Demokrat Zafer

ADVİYE BAL’IN RENKLER ve FİGÜRLER İÇİNDE YOLCULUĞA ÇIKARAN YENİ SERGİSİ “ZAMANSIZ/TIMELESS” RED ROUGE ART GALERİ’DE AÇILDI!

Tükenmişliğin hüküm sürdüğü bu yerde her şey, her şeye karıştı; yalın hiçbir şey kalmadı.

ADVİYE BAL’IN

RENKLER ve FİGÜRLER İÇİNDE YOLCULUĞA ÇIKARAN

YENİ SERGİSİ

“ZAMANSIZ/TIMELESS”

RED ROUGE ART GALERİ’DE AÇILDI!

Resim ve heykel sanatçısı Adviye Bal’ın, yağlı boya tablolarından ve heykellerinden oluşan yeni sergisi “Zamansız/Timeless” ziyarete açıldı! Küratörlüğünü Derya Aydoğan’ın üstlendiği sergi, sanatçının, insanın enerji düzeylerine göndermeler yapan siluetlerden oluşan eserleriyle izleyicilerin zihnine yeni bir boyuta geçiş anahtarını sunuyor. Renkler ve figürler arasında bir yolculuk sunan “Zamansız/Timeless” sergisi, 23 Mart’a kadar Teşvikiye’deki Red Rouge Art Galeri’de görülebilir.

Bugüne kadar yirminin üzerinde kişisel sergiye imza atan; Almanya, Rusya ve Japonya’da, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde 50’in üzerinde karma sergiye katılan ve birçok uluslararası sanat fuarında yer alan ressam ve heykel sanatçısı Adviye Bal, “Zamansız/Timeless” başlıklı yeni sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçı, yeni sergisinin ismini “Bir olay, bir nesne, bir başlangıç noktası yoksa şimdi de yoktur. Şimdi yoksa geçmiş ve gelecek de olamaz. Öyleyse hiçbir şeyin olmadığı yerde zaman da yoktur. Biz varsak zaman var,” sözleriyle anlatıyor.

“Zamansız/Timeless” sergisinde yer alan eserlerde retinaya yansıyan renkler, aslında ruhsal enerji düzeylerini açık eden yalın bir gerçekliğin soyutlamaları olarak Adviye Bal’ın resimlerine yansıyor. Atatürk Üniversitesi Coğrafya Bölümü ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan ve bu iki ayrı alanı üretimlerinde bir araya getiren sanatçının bronz döküm ve taş yontu heykelleri, resimlerinden taşan kompozisyonların üç boyutlu bir görüsünü ortaya çıkarıyor. Serginin ilgi çekici bir alanı olarak kozmos odası, zaman kavramının hem önemli bir eşlikçisi olarak mekânda yer alıyor hem de bu kavramın günümüz olanaklarıyla henüz aşamadığı “ışık”la bütünleştiği bir arena yaratıyor. Kozmos odasında, ışık hızından daha hızlı tek olgu olan düşüncenin, zamansız algıya bir geçit yaratacağı simgeleniyor. İzleyicinin, düşüncelerine sızarak ışık hızını geçmesi ve dünyada bulunmayan renklere ulaşma dürtüsü tetikleniyor. “Zamansız/Timeless” sergisinin küratörlüğünü üstlenen Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Derya Aydoğan, “Bu sergi, zamana atfedilen tüm kalıpları zaman aşımına uğratarak zamansız bir algıyı zihne yerleştirmenin peşine düşmektedir,” yorumunu yapıyor.

Red Rouge Art Galeri’nin kurucusu Ayşe Aslı Akkülah ise “Mevcut sanat ortamının bir eleştirisi niteliğini taşıyan Red Rouge Art Galeri’nin açılışı kapsamındaki sergilerden biri olan, Adviye Bal’ın ‘Zamansız/Timeless’ sergisi, bizim de vizyonumuzu açık eden bir ifade dilini oluşturuyor,” diyor.

Adviye Bal’ın “Zamansız/Timeless” sergisi, 02 – 23 Mart 2024 tarihleri arasında yeni sanat ve tasarım galerisi Red Rouge Art Galeri’de görülebilir.

“ZAMANSIZ/TIMELESS” SERGİSİNİN MANİFESTOSU

Bir gün herkes

                 Zamansızlığının

                 Sınırsızlığının

farkına varacak…

Tükenmişliğin hüküm sürdüğü bu yerde her şey, her şeye karıştı; yalın hiçbir şey kalmadı.

Yüzyıllar önce katıldığın karnavalda giydiğin makyajı unuttun!

Onu ete kemiğe büründürdün ve ayrılmaz parçan haline getirdin.

Hatırladığında;

Saf’ı taşıyan bir kozmos yanaşacak. Eklentilerinden arınıp binebileceksin…

Sadece en yalın enerjin, kendi rengin eşlik edecek sana.

Kalırsan;

Artık bir karnaval’a değil, sirk’e ortaklık edeceksin.

Her ikisinde de aslında “burada” olacaksın.

Metin yazarı: Derya Aydoğan

Bilgi için: instagram.com/adviyebal

instagram.com/_deryaaydogan_

instagram.com/redrougeart

Adres:   Hüsrev Gerede Cad. Sevinç Apt. No: 86/2 Teşvikiye-İstanbul

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ