Demokrat Zafer

MUHTAR ZAHİD ERKAN;”DOĞALGAZ SIKINTISINA ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”..!!

Turanköy’e Muhtarlığı sürecinde birçok hizmet getiren bu anlamda Bursa’nın en başarılı Muhtarları arasında kendisine yer edinen Muhtar Zahid Erkan ile 10 yıllık süreçte Turanköy’e gelen hizmetler ve yaşanılan doğal gaz sıkıntısı ile ilgili birçok merak edilene cevap bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle Zahid Muhtarım bizleri, ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan Turanköy’de konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. İlk ziyaretimizden bu yana tabii birçok değişimin olduğuna bizler de tanıklık etmiş olduk bu ziyaretimiz dolayısıyla.Doğalgazla ilgili yaşanılan sıkıntıya geçmeden evvel kısaca sizi bir tanıyalım isterseniz muhtarım.

—- Bizlere tekrardan Böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı bence sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Zahid Erkan.Turanköy mahalle muhtarıyım.Muhtarlıktaki ikinci dönemim.Turanköy doğumluyum. Dedelerimiz 145 sene önce Eski Yugoslavya’dan gelmişler.

****Peki Zahit muhtarım muhtarlıktaki 2. dönemim dediniz. 31 Mart’ta da tekrardan  adaysınız. Peki bu 10 yıllık süreçte ne gibi hizmetlerin gelmesinde ön ayak oldunuz Turanköy’e?

TURANKÖY’DE 10 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM..!!

—- Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki bu iki dönemlik Muhtarlığım sürecinde Turanköy’ümüze birçok hizmetin gelmesini sağladık elimizden geldiğince geceli -gündüzlü çalıştık belediyelerle diğer bütün kurumlarla hep diyalog halinde olduk. Turanköy’ün hak ettiği hizmetin gelmesi için var gücümüzle mücadele ettik bunu öncelikle söylemek isterim.Bu hususlarla ilgili söylemem gerekirse tabii Halı sahayı yaptık.

HALI SAHA-500 TONLUK SU DEPOSU-CAMİİ AVLU DÜZENLEMESİ..!!

Bu halı saha Turanköy’de gerçekten güzel bir ambiyans oluşturdu. Sonra tabii uzun mücadeleler sonunda 500 tonluk su depomuz yine Turanköy’de hizmet vermeye başladı büyük bir sıkıntıyı böylelikle gidermiş olduk. Mahallemizin her yeri bütün sokakları asfaltlandı.Cami avlumuzun düzenlemesini başarılı bir şekilde yerine getirdik. Köy konaklarımız yine yapıldı bu süreçte. Turanköy’ümüzün girişindeki yan yolun yine genişletme çalışmasını gerçekleştirdik geçtiğimiz haftalarda.

VE DAHA NELER NELER

Bunların haricinde de tabii birçok hizmetin gelmesiyle ilgili Turanköy’ümüze çalışmalar ortaya koyduk. Bu konuyla ilgili başarılı sonuçlar elde ettik.Yine  tabii kendi olanaklarımızla köyün  8 noktasında güvenlik kameralarını yerleştirdik. Bu anlamda kim geldi kim gitti köyümüze biliyoruz takip edebiliyoruz bu kameralar gerçekten güvenlik anlamında sıkıntılarımızı gidermiş olduk.

**** Zahit Muhtarım şimdi de gelelim isterseniz büyük sıkıntılar yaşamış olduğunuz doğalgaz sıkıntısına, yakın köylere  kadar gelmiş olan doğalgaz bu süreçte maalesef Turanköy’e ulaşamadı ayrıca yine bu girişteki tünelde büyük sıkıntı bu konularla ilgili neler söylersiniz bizlere.

TURANKÖY’ÜN GAZ TÜKETİM HACMİ ÇOK YÜKSEK..!!

—-Etrafımızda bulunan Yenişehir ve Kestel’in  köylerinin bir çoğuna gaz gelmiş durumda bizim ortada bu Turanköy ve Erdoğanköy’e maalesef doğalgaz gelmedi.Biz ortada gazsız kaldık.Hatta çok yakınımızda bir kaçkiometre uzakta olan Dudaklı köyüne bile gaz gelmiş durumda.Bizim sonuçta buradaki nüfus ,yerleşim, Sanayi Bölgesi olmamız çok büyük bir avantaj.Bizim sonuçta burada bir sanayi bölgemiz var.Bir fabrikanın ayda 150.000 liralık gaz yakacağı ile ilgili taahhüdünü verdiler bana.Sen 10 tane köy toplasan 150 bin  liralık gaz yakamazlar neredeyse.Bizim köyümüzde 110 hanemiz,yine Sanayi bölgemizde 55 tane faal fabrikamız bulunmakla birlikte,ayrıca  6 tane fabrikada yine  inşaat halinde.Hem köyümüzde Yaşayan insanlarımızın hem sanayi bölgesindeki onlarca fabrikanın tüketim anlamında garantilerine baktığınızda gerçekten Turanköy  olarak çok büyük bir gazı tüketebileceğimizi de ayrıca belirtmek isterim.Sonuç itibarıyla buraya gelecek yatırımın biz çok kısa zamanda kurumların bunu çıkartacaklarını da ayrıca söylemek istiyorum.Bu anlamda biz Enerji Bakanlığı’ da dahil olmak üzere bakanlıklara  bu konuları iletmek üzere girişimde bulunduk,onlardan gelecek daveti bekliyoruz.Bu konularla ilgili yaşamış olduğumuz sıkıntıları kendilerine birinci ağızdan aktarmak istiyoruz.Ve en kısa zamanda bu konuyla ilgili soruna bir çözüm yolu bulmak istiyoruz.

TÜNELLE İLGİLİ SÖZ ALDIK,YAPILMASINI BEKLİYORUZ..!!

Ayrıca yine Karayolları Genel Müdürü Umut Bey ,köy girişindeki tünelin geçen sene ki programa alınmış olduğunu söylemelerine rağmen hayata geçirilemedi. Sonrasında kendi gelip ziyaret etti sonra bize kod kurtarmaz tekrardan biz bir çalışma yapalım, yeni bir projeye çalışalım dediler ve gittiler. Biz de işte bu yeni projenin hayata geçmesiyle ilgili bir sene oldu hala daha bir hareket yok. Bunun da bir an evvel hayata geçmesini bekliyoruz. Biraz sonra işte biz de gider tünelin durumu ile ilgili fotoğraf çekimleri gerçekleştiririz gerçekten büyük bir sıkıntı yaşanıyor orada. Yüksek havaleli araçlar traktörler geçemiyor birçok yeni model traktörü olan arkadaşımızın bu yeni modeller kabinli olduğundan dolayı tünele giremiyorlar; taa aşağıdaki 5 kilometre 6 kilometre yolun aşağısına inip oradan dönmek zorunda kalıyorlar. Tabii bu da bir git gel hem maddi anlamda hem de zaman anlamında hem de traktörle ana yola çıkmalarından dolayı da büyük tehlike arz etmek durumunda kalıyorlar. Biz bir an evvel bu tünelin Turanköy’ümüze yakışacak bir şekilde düzenlenmesini hem genişletilmesini  hem de yükseltilmesini bekliyoruz.

***Tabii muhtarım 10 yılda çok güzel hizmetlerin gelmesine önayak olmuşsunuz. 2014’te 2019’da Turanköy’de yaşayan insanlarımız sizi desteklemişler Muhtar seçmişler. Şimdi de işte 31 Mart’a da birkaç hafta kaldı buradan Turanköy’de yaşayan insanlarımıza neler söylersiniz ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

HİZMETLERİN DEVAMI İÇİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUM..!!

—Turanköy’de yaşayan herkesten, tüm halkımdan hizmetlerin devamının gelmesi için onların teveccühlerini bekliyorum, desteklerini bekliyorum. 2014’te 2019’da güzel bir şekilde desteklediler Beni Muhtar seçtiler ben de onların vermiş olduğu bu destekle bu güvenle bu teveccüh ile on yıldan beri gece gündüz Turanköy’e en güzel hizmetin gelmesi için çalıştık çalışıyoruz. Birçok konuda da gerçekten başarılı olduk bu detay gerçekten Turanköy’de yaşayan insanlarımızın gözünden kaçmıyor Onlar da bu gelen hizmetlerden memnunlar. Ama dediğim gibi Doğalgaz konusu ve Bursa tarafından gelen yolun mahallemize ulaşımını sağlayan tünel ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz.İnşallah 31 Mart’ta ki seçimlerden sonra halkımızdan alacağımız güven oyu ile birlikte bu iki hususu gidermek için tüm gücümüzle çabalayacağız mücadele edeceğiz çünkü hiçbir şey gerçekten mücadelesiz olmuyor. Son olarak ben buradan Bütün insanlarımızın bu anlamda işte seçimlerden sonra da hemen biliyorsunuz Ramazan Bayramı şimdiden yaklaşmakta olan Ramazan bayramlarını kutluyorum.Başta Turanköy’de yaşayan hemşerilerim olmak üzere Bursa’da yaşayan yurt genelinde yaşayan 86 milyon Türk insanına da ayrıca Bursa-Kestel Turanköy’den sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

GAYRETLİ ZAHİD MUHTAR,  ÇABAN VE MÜCADELEN İÇİN TEŞEKKÜRLER..!!

2014 yılından günümüze Turanköy’e birçok hizmetin gelmesinde ön ayak olan birçok hizmetin gelmesiyle de ilgili yine büyük yol kat etmiş olan Bursa’mızın Kestel’imizin en başarılı Muhtarları arasında kesinlikle kendisine yer edinmiş olan Turanköy Muhtarı Zahid Erkan’a bizler de 31 Mart’taki seçimlerde başarılar dilediğimiz gibi üzerine düşmüş olduğu doğalgaz ve köy girişindeki tünel ile ilgili sıkıntılarda da başarılar diliyor her zaman yanında olduğumuzu da ayrıca belirtmek istiyorum.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ