Demokrat Zafer

1981’DEN BUGÜNLERE “KOCAMANLAR BALIK”..!!

Bursa’mızın bağrından çıkarak tüm ülkede adını duyurmuş olan Kocamanlar Balık’ın  kurucusu ,sosyal birçok projeninde  içerisinde hep var olmuş olan hayırsever ,değerli iş insanı Maşallah Kocaman ile Kocamanlar Balık’ın kuruluşundan günümüze birçok merak edilene cevap bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

****Öncelikle Maşallah Bey bizleri ekibimizi uzun yıllar sonra tekrardan Beşevler Şubenizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bizler sizi tanıyoruz gerçi ama tanımayan okuyucularımız için  Maşallah Kocaman kimdir sizi kısaca tanıyalım sonrasında da merak edilenlere  geçelim isterseniz.

BURSA ÇOK HOŞUMA GİTTİ..!!

—-Bizlere uzun yıllar sonrasında tekrardan böylesine güzel bir fırsat tanımanız  ve gazetenizin sayfalarını bizlere açmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Ben Maşallah Kocaman,1964 Siirt-Şirvan doğumluyum,tabii her şey nasip nasibimiz Bursa’ya gelmekmiş.İlk olarak askerlik  öncesinde  Bursa’ya geldim bir yıl kadar burada çalıştım.Seyyar pazarcılık yaptım.Bursa hoşuma gitti sonrasında memleketime gittim geldim sonra askere gittik,dönünce evi buraya getirdim.Babamızın iki tane köyü var memlekette duruyor orada ekmeğimiz buraya gelmiş ya biz burada pazarcılık yaptık.1-2 yıl bu şekilde devam etti.Sonra balık işine girmek nasip oldu köyde de balık meram vardı çocukluktan,bizim köyümüzün biri  nehir kenarındaydı, bilhassa yoğun yağmur yağdığında nehirde balıkların gözü kör olur derler ya biz elle tutardık balıkları.Böyle bir meramız vardı  balıkla ilgili. Burada bir komşum balık satıyordu.O dönemde bende bir ameliyat geçirmiştim.Biliyorsunuz sebze meyve işinde sandıklar ağır olduğundan arkadaşa sordum nasıl bu iş diye o da bana balığı satarsan iyi para var ama satamazsan zarar edersin demişti.Ben biraz titiz insanım temizliği seven bir insanım ben de kendi kendime diyorum  İçimden o arkadaş yapıyorsa ben de yapabilirim dedim sonunda beraber gittik balığı aldık geldik baktım para var. Sonrasında pazarlarda balık tezgahı aldık tezgahları aldık tezgahları büyüttük tezgahta balık temizlemeye başladık.

BALIK TEMİZLEMEYİ BURSA’DA BİZ BAŞLATTIK..!!

Bursa’da ilk olarak pazarlarda tezgahta balık temizleyen teslim eden biz olduk. Balık temizleme işini ilk olarak biz başlattık diyebilirim. Yani Bursa’da kimse balık temizlemezdi biz başlattık bu sistemi.Tabii biz müşterilerle birebir ilgilenip onların balıklarını temizlemiş olmamız sayesinde kısa zamanda işlerimizi büyüttük.Tabii buna güler yüzümüzü de ekleyince işler daha da iyi olmaya başladı. Bizden çok daha önce bu  işi  yapmış insanlar bizim 20 sandık balık satarken,biz o dönemde 200 Sandığa kadar çıkmıştık.Balığı temizleyip  torbalarının içine işte hediye limon vesaire atıp gerçekten kısa zamanda güzel bir ivme yakalamış olduk.

OĞULLARIM ALİ, ÖMER VE AHMET İŞİN ÇEKİRDEĞİNDEN  YETİŞTİLER..!!

Sonra bizim çocuklarımız da işin çekirdeğinden yetiştiler.Ali, Ömer ve Ahmet Elhamdülillah .Çocuklarımla beraber bu işe devam ediyoruz.Sonrasında  tabii pazarları da büyüttük, bu on numara hizmet sayesinde.Bazı günlerde benim bir günde 2 tane pazarım vardı. Çocuklar o zamanlar daha küçüktü. 2000 yılında bir arkadaşla ortak olarak bir dükkan  açtık çiğ satış üzerine. 2002 yılında yine ailecek hacca gittik Allah nasip etti.Ben ,annem, babam ,yengem, dayım 5 kişi gittik. O zamanlar daha çocuklar küçüktü, Daha araçta kullanamıyorlardı. Bu mekanı açtığımız daha 20 gün olmuştu, .gittik geldik Elhamdülillah orası da bu şekilde nasip olmuştu.2002’de burayı açtığımızda pazarlarımız devam ediyordu, Bizim her gün semt pazarlarımız hala devam ediyor halde yine toptan açtık toptan bir yerimiz var.Büyük oğlan her gün gece 2’de 3’te halde toptanda duruyor.

BALIK DÜNYASI İLE TÜM TÜRKİYE’DEYİZ..!!

Sonra yine işte Balık Dünyası adında bir firma açtık.İşletmehanemiz var Orhangazi’de, ortanca olan Ömer genelde orada kalıyor.Şu an yurt dışına balık veriyoruz ama daha geniş bir şekilde vermekle ilgili hazırlıklar yapıyoruz gelecekle ilgili yurt dışına bu pazarımızı arttırma planlarımız var. Balık Dünyası olarak Şoklu mahsul, Salamura mahsulleri çıkartıyoruz. A-101’lere, Bim’lere, Şok’lara, Migroslara ,Metrolara vesaire o büyük marketlere Türkiye genelinde veriyoruz.Mesela Şırnak’a da gitseniz, Edirne’nin Keşan ilçesine de gitseniz orada o marketkerde bizim Balık Dünyası ürünlerimizi görebilirsiniz.Markanın ismi Balık Dünyası sizler de unutmayın sizler de güvenle tüketebilirsiniz.İlk şubemiz burası biliyorsunuz Beşevler şubesi, sonra Bademli’de açtık Restaurant ve çiğ satış olarak aynı burası gibi,sonra Özlüce’de açtık çiğ ve kilo ile pişmiş paket olarak hizmet veriyoruz. 4. şubemizide Balat’ta açtık o da yine aynı şekilde şimdi de son olarak 5. şubemizi Demirtaş’ta Yasemin Park’ta açtık açıyoruz.Orada da yine kilo ile pişmiş paket hem çiğ balık bulabileceğiniz her türlü salamura ve şoklu mahsul olmak üzere mevcut olacak orada yine 7-8 masa gibi bir servisimiz de olacak.Expres şubelerimizide gel al olarak düzenledik Özlüce, Bademli’de ve Demirtaş’ta.Haftada 5 gün yine semt pazarlarımız devam ediyor halihazırda. Önemli olan yediğini yedirmek yemediğini yedirmemek bu bizim için çok önemli.Gönlün bir kere rahat olması lazım ki müşteri de gönül rahatlığı ile yesin. Dediğim gibi kesinlikle yemediğimizi yedirmeyiz içmediğimizi içirmeyiz.

BİZ BURSA’YA BALIĞI SEVDİRDİK.

Biz Bursa’ya balığı sevdirdik. Bursa’da temizleyerek servis ettik, Böyle olunca Tabii insanlar daha rahat ediyor Daha fazla balık tüketiyor, Çünkü insanların balık kültürü zayıf biraz temizleyip verince ama  balık yemeye daha sıcak bakmaya başladılar.. O nedenle biz %99 diyebilirim balığı temizleyerek veriyoruz.

YARIM ASIRA AZ KALDI..!!

1981’den günümüze 43 yıl geçti,yarım  asra 7 yıl gibi  bir zaman kaldı. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin Allah her zaman iyilerle karşılaşsın. Ailede  balıkçılığa ben başladım yıllarca devam ettim sonrasında kardeşlerimin hepsinide balıkçı yaptım. Pazarlarda onlar hala devam ediyor halde de onlara iki tane sergi aldık orada da devam ediyorlar. Hatta İstanbul’da, İzmit’te de bir sergi aldık, yine Karamürsel’de bir sergi aldık. Bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

5 ŞUBEMİZLE HİZMETİNİZDEYİZ..!!

Son olarak Bursa’da yaşayan herkesi Bursa’daki bu 5 Şubemize bekliyoruz dediğim gibi balığı Bursa’da biz insanlarımıza sevdirdik.Balık konusunda gerçekten iddialıyız en leziz en taze balıkları bizden bulabilirler.Son olarak başta Bursa’da yaşayan 3,5 milyonu aşkın insanımız olmak üzere yurt genelinde yaşayan 86 milyon insanımıza Bursa’dan Kocamanlar Balık Nilüfer Şubesinden sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 TEŞEKKÜRLER MAŞALLAH KOCAMAN..!!

Sofrada balık, aile boyu sağlık” sloganıyla; Ailenin en küçüğünden en büyüğüne balığı sevdirmeyi, daha çok balık tüketmeyi ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedeflemiş olan Kocamanlar Balık’ın  kurucusu sosyal projelerde de yer alarak Bursa’da güzel bir sinerji ortaya koyan değerli iş insanı büyüğümüz

Maşallah Kocaman’a,böylesine ahlak ve de terbiye görmüş evlatlar yetiştirdiği ve vatana kazandırdığı için teşekkür ettiğimiz gibi başta

Maşallah Kocaman olmak üzere   oğulları Ali ,Ömer ve Ahmet Kocaman’a  da  bundan sonraki projelerinde ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ