Demokrat Zafer

BOZBEY; BURSA’DA GÜLÜMSEYECEĞİMİZ GÜNLER YAKIN..!!

2024 Yerel Seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı 2019 yerel seçimlerinden sonra belli olan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile başta  Nilüfer ,Mudanya, Gemlik Belediye Başkan adayları ile ilgili  merak edilenler olmak üzere daha birçok konuyu masaya  yatırdığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Mustafa Başkanım öncelikle bizleri, ekibimizi tekrardan ofisinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Tabii yeni yılla birlikte seçim atmosferini yerelde  yakından hissetmeye başladık.Seçimlere de aşağı yukarı 40 gün kadar bir zaman kaldı, çalışmalar nasıl gidiyor? Öncelikle kısa bir değerlendirme alalım sonrasında okuyucularımızdan gelen sorulara geçelim isterseniz.

5 SENEDİR SAHADAYIZ..!!

—-Sizler de biliyorsunuz zaten biz 5 senedir sahadayız.Bizim amacımız  Bursa’da bir değişimi yapıp Bursa’nın da daha önce 20 yıllık birikimle yapmış olduğumuz hizmetlerin Bursalılarla tanışmasını sağlamak, onlara da bu hizmetleri götürmek.Yine Nilüfer’de yıllarca biz çocukları gülümsettik ,gençleri gülümsettik ,kadınları gülümsettik, yaşlıları gülümsettik ,engellileri gülümsettik.Velhasıl Nilüferlilerin  tamamını hep gülümseterek yolumuza devam ettik. 2019’da bir yolculuğa çıktık neticede sonuç alamadık sonrasında bir değerlendirme yaptık neden sonuç alamadığımızın  tespitlerini vesaire yaptıktan sonra yola koyulduk.Seçimden 15 gün sonra ben hemen sahaya çıktım.Bütün 17 ilçeyi dolaştım en az her yıl birkaç defa bütün ilçeleri en az 5 kere dolaştım. Hatta bazı ilçeleri daha fazla defalarca gezdim, en az gitmiş olduğum ilçeye  en az 5 kere gitmişimdir. Onun için bu süreçte hedefimizi koymuştuk biz 2024’te yine aday olacağız ve Bursa’nın makus giden talihini değiştireceğiz.Gerçekten Bursa her geçen gün kötüye giden kentleşme sorunu yaşayan aynı zamanda yönetimsel sorunlar yaşayan ve sorunlarını çözemeyen bir grafik izliyor, yıllardır İzliyor. Yani trafiğe çözüm yok, hava kirliliğine çözüm yok, çevrenin maalesef şu anki negatif etkilerine çözüm yok. Bunları da çözmemiz gerekiyor. Onun yanında kentsel dönüşüme hiç  çözüm yok.Planlamaya çözüm yok, yani hangisini anlatayım. Onun için mutlaka Bursa’nın değişimini görmemiz lazım dedik. Bursa’ya gerçekten nitelikli bir imza atmamız gerektiğine inandığımız için 5 sene önce yola çıktık.Bu yolculuğun finaline  geldik, işte aşağı yukarı 40 güne yakın bir zaman kaldı. İnşallah işte 40 gün sonra bu filmi tamamlayacağız, ve Bursalıların gülümsemesini sağlayarak sonra hizmetlerimizle de Bursalıları Gülümseteceğiz.

*** Tabii Başkanım, Mustafa Bozbey’e bu süreçte konuk olacağımızı  sosyal medyadan da paylaşınca yüzlerce soru geldi, bilhassa bu Millet ittifakından ayrı olma durumunun negatif mi pozitif mi etkileri olur  diye seçime sorular geldi.

PARTİLERİN SEÇİMLERE KENDİ BAŞLARINA GİRMESİ SON DERECE NORMAL..!!

—Doğrudur insanlarımız bunu düşünüyor olabilirler. Bu durum gayet de normaldir. Ancak şunu düşünmelerini isterim.Bakın şöyle ki; Bir kere partilerin bir kuruluş amacı vardır, tüzüğü vardır, programı vardır, kentle ilgili programı vardır, ülke ile ilgili programı vardır. Onun için partilerin aslında ayrı girmeleri kendi başına girmeleri seçimlere  son derece doğal karşılamak gerekir. Bunu çok samimi duygularımla söylediğimi ayrıca belirtmek isterim. Çünkü her parti vatandaştan kendisine oy isteyecektir ve vatandaş nezdinde nerede olduğunu görecektir, görmek isteyecektir. Bu gayet doğaldır. Çünkü her partinin kuruluş amacı iktidar olmaktır. İktidar olması için vatandaşa kendini kabul ettirmesi gerekir.Tüzüğüyle  programlarıyla.Ve bu süreçte elbette ki kendisi gidecektir vatandaşa kendini anlatacaktır kendisi için oy isteyecektir.Bir iktidar mücadelesini yerelde ve genelde göstermek zorundadır. Aksi takdirde Parti olma özelliğini yitirir. Şu olur bazı partiler der ki biz evet bir mücadele yürütüyoruz ama o mücadelede neticede biz başka bir bize  yakın programları  uygulayabilecek bir adaya ya da bir partinin adayına destek olabiliriz mesajı verebilir. O başka bir şey ama ben kendi programımı anlatmak istiyorum ve vatandaştan da yerelde insanlarımızdan da oy almak istiyorum diyen bütün partiler de aday çıkarabilir saygı duymak gerekir asla neden aday çıkartıyorsunuz sözünü kabul etmiyorum, doğru da bulmuyorum. Herkes kendi adayını çıkarabilir. Tabii burada biz ne yapıyoruz önemli olan o. Nilüfer’i örnek göstereyim size Nilüfer’de 4 dönem üst üste seçilen Türkiye’de 4 dönemde de oylarını arttırarak seçilen tek başkanım, tek belediye başkanıyım bugüne kadar. Yüzde olarak hep yükselme oldu bu 4 seçim boyunca.Bunu  nasıl sağladık? Partinin oyu düşüktü ama Nilüferliler bizi Parti’nin oyunun iki  misli ikiye katlayarak bize oy verdiler. Neden?  Nilüfer’lilere yaptığımız hizmetin karşılığında çocuklara gençlere,kadınlara her yaşta insanlara yapmış olduğumuz hizmetlerin karşılığında bunu aldık. Biz şimdi de diyoruz ki 2019’da da söylemiştik. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Biz Bursa’da her kesimden herkesten oy istiyoruz. Siyasi parti üyesi olabilir, olmayabilir.

2.4 MİLYON SEÇMENİN TAMAMININ OYLARINA TALİBİM..!!

Farklı düşüncede olmuş olabilir, olmayabilir ya da farklı inançta olabilir farklı dünya görüşünde farklı kimliklerde olabilir. Hiç önemli değil, biz insan olarak bakıyoruz herkese. 3.5 milyon civarındaki Bursalı’ya biz eşit ve adil yönetim uygulayacağız,bunun  sözünü veriyoruz ve hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz diyoruz. Benim yapımda bu vardır ,Nilüfer’de örneğidir. Bunu hiç kimseyi ötekileştirmeden Bursalıların tamamından 2.4 milyon seçmenin tamamından oy istiyorum, onların oylarına talibim.Ben Bursalıların tamamının oylarına talibim. Çünkü deneyimim var bilgi  birikimim var. İnşaat yüksek mühendisiyim özellikle kentsel dönüşümün ne olduğunu çok iyi bilenlerdenim. Depremin ne olduğunu bilenlerdenim, fay hatlarının ne olduğunu bilenlerdenim. Yani diğer çevre ile ilgili konularda  neyin ne olduğunu bilenlerdenim. Turizmle ilgili tarihle ilgili kültürle ilgili birçok konuda deneyimimiz var ve bu konularla ilgili gerçekten bilgi sahibiyiz ve bunların nasıl uygulanacağını nasıl Bursa’nın bu konularda ayağa kalkacağının biliyoruz.Onun için ekibimiz hazır ekibimizde gerçekten çok nitelikli bilim insanlarının da içerisinde olduğu bir ekip.Bu konuda aynı zamanda kentin sorunun taraflarıyla bir araya gelerek yönetmenin de hazzını yaşamak istiyoruz. Örnek Nilüfer…. Bunun adına çok net bir isim de koyduk “Demokratik Katılımcı Yönetim Sistemi” bununla birlikte sorunlara  tarafların gözüyle taraflarını söylemleri ile değerlendirip onlarla birlikte ortak karar  oluşturup sorunları çözme tarafındayız, bunu da yapacağız, Her konu ile ilgili söylüyorum bunu burada eğer sanayici varsa sanayici,esnafı varsa esnafı, işçisi varsa işçisi ,memuru varsa memuru.Neyse konuyla ilgili hangi konu ise o konuyla ilgili bir araya getirip ortak karar alıp,bu ortak kararı da belediye olarak uygulayacağız. Yani biz farklı başka bir yönetim sistemi öğreniyoruz.Başka bir Bursa öneriyoruz yönetim anlamında da aynı zamanda hizmet anlamında da farklı bir Bursa.

Şu andaki hafif raylı  sistem 70 kilometre hızla gider tramvay 30-35 kilometre hızla gidiyor.Metro yaklaşık 110 kilometre hızla gider mesafeleri de  uzundur biraz ama daha çabuk ulaşım sağlar ve daha fazla kapasitede insan taşır.Bursalının metro ile tanışması lazım ama çok geç kalındı.Şimdi inşallah 1 Nisan’dan itibaren bütün projelerimizi bir bir yaşama geçireceğiz.

**** Başkanım tabii en çok merak edilen husus da bu en son Nilüfer, Mudanya, Gemlik belediye başkan adaylarının değişmesi yönünde oldu.Gerçekten insanlar çok merak ediyorlar birçok okuyucumuz bizleri takip edenler en fazla bir ilçede  değişim beklerken mevcut belediye başkanları üç ilçede de adaylar değişti.Bu değişimin sebebi mevcut başkanların  başarısız olması ile mi ilgiliydi diye de birçok soru gelmiş ne söylersiniz buna başkanım?

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA TAM OLARAK BAŞARISIZ DİYEMEM..!!

—Bakın şöyle; Ben tam olarak başarısız diyemem hiçbir Belediye başkanımıza ama genel merkezin yapmış olduğu bir araştırma zinciri var genel merkezimiz o konuda mevcut belediyelerin araştırmalarla halk nezdinde başarılı olup olmadığını ya da bir önceki seçimde almış olduğu oyla bağlantı kurarak ne kadar başarılı olduğunu ölçümledi, tamamını ölçümledi. Yine yapay zeka ile ilgili de bir değerlendirme yaptılar. Bu konuyla da ilgili profesyonel bir çalışma yaptıklarını biliyorum. Genel merkezin yapay zeka ile ilgili bir değerlendirme yaptılar halk nezdinde çıkan Twitter olsun, Facebook olsun sosyal medyadaki bütün yorumları vesaire tarayarak onunla birleştirerek bir sonuç elde etmişler. Sonuçta genel merkezimizin vermiş olduğu bir karar bizimle ilgili de bir negatif karar çıksaydı zaten bizide aday yapmazlardı.

ADAYLARIN BELİRLENMESİ TAMAMEN MYK VE PARTİ MECLİSİ KARARI

Demek ki pozitif bir karar çıktığı için bizi de aday yaptılar. Şöyle düşünmek lazım Parti merkezleri genel merkezleri genelde başarılı olacak sonuçta başarılı olan adayı adaylaştırır ,başarılı olmayacak adayı adaylaştırmaz.Niye adaylaştırsın.Çünkü neticede kaybedildiğinde ne yapar eksi yazar. Ama kazandığınız takdirde hep artı yazar. Şu andaki oyları arttırabilecek maksimum düzeye taşıyabilecek adaylar üzerinde karar veriyorlar. Burada sadece genel merkezimiz değil Parti meclisi de var, burada MYK’da var.Araştırmaların sonuçları MYK’ya gelir, MYK’dan sonra Parti Meclisine gider  ve sonra da Parti Meclisi’nde kesinleşir.

***Büyükşehir belediye başkan adayı olarak buna siz karar vermiyorsunuz,etki etmiyorsunuz  değil mi başkanım öyle soru ve söylemler de var.

—-Bizim böyle bir kararla İlgili yetkimiz yok. Sadece dediğim gibi araştırma sonuçlarının getirdiği bir sonuç diyebiliriz. Ayrıca yapay zekayla da ilgili çalışma yaptıklarını ifade etmişlerdi bize.Oradan çıkan sonuçları da birleştirerek bir değer ortaya çıktı. Bir önceki seçimlerle ilgili mukayese de oluşturulmuş. Demek ki  genel merkezdeki değerlendirmeler sonucunda bu şekilde karar verilmiş. 3 başkanımıza da ben yine teşekkür ediyorum iyi hizmet yaptıklarını düşünüyorum bu konuda nedir ileride anılacak işler yaptılarsa mutlaka halk da onları hatırlayacaktır.

***Başkanım Bursaspor ile ilgili çok soru geldi, Bursasporlular çok üzülüyor. 2 ligde de son sıradalar ve karamsarlık gerçekten haddinden fazla bir şekilde tüm camiayı esir almış durumda.

BURSASPOR BENİM İÇİMDE BİR YARA..!!

—-Bursaspor benim içimde bir yara. Bursalılar içinde gerçekten bir yara .Bursaspor’a yıllardır söylediğim cümleyi tekrarlamak istiyorum. Bursa’da doyan ya da doğan herkesin Bursaspor’a sahip çıkması lazım.Ancak yönetimlerin şeffaf olması lazım. Bursa’nın şampiyonluktan sonra bu hale düşmesi bizi kahrediyor ve bu düşüş kentle beraber devam ediyor. Bursaspor düşüyor, Bursa düşüyor.Bursa düşüyor yani yaşam standartları olarak Bursa Kent olarak düşüyor, Bursaspor’da düşüyor.Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. İnşallah bu sene bu ligde kalacaktır diye düşünüyoruz, daha maçlar var önümüzdeki maçların  iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bütün yük   gencecik futbolcuların üzerinde, tahta kapalı yeni oyuncular gelemiyor 17-18 yaşındaki oyuncuları sahaya sürüyorsunuz onlara hem moral vermeye çalışıyorsunuz hem de beklentilerimiz var.  Çocuklar inanın bana belki zaman geliyor ayakları titriyor sahada. Çünkü seyircide bir başarı bekliyor ama inşallah yeni yönetimle birlikte beraber bu sorun  aşılacaktır.Bursaspor inanıyorum ki ligde kalacak kaldığı andan itibaren de inşallah 1 Nisan’dan sonra oturup  öz bir değerlendirme yapıp yönetimle birlikte Bursaspor’a siyasi destek değil sadece profesyonellerin yönettiği şeffaf olduğu bir anlayışla Bursaspor ayağa kalkacaktır, biz sadece destek vereceğiz yönetime destek vereceğiz, yönetimin yanında olacağız ve seyircimizin yanında olacağız.Bunu yaptığınız zaman yönetime destek demek oyunculara da sahip çıkmak demek. Böylelikle destek olacağız ve böylece Bursa Bursaspor üzerinde kenetlenecek kenetlendikten sonra başarılar gelmeye başlayacak bu sevdanın ben çok fazla sürmeyeceği inancındayım.

 EKONOMİ ÜRETİMLE İLGİLİDİR, ÜRETİM VARSA EKONOMİNİZ İYİDİR..!!

O üretim de artık nitelikli ve katma değeri yüksek üretiminiz varsa sizin milli hasılanız yükselir kişi başına olan gelir yükselir ve onunla da beraber herkesin aldığı pay emeklinin aldığı pay artar bu çok net. Ama üretim yoksa siz hala fasonculuk yapıyorsanız ve katma değeri düşük ürünler üretip çabalıyorsanız bir yere gelir ve tıkanır. Yıllardır bütün köyleri kentleştirelim diyerek köy nüfusunu da azaltma mantığı ile geldiğimiz noktada bu defa ne oldu köylü de arazisini ekemez oldu. Neden? Girdiler pahalı, gübre bu kadar pahalı, mazot bu kadar pahalıyken nasıl yapsın. Avrupalı  1.5 dolara alıyor mazotu biz de 1,5 dolara alıyoruz mazotu. Ama Avrupa’da ki aylıklarla bizim buradaki aylıklar aynı değil arada çok büyük bir fark var.Böyle bir mantık olmaz yani evet dünya seviyesine geldi mi bizdeki mazot Avrupa seviyesine geldi, getireceklerdi geldi ama senin alım gücün çok kötü, yaşam standardın düşük. Ne oldu çiftçiye  destek olmayınca Çiftçi tarlasına ekemez oldu ne yapıyor şimdi biliyor musun Çiftçi acaba biri kiralar mı depo yapar mı kaçak depo yapar mı şunu yapar mı bunu yapar mı diye bekliyor.

ÇİFTÇİYE MAZOT,GÜBRE,TOHUM DESTEĞİ VERECEĞİZ..!!

Ona yöneldi ya da satıp da işte parayı bankaya faize koyayım mı diye düşünüyor. Çiftçi , üretici artık düne kadar ürettiği malı tekrar devam ettiremez duruma geldi ve zarar ediyor. Onun için biz Büyükşehir olarak 1 Nisan’dan sonra inşallah başkan olacağız insanlar inanıyor çiftçimize mazot desteği vereceğiz. Gübre desteği vereceğiz, tohum desteği vereceğiz diğer desteklerle bunu birleştireceğiz ve çiftçimizi ayağa kaldıracağız.Ekilemeyen araziler kalmayacak biçimde bir organizasyona gideceğiz. O zaman ürettiğimiz zaman bunun karşılığını çiftçimiz almaya başlayacak bunlarla ilgili pazarlama stratejisini de geliştireceğiz. Ve çiftçimiz ürettiğinin karşılığını kazanarak alacak. Tarım A.Ş park bahçe yapıyor bakıyor onlar Tarım a.ş’nin görevi o değil.Tarım a.ş.’nin görevi çiftçiye hizmettir ,hayvancılık yapanlara destektir ama yapmadı biz yapacağız bunları. O zaman da köylümüzde  mutlu olmaya başlayacak ve köyde yaşamanın huzuruyla ve ürettiğinin de karşılığını almanın mutluluğuyla yaşamını orada devam ettirecek ve böylelikle belki de gençlerimiz köylerine dönüş yapacaklar. Asgari ücretle şehirde çalışacağına  arazilerinde  daha fazla kazandıklarını gördüklerinde  belki de  kendi köylerine dönecekler ve orada üretim yapacaklar bizim hedefimiz bu , bunu yapacağız.

Dövizin sınırlandırılması iş dünyasında da büyük bir sıkıntıya sebebiyet verdi.Örneğin bugün birçok iş insanı ne yapacağını ve  yarınıyla ilgili kara kara düşünüyor .Bursa’da üzgün olduğum bir şey daha var özellikle bazı sektörlerde personel çıkışları, işçi çıkışları yapılması direkt iş akitlerinin sona erdirilmesi durumunun hepimizi düşündürmesi gerekiyor.

Bu konuyla da ilgili girişimlerin olması gerekiyor. Bu kadar insan hadi bir müddet işsizlik maaşı aldı 6 ay ondan sonra ne yapacak. Ne yapacak bu gençler, bu çalışan insanlar bunlara alternatif iş imkanları oluşturmak zorundayız bunu da yapmamız gerekiyor.

BURSALILARA GÜVENİYORUM,2019’DAN DAHA FAZLA 31 MART’TA SAHİP ÇIKACAKLARINA İNANIYORUM..!!

Son olarak söyleyeceklerim Bursalılara güveniyorum gerçekten Bursalıları seviyorum yıllardır bize sahip çıktılar, 2019’da da bize sahip çıktılar.

Şimdi 31 Mart’ta daha büyük bir oranda bize sahip çıkacaklarına inanıyorum sahada da bunu görüyorum hepsine yürekten teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar inşallah hep beraber Bursa’da gülümseyeceğimiz günler yakın.Diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ