Demokrat Zafer

Freedom of Mobility Forum’da Ulaşım Özgürlüğünün Geleceği Masaya Yatırılacak!

Freedom of Mobility Forum, 3 Nisan’da İkincisi Düzenlenecek Olan Etkinliğin Detaylarını Açıkladı!

Freedom of Mobility Forum’da Ulaşım Özgürlüğünün Geleceği Masaya Yatırılacak!

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Freedom of Mobility Forum’un detayları açıklandı. Stellantis tarafından kurulan ve tarafsız bir üçüncü parti tarafından yönetilen forumda, gezegenin önümüzdeki yıllarda sekiz milyar insanın ulaşım ihtiyacını nasıl karşılayacağı masaya yatırılacak. Forum, toplum, teknoloji, yapay zekâ, çevre, ekonomi ve iş dünyası olmak üzere farklı disiplinleri kapsıyor. Konuyu tartışmak üzere aralarında Stellantis CEO’su Carlos Tavares’in de yer aldığı 5 uzmandan oluşan uluslararası bir panel de forum kapsamında gerçekleştirilecek. Bu yıl ilk kez ABD’deki Brandeis Üniversitesi, Fransa’daki HEC Paris ve Fas’taki Ulusal Uygulamalı Bilimler Okulu Kénitra olmak üzere üç ülkeden öğrenciler canlı müzakere sırasında panelde uzmanlara meydan okuyacak. Ayrıca canlı etkinliğin izleyicileri, program boyunca üç özel soru-cevap oturumu üzerinden panelistlerle doğrudan etkileşim kurma fırsatına sahip olacak. Çevrimiçi araştırma (internet üzerinden veri ve bilgi topladığınız bir araştırma yöntemi) şirketi YouGov da bu konuya özel bir anketin sonuçlarını açıklayacak.

Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis tarafından kurulan ve tarafsız bir üçüncü parti tarafından yönetilen Freedom of Mobility Forum, ikinci yıllık sanal müzakerenin ayrıntılarını açıkladı. 3 Nisan 2024 Çarşamba günü yapılması planlanan sanal müzakere, “Gezegenimiz 8 milyar insanın ulaşım ihtiyacını nasıl karşılayacak?” başlığı altında gerçekleştirilecek. Müzakere, gezegenin teknoloji, iş ve yaşam tarzı bakış açısıyla ulaşım özgürlüğünü nasıl yeniden şekillendirebileceğini ele alacak.

Gençliğin sesi daha yüksek çıkacak!

Canlı müzakere sırasında izleyiciler, Danışma Kurulu tarafından seçilen uluslararası uzman panel üyelerinin farklı bakış açılarını dinleme fırsatına sahip olacak. Panellerde Stellantis CEO’su ve Freedom of Mobility Forum Danışma Kurulu Eş Başkanı Carlos Tavares, “İşletme” bakış açısıyla bir sunum gerçekleştirecek. Panellerde ayrıca Kentsel Yenileme Strateji Uzmanı, Emlak Geliştiricisi, Yazar ve Ödüllü Yayıncı Majora Carter “Topluluk” bakış açısından; AI Lab Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı, Sertifikalı Eğitmen ve NVIDIA Derin Öğrenme Enstitüsü Üniversite Elçisi Manal Jalloul ise “Teknoloji ve Yapay Zekâ açısından müzakere konusunu ele alacak. Ayrıca Rio de Janeiro Federal Üniversitesi Enerji Ekonomisi Profesörü, IPCC katılımcısı Roberto Schaeffer “Çevre” bakış açısından; Ekonomi tarihçisi, sosyal teorisyen ve iklim aktivisti Matthias Schmelzer ise “Ekonomi” alanından gündemi değerlendirecek.

Forum 2024 yılında yeni bir uygulama olarak, canlı etkinlik boyunca tartışmayı şekillendirmek ve panel uzmanlarına meydan okumak üzere Brandeis Üniversitesi (Amerika Birleşik Devletleri), HEC Paris (Fransa) ve ENSA Kénitra (Fas) olmak üzere önde gelen üç üniversite ve öğrencileriyle iş birliği yapacak. Bu yılki müzakerede gençliğin sesinin daha da güçlü çıkmasını sağlamak, geleneksel varsayımlara meydan okumak ve ulaşım sektörüne yenilikçi bir yaklaşım getirmek hayati önem taşıyor. Ayrıca yine 2024 yılında yeni bir uygulama olarak canlı etkinliğin izleyicileri, program boyunca üç özel soru-cevap oturumu üzerinden panel uzmanlarıyla doğrudan etkileşim kurma fırsatına sahip olacak. İki saatlik dijital müzakereye dair diğer detaylar daha sonra açıklanacak.

Ulaşım alışkanlıkları anketinin sonuçları açıklanacak!

Küresel bir danışmanlık firması olan Wavestone’un ortağı Cecilia R. Edwards, panel uzmanları ve öğrenciler arasındaki tartışmayı yönetecek. Önemli toplumsal konularda iş birliği yapmak üzere kurumsal liderlerin, politikacıların ve hayırseverlerin yer aldığı panelleri yönetme konusunda deneyimli olan Edwards, konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “İkinci yılında, ulaşımı geniş bir açıdan ele almak üzere seçkin ve farklı küresel uzmanlardan oluşan bir panel kurguluyoruz. Üç kıtadaki üç üniversiteden öğrenciler panel uzmanlarına katılacak. Bu sayede genç nesillerin sesinin daha yüksek çıkmasını sağlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Ayrıca çevrimiçi araştırma şirketi YouGov, Freedom of Mobility Forum canlı müzakeresinin 2024 versiyonu için yürütülen özel bir anketin sonuçlarını açıklayacak. Anket, 5 ülkedeki katılımcıların ulaşım alışkanlıklarındaki değişim arzusunu ölçmeyi amaçlıyor. Müzakere sonuçları, Freedomofmobilityforum.org üzerinden yayınlanacak. Sonuçlar, her bir paydaş tarafından kendi yol haritalarını belirlemek ve ilgili disiplinlerde uygulanabilir sonraki adımları desteklemek için kullanılabiliyor.

www.freedomofmobilityforum.org/en/follow-us.

Freedom of Mobility Forum hakkında

Freedom of Mobility Forum, Stellantis tarafından kuruldu ve tarafsız bir üçüncü parti tarafından yönetiliyor. Forum, statükoya meydan okuyan, bakış açılarını genişleten ve küresel ısınmanın etkileriyle karşı karşıya kalan bir toplumun güvenli, uygun maliyetli ve sürdürülebilir ulaşım özgürlüğünün en iyi nasıl sağlanabileceğini belirleyen gerçeklere dayalı müzakerelere kendini adamış tutkulu sorun çözücülerin uluslararası bir buluşma noktası. Daha ayrıntılı bilgi için: freedomofmobilityforum.org.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ