizm üzerine önemli kitaplardan esinlenen ve İtalya’da yoğun ilgiyle karşılanan konferans dizisi, İtalya’dan sonra şimdi de İstanbul’da her yaştan araştırmacı, öğrenci ve tarih meraklılarını ağırlıyor.

Toplam sekiz konferansın yer aldığı “Dünyanın Sınırları” başlıklı Tarih Dersleri serisi kapsamında yıl boyunca Beyoğlu’ndaki tarihi Casa d’Italia binasında yer alan İtalyan Kültür Merkezi’nin Tiyatro Salonu’nda yaz dönemi hariç her ay bir konuşma gerçekleşiyor. Mısır’dan Yunan ve Roma dönemlerine, Orta Çağ’dan çağdaş döneme kadar insanların çizdiği sınırların ele alındığı konuşmalara, Türkiye’den ve İtalya’dan uzman akademisyenler konuk oluyor. Katılımcılara geçmiş olaylar, kişilikler ve medeniyetler konusunda geniş bir perspektif sunmayı hedefleyen seri, tarihi derinlemesine anlama ve günümüz dünyasıyla yeniden bağlantı kurmayı amaçlayan güncel tarihsel analizlere dayanıyor. 2024’te 700. ölüm yıl dönümü olan Marco Polo gibi dünya ve İtalya tarihinde tanınmış figürlere de odaklanan seride temel olarak, sınır kavramının tarihsel ve kültürel olarak reddedildiği, farklı ve özgün yolları ele alınıyor.

Serinin üçüncü konuşmasını, 3 Nisan 2024 Çarşamba akşamı saat 19.00’da “Marco Polo ve Ortaçağ’da Yeni Sınırlar Fikri” başlığıyla, L’Aquila Üniversitesi Beşeri Bilimler Bölümü’nde Ortaçağ Tarihi dersleri veren akademisyen Amedeo Feniello gerçekleştirecek. Bir hapishane hücresinin sınırları içinde hatırlama ve hafıza için ne kadar yer vardır? Gerçekten de çok az… Yine de Marco Polo, seyahatnamesinin tüm anlatısını tam da bu küçücük alanda ortaya çıkarır. Feniello konuşmasında, Ortaçağ’ın herhangi bir insanının hayal gücünün ötesinde; sonsuz ve neredeyse sınırsız bir uzayın ve o zamanlar bilinen dünyanın çok ötesinde yeniden yaşanacak ve hayal edilecek bu yolculuğun hikâyesini ele alacak.

Tüm konuşmaların ücretsiz olarak ve İtalyanca ve Türkçe simultane tercümeyle gerçekleştirildiği “Dünyanın Sınırları” başlıklı Tarih Dersleri’ne İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin internetsitesi üzerinden kayıt yaptırılabilir.

Bilgi için:  iicistanbul.esteri.it

facebook.com/iicistanbul

instagram.com/iicistanbul

Adres:        Asmalı Mescit Mah. Meşrutiyet Cd.No:75 Beyoğlu/İstanbul

Telefon:      0212 293 98 48

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ