Demokrat Zafer

MEMLEKET İNEGÖL; Deprem Geliyor! Kentsel Dönüşüm Konusunda Kararlıyız!

Memleket Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Yasemin Soydan 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı.

Ülke gerçeğimiz olan deprem korkusunu malesef dün gece de çok yakından hissettik. Bu korkuyla camdan atlayıp hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum. Deprem haftası vesilesi ile geçen sene 11 ilde yaşadığımız büyük deprem felaketinde yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah bu acı felaketi bir daha bize yaşatmasın. Ancak Çin’de de sık sık deprem olurken hiç kayıp yaşanmamasını göz önüne alarak görüyoruz ki deprem değil tedbirsizlik öldürür. İnsanlar ülkemizde depremden değil uzun süre enkaz altında kalıp ölmekten korkuyor.
Deprem, ülkemizin gerçeği ve maalesef yaşadığımız ilçemiz İnegöl’ün çok yakınından geçen bir fay hattı felaket olma potansiyeline sahip. Ancak bizler, bu felaketi önceden önlemek ve en az zararla atlatmak için gereken adımları atmaya kararlıyız.Sizlere Memleket Partisi olarak Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası için detaylı olarak hazırladığımız projeden bahsetmek isterim.
Deprem öncesi için mahalle bazında afet yönetim planıyla İnegöl’ün her mahallesinde depreme hazır ekipler oluşturmayı vaat ediyoruz. Bu ekipler, deprem öncesi hazırlık, deprem anında arama kurtarma faaliyetleri ve deprem sonrası destek sağlamak üzere donanımlı olacaklar. En az 10 kişilik ekipler, psikoloji uzmanları, kriz yönetim uzmanları, inşaat teknikerleri ve mühendisler, sağlıkçılar ve iş makineleri operatörlerinden oluşacaklar.
Hedefimiz deprem sonrası hemen deprem hasar alanına ulaşmak. Deprem sonrası her mahallede toplanma alanlarında hızlı müdahale için mavi konteynerler içerisinde gerekli sağlık ekipmanı ve malzemelerin yanı sıra temel gıda ve arama kurtarma ekipmanları (Demir makası, balyoz, fener, baret,jeneratör, halat) da bulunacak. Bu sayede, deprem anında en hızlı ve etkili şekilde müdahale ederek hayat kurtaracağız.
Hayat kurtaran önlem olarak:
Kentsel dönüşüm konusunda da kararlıyız. Riskli yapılar için acil dönüşüm programları başlatacağız ve İstanbul Belediyesi’ndeki KİPTAŞ örneği gibi kamu iştiraki ile belediyemize bağlı bir inşaat firması kurularak bu süreci hızlandıracağız. Özellikle engelli, şehit ve gazi aileleri ile yaşlı ve bakıma muhtaç hasta ailelere öncelik verilerek Kentsel dönüşüm giderleri İnegöl Belediyesi tarafından karşılanacak, dar gelirli vatandaşlarımızın kredi ana para, kredi faiz, kira yardımları için destek vereceğiz.

Bu vaatlerimiz, İnegöl’ün deprem güvenliği çin önemli konulardan sadece birkaçı.. Sizlerin desteğiyle, bu projeleri gerçekleştirme adımına ulaşacağımıza olan inancımızı taze tutuyor, oylarınızı İnegöl’ün en eğitimli, donanımlı, en genç, dinamik Memleket Partisi kadrosuna bekliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ