Demokrat Zafer

Chery Rekabet Üstünlüğünü Yeni Enerji Ürünlerine Yaptığı Ar-Ge Yatırımlarıyla Koruyacak!

Chery Grubu Şubat Ayında 143 Binden Fazla Araç Satışı Gerçekleştirdi!

Chery Rekabet Üstünlüğünü Yeni Enerji Ürünlerine Yaptığı Ar-Ge Yatırımlarıyla Koruyacak!

Çin’in önde gelen otomotiv üreticisi Chery, yüksek teknolojiyle ürettiği inovatif ürünleriyle hızla büyümeye devam ediyor. Şubat ayı verilerini açıklayan Chery Grubu, ulaştığı 143 bin 155 adetlik satışla yıllık bazda performansını yüzde 37,8 oranında artırmayı başardı. Chery Grubu, yılın ilk iki aylık döneminde ise, yıllık yüzde 69,5’lik artışla 348 bin 19 araç satışına imza attı. Grubun öne çıkan markası Chery, şubat ayında yıllık yüzde 41’lik büyümeyle 97 bin 562 adetlik satışa ulaştı. Markanın ilk iki aylık satışları ise 232 bin 692 adedi buldu. Chery’nin ilk iki aylık satış performansı, yıllık yüzde 67,1’lik büyümeye işaret ediyor. Chery Grubu, pazardaki rekabet üstünlüğünü korumak için özellikle yeni enerji ürünleri, otonom sürüş ve akıllı bağlantılı otomobiller gibi alanlarda teknolojik Ar-Ge yatırımlarını artıracak.  

Çin’in 20 yıldır en büyük otomotiv ihracatçısı olan Chery, yeni nesil modelleriyle satış performansını artırmaya devam ediyor. Teknolojik üretim gücü ve inovatif modelleriyle dünya çapında satış rakamları hızla yükselen Chery Grubu, şubat ayına ait verilerini açıkladı. Şubat ayında satışlarını yıllık bazda yüzde 37,8 oranında artıran Chery Grubu, 143 bin 155 araç satışına ulaştı. Grubun satışları, 2024’ün ilk iki aylık döneminde ise yıllık ölçekte yüzde 69,5 artışla 348 bin 19 adedi buldu.

Chery iki ayda toplam 232 binden fazla araç sattı!

Sektördeki olumsuz büyüme ortamına rağmen yıl başından bu yana ortaya koyduğu agresif büyüme ivmesini sürdüren Chery Grubu, Çin Yeni Yılı tatili nedeniyle şubat ayında mevsimsel olarak zayıflayan pazara rağmen büyümüş oldu. Yıllık ölçekte yüzde 15,7 ve aylık olarak yüzde 43,5 gerileyen pazara rağmen Chery Grubu’nun tüm büyük binek otomobil markaları Çin’in “Ejderha Yılı”nda olağanüstü performanslar sergiledi. Chery markası tek başına şubat ayında yıllık yüzde 41 artışla 97 bin 562 araç satışına ulaştı. Chery, ilk iki aylık dönemde ise yıllık yüzde 67,1 büyüme ile 232 bin 692 araç satışı gerçekleştirdi. Şubat ayında resmi olarak açılışı gerçekleştirilen Chery’nin Orta Doğu Yedek Parça Deposu ile bölgeye olan güvenini ortaya koyan Chery, yeni deposuyla Orta Doğu’daki parça tedarikini hızlandıracak. Böylece müşteri taleplerini daha iyi karşılayacak olan Chery, güçlü uluslararası marka ve kapsamlı satış sonrası hizmetiyle Orta Doğu pazarındaki varlığını genişletmeyi hedefliyor.

ARRIZO 8 için yeni keşif kampanyası başlıyor!

Chery, mart ayında amiral gemisi sedanı ARRIZO 8 ile birlikte, “ARRIZO 8 Estetik Seyahat: Dünya Genelindeki En İyi 8 Görkemli Göl Koleksiyonu” başlıklı bir keşif kampanyasını başlatmaya hazırlanıyor. Bu etkinlik Meksika ve Kazakistan gibi ülkelerde gerçekleşecek ve ARRIZO 8 için küresel pazarda önemli bir vitrin olacak. Chery Grubu, pazardaki rekabet üstünlüğünü korumak için özellikle yeni enerji ürünleri, otonom sürüş ve akıllı bağlantılı otomobiller gibi alanlarda teknolojik Ar-Ge yatırımlarını artıracak. Chery, marka bilinirliğini ve itibarını artırmak ve daha fazla tüketicinin ilgisini çekmek için marka ve pazar tanıtımlarını güçlendirecek. Grup ayrıca tüketicilere kaliteli otomobil satın alma ve otomobil deneyimi sunmak için satış kanallarını ve hizmet sistemlerini de geliştirecek. Ayrıca Chery, küresel pazarlardaki varlığını genişletmek ve dünya genelindeki rekabet gücünü daha da artırmak için küreselleşme stratejisini aktif olarak destekleyecek. Chery Grubu, bu kapsamlı stratejilerin uygulanmasıyla 2024’ün ikinci yarısında büyümesini sürdürmeyi ve otomotiv endüstrisindeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Chery Türkiye hakkında

Chery International, pazarı daha iyi anlamak ve kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Eylül 2022’de, Türkiye’de %100 iştirak ile Chery Türkiye’yi kurdu. Chery Türkiye, Chery markasına ait tüm model ve yedek parçaların Türkiye’deki lojistiği, satışı ve satış sonrası hizmetlerinden sorumludur. Şirket, tüm ticari satışlardan sorumlu olmak üzere; satış, satış sonrası, bayi ağı geliştirme, iletişim ve diğer departmanlarını kurdu. Faaliyetlerini 7 bölgede toplam 47 yetkili satıcı ile sürdürüyor. Şirket, 21 Mart 2023’te TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMODA 5 olmak üzere üç SUV modelini pazara sundu. Bu üç model, işçilik açısından üst düzey mükemmellik, tasarım açısından şıklık ve en yüksek teknolojik konfigürasyona sahip olmasıyla beğeni topluyor. 7 koltuklu SUV TIGGO 8 PRO, ihtişamı, lüks hissi ve güçlü duruşuyla başarılı iş adamları için en iyi seçim olarak öne çıkıyor ve 4 ay üst üste D-SUV pazarında ilk sırada yer alıyor. TIGGO 7 PRO, konfor ve eğlence açısından aile SUV’ları arasındaki ilk tercih oluyor. OMODA 5 ise; fütüristik, şık ve dinamik tarzıyla genç veya kendini genç hisseden kullanıcılara hitap ediyor.

Chery hakkında

Kantar ve Google, ortaklaşa, 2023 Çin Küresel Marka Oluşturucuları İlk 50 listesini açıkladı. Chery, otomobil alanında “Çin’in En İyi Küresel Marka Oluşturucusu” seçilerek genel listede 14. sırada yer aldı ve markanın gücü önemli bir büyüme kaydetti. Chery, kuruluşundan bu yana bir küreselleşme stratejisi uyguladı ve uluslararası rekabet gücüne ve nüfuza sahip bir otomobil markası oluşturma kurumsal vizyonuyla her zaman teknoloji odaklı gelişime bağlı kaldı. Sürekli teknolojik yenilik yaklaşımıyla hareket eden Chery, küresel pazarlara komple araç, CKD parçaları, motor, üretim teknolojisi ve ekipman ihraç eden ilk Çinli binek otomobil şirketi oldu. Chery, ürün stratejisi, yerelleştirme stratejisi ve yetenek stratejisinin uygulanması yoluyla yerel ve uluslararası pazarları geliştirmeye, küreselleşmeyi sürekli derinleştirmeye ve çevre dostu, teknoloji, aile ve arkadaşlık ilkelerine odaklanıyor. 26 yıllık geliştirme sürecinin ardından Chery’nin satış ve servis ağı, 80’in üzerinde ülke ve bölgeyi kapsarken, dünya genelinde 12 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşılmış durumda. Ayrıca Chery, sürekli çabalarla topluma katkıda bulunarak ve küresel tüketicilere daha iyi ürün ve hizmetler sunarak küresel pazarlarda çevre dostu kalkınma, çevre koruma, sosyal refah, personel eğitimi ve diğer alanları kapsayan çeşitli sosyal katkı faaliyetleri yürütüyor.

Daha detaylı bilgi için Chery web sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.cherytr.com

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ