Demokrat Zafer

Depremzede Öğrencilere Bir Destekte Cumhuriyet Kadınları Derneği’nden!

Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi şube Başkanı Sevim Erol depremzede ailelerin öğrencileri için burs kampanyası başlattıklarını belirterek; “Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerimiz büyük felaket bölgesinden derneğimize 400 un üzerinde lise ve üniversite öğrencisi başvuruda bulundu. Hepimize düşen görev çevremizde bu öğrencilerin eğitim ve öğrenimi için destek verecek dostlarımızı harekete geçirmektir. Başta bu konuda sendikalarımız, demokratik kitle örgütlerimiz olmak üzere iki üç arkadaş 15 ay boyunca düzenli olarak 100 – 200 – 500 ne ise bir araya gelerek geleceğimiz gençlere destek olmalıyız.”  diye bilgi veren Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi Şube Başkanı Sevim Erol, “başvuru sayısının üç, dört günde bu sayıya ulaşması ihtiyacın büyüklüğünü göstermektedir” dedi.

Erol; “Türk Milletinin imece, Yardımlaşma, Dayanışma geleneği ile bölgedeki yaraların sarılması için büyük özveri ile bir araya geldiğini, bölgede yaşayan ve tüm gençlerimizin, Mustafa Kemal Atatürk ün, Gençlere bıraktığı Türk Devletini yaşatma , ayakta tutma görevine büyükler olarak katkı koymak görevimizdir” dedi. Daha sonra Erol Genel Merkezin bu konuda yaptığı çağrıyı paylaştı.

O çağrıda; “Derneğimiz, 6 Şubat 2023 günü yaşanan Deprem Felaketi nedeniyle büyük maddi ve manevi zorluklarla yüz yüze gelen öğrencilerimize destek olmayı görev sayarak Depremzede Öğrenci Bursu başlatma kararı almıştır. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak öz kaynaklarımızla Nisan ayında başlattığımız Depremzede Öğrenci Bursunun sürdürülebilmesi, siz dostlarımızın yüce gönüllülükle yapacakları düzenli bağışlarla mümkün olabilecektir. Hedefimiz Depremzede Öğrenci Bursunu önümüzdeki yıl akademik dönem sonuna kadar (2024 Haziran ayı dâhil, 15 ay) devam ettirmektir. Depremzede Öğrenci Bursu için bağışlarınızı, bu amaçla açtığımız Banka Hesabına BAĞIŞ yazarak yatırabilirsiniz. Çocuk ve gençlerimizin yaşama tutunma gücüne destek vereceğiniz inancıyla şimdiden teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.

Cumhuriyet Kadınları Derneği
Genel Yönetim Kurulu adına
Genel Başkan
Prof. Dr. Tülin OYGÜR

BAĞIŞ İÇİN: (açıklamaya lütfen BAĞIŞ yazınız)
CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ
TR38 0006 4000 0014 2281 1373 14

İRTİBAT İÇİN:
Selenga ARTAR YAĞCI (Genel Sekreter Yrd.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ