Demokrat Zafer

Özdemir Asaf 100. doğum yıldönümü özel tribute albümünün yeni teklisi

Yassassin ft. Linanil – Ölümümden Biraz Sonra (Garaj Müzik) 2023

Youtube izleme linki: https://youtu.be/tqvYsol6QD4?si=jslNOH9e0_4b_Nox

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Özdemir Asaf, 100. doğum yıldönümüne özel tribute albümle anılıyor. “Bir kelimeye bin anlam yükleyen”, “şiiri aza indirgeme sanatının ustası” Özdemir Asaf, artık şarkılarla da hafızalarımızda iz bırakacak.

Birçok farklı müzisyenin yorumuyla yeniden hayat bulacak Pasaj Müzik etiketli albümden yayınlanan sıradaki şarkı Yassassin ft Linanil’in Ölümünden Biraz Sonra! 

“Yassassin” üç kişiden oluşan yepyeni bir proje grubu. Müzikal birliktelikleri otuz yıl öncesine dayanan Bülent Kabaş (Rashit) ve Orkun Tunç’a (Rashit / Kum & Bedeviler / Armageddon Turk) ve bu yolculuklarında, genç kuşağın yetenekli müzisyenlerinden Dilara Çivici eşlik ediyor. Şarkının vokallerinde ise, indie-rock ve alternatif müziğin yakından tanıdığı isimlerden biri olan Linanil,  gruba eşlik ediyor.

“Özdemir Asaf 100 Yaşında” albümü için besteledikleri şarkının sözleri, şairin ölüm ile hayat arasındaki geçişin yansımalarını, üslubuna has kelimelerle dokuduğu derin ve etkileyici iki şiirinden, “Ölümümden Biraz Sonra” ve “ Kaldım” adlı şiirlerinden derlenmiştir. Grup  bu şarkıyı, sözlerin duygusal derinliğini vurgulamak açısından post-punk’ın melankolik ve hüzünlü tınıları arasında gezinerek yorumlamıştır.

Şarkının bestesi Bülent Kabaş ve Orkun Tunç’a, düzenlemesi ise gruba aittir. Kayıtlar Kadıköy No.5 stüdyosu’nda, mix ve mastering  ise Erim Arkman tarafından Haremsound stüdyolarında gerçekleştirilmiştir.

Söz: Özdemir Asaf (Ölümümden Biraz Sonra / Kaldım şiirlerinden bölümler)

Müzik: Bülent Kabaş, Orkun Tunç

Düzenleme: Yassassin (Bülent Kabaş, Orkun Tunç, Dilara Çivici)

Kayıt: No.5 Kadıköy – Ozan Çanak, Deniz Ağan / 2023

Mix & Mastering: Erim Arkman, Haremsound

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ