Demokrat Zafer

qBraid Lab platformu artık Intel’in Quantum SDK’sına erişim sunuyor

qBraid, Intel Quantum SDK’nın kendi platformunda genel kullanıma sunulduğunu duyurdu

Chicago, IL – [Channel] –  13 Kasım 2023 – Önde gelen kuantum bilişim platformu qBraid, Intel dışında, Intel® Quantum SDK’ya erişim sunan ilk sağlayıcı olmak için Intel kuantum yazılım ekibiyle birlikte çalıştığı için son derece heyecanlı.

qBraid artık ücretli ve ücretsiz kullanıcılar için Intel Quantum Yazılım Geliştirme Kiti’ne (SDK) erişim sağlıyor ve kullanıcının kişisel qBraid Lab Entegre Geliştirici Ortamı’na (IDE) tek tıklamayla indirilebilecek 25’ten fazla kuantum bilişim yazılım paketini etkinleştiriyor.

Intel Quantum SDK, kuantum çekirdeklerini programlamak için sezgisel C++ dil uzantıları sağlayan kuantum uzantılarına sahip LLVM* tabanlı bir derleyicidir. Ayrıca kuantum donanımlarına yönelik temel talimatları ve çeşitli kübit simülatörü arka uçlarını işleyen bir kuantum çalışma zamanı da içerir. Intel Quantum SDK, kuantum geliştirme için gelişmiş yetenekler sunan iki kübitli arka uçlara erişim sağlar.

Kübit arka uçlarından biri olan Intel Kuantum Simülatörü, kullanıcıların yüksek performanslı, kübitten bağımsız bir arka uç üzerinde bir kuantum algoritması ya da hibrit kuantum-klasik algoritma uygulamasına olanak tanıyan bir durum-vektör simülasyonudur. Buna ek olarak, Intel’in kübit donanımı tabanlı ikinci bir kübit arka ucu bulunmaktadır. “Kuantum nokta simülatörü arka ucu, kuantum nokta kübit teknolojisinin fiziğini kübitlerin simülasyonuna dahil ediyor” diye belirten Intel Labs Kuantum Uygulamaları ve Mimarisi Direktörü Dr. Anne Matsuura, şöyle ekliyor: “Bu arka uç, jenerik kübitlerin yanı sıra Intel’in şu anda geliştirilmekte olan kuantum donanlarını da simüle ediyor” diyor.

qBraid ve Intel, 2022 yılından bu yana Ohio Eyalet Üniversitesi’ndeki qBraid Laboratuvarı’nı kullanarak pilot dersler düzenliyor. Profesör Ronald Reano, SDK ile araştırma yapmak için Intel Quantum SDK’yı kullandı ve bunu “Kuantum Hesaplamaya Giriş dersi” için temel olarak kullandı. qBraid üzerinde çok az kurulumla ya da hiç kurulum yapmaksızın Intel Quantum SDK’ya kolayca erişen öğrenciler ve araştırmacılar, tüm bilgisayar mühendisliği bölümünün kuantum algoritmalarını hemen öğrenmeye ve geliştirmeye başlamasını sağladı.

qBraid şimdi Intel Quantum SDK’nın kullanılabilirliğini genel kullanıma açarak kullanıcıların kuantum bilişim bilgisini ve geliştirme fırsatlarını daha da demokratikleştirmek için SDK’ya erişebilmelerini sağlıyor. qBraid’in Lab Environment Manager (Laboratuvar Ortamı Yöneticisi), Intel Quantum SDK’nın yükseltmeleri için sorunsuz sürüm kontrolüne de olanak tanıyacak. Dolayısıyla qBraid ile Intel arasındaki bu stratejik işbirliği, kuantum devrimini hızlandırmaya ve kuantum bilişimi herkes için erişilebilir ve ulaşılabilir kılmaya yönelik son derece önemli bir adımı teşkil ediyor.

qBraid CEO’su ve Kurucu Ortağı Kanav Setia, “Intel Quantum SDK’nın eklenmesi, kuantum ekosistemi için varsayılan platform olmayı hedefleyen qBraid için önemli bir kilometre taşına işaret ediyor” dedi. qBraid hem araştırma alanında büyümeye hem de platformunu geliştirmeye devam ederken, qBraid Intel Quantum SDK’yı ve Intel ekibini sürece dahil etmekten heyecan duyuyor.

qBraid Hakkında

qBraid, kuantum yazılım geliştirme için önde gelen bir bulut platformudur. Akademide, endüstride ve QuantX, MIT, Stanford x Yale ve NYUAD’de dünyanın en iyi hackathon’larında kanıtlanmış kullanımıyla qBraid’in kullanıcıları, 10’dan fazla kuantum bilgisayarda kolayca işe başlayabilir ve 25’i aşkın kuantum yazılım ortamıyla finansal optimizasyon, kuantum makine öğrenmesi ve daha fazlasıyla ilgili karmaşık algoritmaların derinliklerine odaklanabilir – hepsi tek bir platformda. qBraid YouTube, LinkedIn ve Twitter’da.

qBraid hakkında ayrıntılı bilgi için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

https://www.qbraid.com.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ