Demokrat Zafer

Aktaş Vizyon Projelerini Açıkladı! “Canla Başla Bursa!”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos AKKM’de yeni vizyon projelerini anlattı.

Ak Parti’den yeniden aday olarak gösterilen Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş, Merinos AKKM’de düzenlediği toplantıda geçirdiği 5 yılı ve vizyon projelerini anlattı. “İşimiz Bursa, Gücümüz Bursa” sloganıyla yola çıkan Aktaş, lansman programında büyük coşkuyla karşılandı.

Lansmanda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş, “Ulaşımda devrim niteliğinde yatırımların müjdesini verdi. Akıllı çözümler, yeni raylı sistemler ve toplu taşıma araçlarıyla Bursa’nın ulaşımını modern ve konforlu hale getireceklerini açıkladı.

Ulaşımda Devrim

Toplu taşımada raylı sistemlerin önemini vurgulayan Aktaş, şunları söyledi:

“Mevcut metro hattımızı batıda üniversiteye, kuzeyde de Kestel’e uzatarak şehrimizin önemli bir kısmını raylı sistemle buluşturduk. Bursa’nın raylı sistem kapasitesini %60 artırarak yaklaşık 25 kilometrelik yeni bir hat inşa ettik.” İfadelerini kullandı.

DİRENÇLİ ŞEHİR

Alinur Aktaş,”Acımız hala çok taze değil mi? Sağlam yapılarıyla, kentsel dönüşümle dirençli bir Bursa. Üzülerek söylüyorum ki deprem acı bir gerçek. Şehrimiz gibi aktif fay hatları geçen yerler için deprem önemli bir konudur. Önümüzdeki dönemin en önemli konu başlığı şüphesiz kentsel dönüşümdür. Ortak akılla, dirençli bir Bursa için şimdi dönüşüm zamanı. Bursada yer alan 5 bin 30 konut için çalışmalarımızı başlattık. Birileri bu zamana kadar hiç bir kentsel dönüşüm yapmamışken bu konudan bahsediyorlar. Allah’a şükür bizim referansımız var. Başlattığımız 14 farklı dönüşüm projemiz ile 11 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız.

Kentsel dönüşüm master planımız doğrultusunda uzman akademik kurulumuz ile kararlılığımızı sürdürüyoruz. Belediye binasını boşaltmaktan başla hiç bir eylemi olmayan ilçe belediyelerimizden Mudanya ve Gemlik’te kentsel dönüşüm için hız kesmeden devam edeceğiz. 100.000 kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz. Sadece yapıları sağlamlaştırmamak kalmayıp, bölgeyi ferahlatıp yeni yollar ve yeşil alanlar açacağız.

Önümüzdeki dönemde 16.000 sosyal konut projesi inşa ediyoruz. Başta yeni evlenen çiftlerimiz, emeklilerimiz ve evi olmayan ihtiyaç sahiplerimize uygun fiyatlı ev fırsatını sunmuş oluyoruz.” İfadelerini kullandı.

30 YILLIK HAYALİN GERÇEĞİ “HANLAR BÖLGESİ”

Aktaş,”Dirençli kent Bursa’nın en önemli projenin bir diğer kısmı da 100 yıllık tarihi bölgeler. Hanlar bölgesindeki çalışmalarımızda tarihi bir yapılaşmaya imza attık. Banlar bölgesiyle Payitaht şehir Bursa’nın tarihini ön plana çıkarmaya devam edeceğiz. Hisar bölgesinde bir çok eseri gün yüzüne çıkardık. Önümüzdeki dönemde hanlar bölgesinde olduğu gibi bu bölgesinde hak ettiği yerde olmasını sağlayacağız. Heykel, setbaçı, yeşil, Emirsultan da yapacağımız çalışmalarla bu bölgeyi de turstik açıdan gün yüzüne çıkaracağız. Bu bölgelerde de kentsel dönüşüme başlayacağız.

Kayhan bölgesinde en önemli projemizden bir tanesi 3 bin metrekarelik alan ve 300 araçlık bir otopark. Tarihi meydanları da koruyarak Cumalıkızık, Gölyazı ve Umurbey’deki tarihi bölgelerimize önemle sahip çıkacağız.

Günümüz dünyasının trendlerinden biri olan akıllı kent yönetimi konusunda önemli bir rol oynadık. İstatistik ve bilgi analizi yaparken, olağanüstü bir durumda koordine sağlayacak bir merkez yapıyoruz.

Türkiye’de parmakla gösterilen Buski, altyapı çalışmaları konusunda özveriyle çalışmaya devam ediyor. Çınarcık içme suyu projesi ile 2060 yılına kadar su problemi olmayacak. Hamdolsun bunun çalışmasını başlattık. Yeni arıtma tesisleriyle göllerimizi, denizlerimizi temiz tutmaya devam edeceğiz. Özellikle Nilüfer çayındaki problemi bakanlığımızla yapacağımız çalışmalarla çözmüş olacağız.”dedi.

YEŞİL VE YAŞANABİLİR BİR BURSA

Aktaş,”Ne güzel renk değil mi yeşil. İnsan gerçekten uzak duruyor. Hiç şüphesiz yeşilin en yakıştığı şehirde yaşıyoruz. 1 buçuk milyon metrekare yeşil alan sözü vermiştik. Sözünü tutmayanların aksine 3 buçuk milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Yeni dönemde de 3 buçuk milyon metrekare yeşil alan sözünü buradan veriyorum.

Parklarımızı afet planına uygun bir şekilde buluşma noktası haline de getiriyoruz. Hamitlerde 150 bin metrekarelik botanik park için çalışmalara başladık. Artık Hamitler çöplük olmaktan çıkıyor. Yenilenebilir enerji merkezleri ile önümüzdeki dönem Bursa’daki enerjinin %70’ini buradan sağlamak istiyoruz.”şeklinde konuştu.

SANAYİ VE TARIMLA ÜRETEN BURSA

Aktaş,”Dağınık halde ve işlevlerini yerine getiremeyen şehrinizin doğu ve batısında bulunan yerlere iki kobi OSB merkezini taşıyacağız. Bu proje kapsamı gayet şeffaf bir şekilde gerçekleşecek. Şehrin iki bölgesinde lojistik merkezleri oluşturacağız.

Bursasnın en önemli markalarından birisi de Gemlik zeytini. Dağınık halde bulunan üretim ve satış yerlerini tek bir merkezde toplayacağız. Bugüne kadar tarıma sürdürdüğümüz destekleri yeni dönemde de devam ettireceğiz. Tarım ve hayvancılığın her sektörüne güçlü bir şekilde destek veremeye devam edeceğiz.

Kadın ve genç girişimcilere 100.000₺ hibe desteği sağlayacağız. Projesiyle gelsinler biz yardımcı olacağız. BIKO ile staj yapanlara iş desteği ve iş bulma imkanı sağlayacaklar.”dedi.

YAŞATAN ŞEHİR

Aktaş,”Engellilerimiz, yaşlılarımıza ve gençlerimize yapmış olduğumuz projelerle sosyal belediyeciliği yaşatıyoruz. Yeni evlenen gençlere düğün salonu desteği sağlayacağız. Düğün salonuna ihtiyaçları yoksa mobilya veya beyaz eşya desteği sağlayacağız. BURSAKOOP projesi ile öğrencilerimize sağlayacağımız burs desteğinden 16 bin öğrencimiz faydalanacak. Üniversite öğrencilerinin yılda iki kez şehir dışına çıkış ve dönüş ücretlerini biz karşılayacağız. Sunacağımız bu desteklerin yanında gençlerimizin sosyalleşmesini gerçekten önemsiyorum. Psikolog ve diyetisyenin de içinde bulunduğu gençlik merkezlerini 15 taneden 50 taneye çıkarıyoruz.

Yoğun bir ilgiyle karşılaştığımız ana kucağı projemiz yaygınlaşıyor. Önümüzdeki dönemde 100’e çıkararak on binlerce çocuğumuzu geleceğe hazırlayacağız. Çocuklarımız eğlenirken ailelerin de eğleneceği merkezler açıyoruz. Aile yaşam destek merkezlerini de 17 ilçede hazır hale getiriyoruz. Öğrencilerimize kantin için 600 liralık destek imkanı sağlıyoruz.

Emeklilerimizin yaşam kalitesini arttırmak amacıyla ulaşımda, su faturalarında ve tesislerimizde verdiğimiz kartlarla %25 indirim sağlayacağız. Yılda iki kez olmak üzere ilkini bu ramazan ayında ödeyeceğimiz 1.500 liralık destek sağlayacağız. Yaşlılarımıza her yıl bir kez olmak üzere tur gezisi düzenleyeceğiz. Yaşlılarımızın evde destek projesiyle her zaman yanında duracağız. Hasta yakınlarına bir nebze destek olmak amacıyla Şehir Hastanesi’nde gerçekleştireceğiz hasta konuk evini hayata geçireceğiz.”ifadelerini kullandı.

İşimiz Bursa Gücümüz Bursa

Aktaş konuşmasını, “Bizim cumhuriyet sevgimizi ve vatan sevgimizi kimse sorgulayamaz. Bu aziz milleti yıllardır ötekileştirmiş, terörle iş birliği yapanlar bizi hiç sorgulayamaz. Bu işler algı oluşturma işi değil. Bu işle dertleneceksin. Gece uykundan uyanıp bir sorunu daha çözme derdinde olacaksın. Bu şehrin doğasına, mavisine, yeşiline, beyazına, bursasporuna aşık olacaksın. Bu şehre biz sahip çıkacağız. İşimiz Bursa gücümüz Bursa dedik. Gece demedik gündüz demedik canla başla dedik. Bursa’yı Türkiye yüzyılında gerçek belediyecilik anlayışından koparmadan Cumhur İttifakı çatısı altından her kesimden insana dokunan değerli projelerimizi 1 Nisandan itibaren canla başla gerçekleştireceğiz inşallah.” İfadeleriyle sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ