Demokrat Zafer

Damat Tween, “Mataran Nerede?” ile çocuklara sürdürülebilirlik bilinci aşılayacak

Damat Tween, ‘daha iyi bir dünya’ için

öğrencilere matara üretti

Damat Tween iş birliğiyle hayata geçirilen “Mataran Nerede?” projesi ile çevre dostu matara kullanımının özendirilerek ilköğretim öğrencilerinin yaşadıkları şehre ve sürdürülebilir geleceğe gönüllü katkısının artırılması amaçlanıyor.

Damat Tween, “daha iyi bir dünya” hayalini gerçekleştirmek için öncü adımlar atmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü moda markası, sürdürülebilir bir gelecek için şimdi de Beşiktaş Kent Konseyi’nin hayata geçireceği “Mataran Nerede?” projesine destek oldu.

Proje ile çevre dostu matara kullanımının özendirilerek ilköğretim öğrencilerinin yaşadıkları şehre ve sürdürülebilir geleceğe gönüllü katkısının artırılması amaçlanıyor. Proje sayesinde öğrencilerde tek kullanımlık plastik şişe, plastik ve kağıt bardak kullanımının zararlarına yönelik farkındalık tazelenmesi de hedefleniyor.

Damat Tween iş birliğiyle gerçekleştirilecek proje, Beşiktaş Kaymakamlığı, Beşiktaş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beşiktaş Kent Konseyi’nin ortak kararıyla pilot okul olarak seçilen Beşiktaş İlkokulu’nda uygulanmaya başladı. Damat Tween ilk etapta 0,5 litrelik toplam 1.000 adet çevre dostu matara üretti.

Orakçıoğlu: “Şirketler de devletler kadar sorumlu”

Damat Tween olarak ‘daha iyi bir dünya” hayali kurduklarına dikkat çeken Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Orakçıoğlu “Bu hayalimizi gerçekleştirmek için öncü, etkili ve çözüm odaklı adımlar atmaya kararlıyız. Bu konuda şirketlerin en az devletler kadar sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Çevre koruma bilincini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza aşılamak ve bu konuda onları özendirmek zorunda olduğumuz da bir gerçek. Bu amaçla Beşiktaş Kent Konseyinin çevresel atık çalışma hedefi doğrultusunda Kadın Meclisi tarafından hayata geçirilen Mataran Nerede? projesini çok kıymetli buluyoruz. Tüm iş süreçlerinde ‘Sürdürülebilirlik’ odaklı ilerleyen Damat Tween markamızla bu konuda öğrencilerimize rehberlik edecek olmak bizler için ayrıca gurur vesilesi. Projede ilerideki dönemlerde arıtma cihazlarının takılmasına de destek olacağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ