Demokrat Zafer

DEMET AKBAĞ “AYDINLIKEVLER” OYUNUNUN KULİSİNDE TEVİTÖL DRAMA KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI!

Akbağ için yaptıkları karakalem çalışmasını sanatçıya hediye ederken bu unutulmaz ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

DEMET AKBAĞ

“AYDINLIKEVLER” OYUNUNUN KULİSİNDE

TEVİTÖL DRAMA KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI!

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) Drama Kulübü öğrencileri, sezonun en beğenilen oyunlarından, Demet Akbağ’ın başrolünü üstlendiği “Aydınlıkevler” oyununu izlediler! Yapımını BKM’nin üstlendiği, Demet Akbağ’ın devleşen performansı ile Yılmaz Erdoğan’ın kalemini buluşturan “Aydınlıkevler” iki senedir ara vermeden kapalı gişe oyunlarına devam ediyor. Oyun sonrasında kulisi de ziyaret eden öğrenciler, başta Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal olmak üzere oyuncu kadrosu ve teknik ekiple tanışarak sohbet etme şansı yakaladılar. Oyunu çok beğendiklerini ifade eden öğrenciler, Akbağ için yaptıkları karakalem çalışmasını sanatçıya hediye ederken bu unutulmaz ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Türkiye’nin özel yetenekli öğrencilere eğitim veren ilk lisesi TEVİTÖL, öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları hem Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlamayı hem de geleceği parlak dünya vatandaşları ve sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi hedefliyor. 40’tan fazla kulüp ve etkinlikle öğrencilere, kendi ilgi alanlarına göre ders dışı aktivitelerde yer alma imkânı da sunan TEVİTÖL, aynı zamanda öğrencilerin bilimsel anlayışı tanımalarına, kültürel ve sanatsal faaliyetler konusunda bilinçli birer katılımcı olmalarına olanak sağlayan etkinlikler gerçekleştiriyor.

Okulun en aktif kulüplerinden biri olan ve her yıl sonunda bir tiyatro oyunu sahneye koyan Drama Kulübü’nün öğrencileri, 29 Şubat Perşembe akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahnelenen “Aydınlıkevler” oyununu izlemeye gittiler. “Aydınlıkevler”, 70’li yılların samimiyetini sahneye aktarmaya devam ediyor. Seyircileri soğuk Ankara günlerine doğru yolculuğa çıkaran “Aydınlıkevler” bir babaanne ile torunun hayatından, zamansız ama “her zamana ait” bir hikaye anlatıyor. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “Aydınlıkevler”in yönetmenliğini Serdar Biliş, proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten üstlenirken oyun, Cem Yılmazer imzalı sahne tasarımı, Tuluğ Tırpan’ın orijinal besteleri ve Mustafa Olgan’ın sahnedeki canlı müzikleriyle de beğeni topluyor.“Aydınlıkevler”in kadrosunda genç kuşağın yetenekli oyuncuları Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş ve usta oyuncu Caner Alkaya da yer alıyor.

“Aydınlıkevler”i büyük bir hayranlıkla izleyen öğrenciler, oyun sonrasında ise kulise misafir oldular. Demet Akbağ’ın yanı sıra Salih Bademci, Burak Dakak, Sinem Ünsal, Nebi Tolga Yılmaz, Sevda Baş ve Caner Alkaya, Barkın Sarp ve Ömer Güneş’ten oluşan oyuncu kadrosu ve teknik ekiple de tanışma imkânı buldular. Hem büyük bir heyecan yaşayan hem de kendi drama çalışmalarında faydalı olabilecek bilgiler edinen öğrenciler, bu unutulmaz gecesi fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

TEVİTÖL HAKKINDA

Türkiye’nin ilk özel yetenekli lisesi TEVİTÖL, öğrencilerinin kendisini keşfetmesine, gerçekleştirmesine ve potansiyelini ortaya koymasına zaman ve imkân yaratır. 1993 yılında merhume İnanç Türkeş’in anısını yaşatmak amacıyla STFA’nın kurucusu ve İnanç Türkeş’in eşi merhum Sezai Türkeş tarafından kurulan TEVİTÖL, ilk mezunlarını 2000 yılında vermiştir. Mali sıkıntılar nedeniyle 2001yılında Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından devralınan okul, o günden bugüne Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir. TEVİTÖL, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim programıyla,21. yüzyıl becerileri ile çağdaş akademik ve kültürel birikim kazandırarak onları hedefledikleri en iyi üniversitelere hazırlamayı, sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlar.

Bilgi için:     tevitol.k12.tr

instagram.com/tevitol

facebook.com/TEVITOL

twitter.com/tevitol

youtube.com/@tevinanclisesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ