Demokrat Zafer

Yıldırım’ı Temizleyecek!

Zafer Parti Yıldırım Belediye Başkan adayı Ferit Güroy, ilçenin kronik sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; mülkiyet sorunu, kentsel dönüşüm sorunu, trafik ve otopark sorunu, hava kirliliği sorunu, eğitim sorunu, kreş sorunu, uyuşturucu madde bağımlılığı ve ticareti sorunu, işsizlik sorunu, çocukların ve gençlerin zaman geçirecek alan sorunu bir bütün halinde aldıklarını belirterek; “Annem benden kendisini Arapça kursuna göndermemi istedi. Neden diye sordum. Apartmanda hiç Türk komşu kalmadı. Aşağıdan yukarıya kadar hep Araplarla doldu. Aidat ödenecek, apartmanların giderleri toplanacak, derdimi anlatamıyorum. Hepsi Arapça konuşuyor. Bari kursa gidip öğreneyim de şu dertlerimi anlatayım.

Yıldırım’da ne yazık ki, kendi vatandaşlarımız ikinci sınıf insan muamelesi görüyor.

Tahminlerimize göre Yıldırım’da 80 bin kayıtlı ve bir o kadar da kayıt dışı sığınmacı bulunuyor. Özellikle Yavuzselim ve Ulus mahallelerinde gettolaşma var. Ancak hemen hemen her mahallede en az 50 hane olmak üzere sığınmacılar barınıyor.

Hatta devletin sığınmacılara yapmış olduğu kira desteğinden daha fazla yararlanmak adına, bir hanede 3-4 aile birden yaşayabiliyorlar.

Biz geldiğimizde, öncelikle sığınmacılara belediye üzerinden yapılan destekleri keseceğiz. İş yeri açma ruhsatı vermeyeceğiz var olanları da iptal edeceğiz.

Topyekun bir Suriyeli hicreti yaşatmayacağız elbette. Ekonomiye katkı koyanlara bir şey demiyoruz. Ama bunun da denetlenmesi gerekiyor. Mesela, Almanya bunun en güzel örneğini sergiliyor. 2 ay işsiz dolaşan sığınmacıyı sınır dışı ediyor. Biz de 2 ay işsiz dolaşan sığınmacının Yıldırım’da barınmasını engelleyeceğiz. Çünkü, işsiz güçsüz olarak gözüken sığınmacılar aslında işsiz değil.

Şu anda Bursa’daki uyuşturucu madde ticaretini, ellerini kollarını sallayarak girip çıktıkları ülkelerinden kendileri temin ediyor. Bursa’daki uyuşturucu trafiğinin yarısı Suriyelilerin elinde. Parklar ve yeşil alanlar adeta Suriyelilerin işgaliyle karşı karşıya. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Yıldırımlıları rahatlatmamız gerekiyor. Vakıf ve dernek adı altında açılan yerlerde Suriyeliler kendi eğitimlerini veriyor, kendi okullarını kurmuşlar. Kaçak eğitim veriyorlar. Bu durum bizi yakın zamanda felakete sürükleyebilir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ