Demokrat Zafer

TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ GELECEĞİNİN İMZASI GEMLİK’TE ATILDI DAVUT GÜRKAN : “TOGG, GELECEK VİZYONUMUZUN TÜM DÜNYADAKİ NİŞANESİ OLACAK”

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan TOGG Gemlik Kampüsü’nün her alanda Türkiye’nin lokomotifi konumundaki Bursa’nın gelecek vizyonunun imzası olduğunu belirtti.
Başkan Gürkan, iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak Bursa’yı geleceğin otomobillerinin ana üretim üslerinden biri haline getiren kampüsün açılışının gururunu tüm Türkiye ile birlikte yaşadıklarını ifade etti. Gürkan, TOGG Projesi’nin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye’nin Gelecek Yüzyıl Vizyonu’nun en önemli ayaklarından biri olduğunu vurgulayarak, “Altmış yıl önce çeşitli nedenlerden yarım kalan ‘Devrim Otomobili’ ile yarım kalan hayallerin Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi, Aziz Milletimizin azim ve feraseti ile gerçeğe dönüştüğüne şahitlik ediyoruz” dedi.
AK Parti’nin Türkiye’nin önüne serdiği güçlü gelecek vizyonu için bu dev adımın yalnızca tek bir basamak olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, şunları söyledi:
“Teknoloji, enerji, savunma sanayi gibi bir çok alandaki dünyaya örnek adımlarımızın yanı sıra hayatın her alanındaki reformist çalışmalarımızla Türkiye’yi her alanda kalkındırmaya, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm dünyada söz sahibi bir ülke haline getirme çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bizler de bu kutlu yolculuğun Bursa’daki neferleri olarak her zaman olduğu üzerimize düşeni yapacak, Bursalı Hemşehrilerimizle gelecek vizyonumuzu paylaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle milli gururumuz TOGG’un ilimizdeki üretim kampüsünün ve Türkiye’nin güçlü geleceğinin tüm dünyadaki yansımalarından biri olacak TOGG Otomobillerimizin Gemlik İlçemize, Bursamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.

2030’a kadar 1 milyon üretim planlanıyor
Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk aracı olan SUV pazara çıkacak. Ardından da yine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla “aynı DNA’yı taşıyan” ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

Üretim kapasitesi yıllık 175 bine ulaştığında 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak TOGG Gemlik Kampüsü’nde, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı modelde 1 milyon araç üretilmesi planlanıyor.

Kampüsün resmi açılışından sonra seri üretim sürecine geçmesi öngörülen Türkiye’nin akıllı otomobili Togg, “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimlerini taşıyan “Türkiye’nin Renkleri” ile yollarda olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ